Τα όσα αναφέρθηκαν και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το θέμα με την σεξουαλική επίθεση εναντίον 20χρονης φοιτήτριας στο αμφιθέατρο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, από το πάνελ της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» το μεσημέρι της Πέμπτης (07/11) φαίνεται πως θα οδηγήσουν τον παρουσιαστή ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή από την Ελένη Ανδριανού, η οποία είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Η ίδια μέσω ανάρτησής στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook γνωστοποίησε πως το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό συνεδρίασε χθες για το ζήτημα και υπήρξε ομόφωνη απόφαση να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή.

Ο Γιώργος Λιάγκας, όπως όλα δείχνουν, θα κληθεί να λογοδοτήσει και στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ενώ ανάμεσα στις ποινές που υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Μέσα από την εκπομπή του, ο Γιώργος Λιάγκας έχει αναφερθεί ήδη δυο φορές στο συγκεκριμένο θέμα. Την πρώτη φορά απολογήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα ξεκαθαρίζοντας πως ο σχολιασμός του θέματος ήταν υπερβολικός και πως η πράξη του φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη της φοιτήτριας είναι καταδικαστέα. Στην εκπομπή της Τρίτης, ο παρουσιαστής επανήλθε ζητώντας συγγνώμη.

«Το συγγνώμη είναι ανθρώπινο και πρέπει να γίνεται δεκτό κάποιες φορές. Ειδικά άμα είναι ξεκάθαρο και ειλικρινές. Και το ξαναλέμε πάλι, δεν έχουμε πρόβλημα» ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.