Η εταιρεία Alter Ego είναι οριστικά η έκτη δικαιούχος τηλεοπτικής άδειας γενικού περιεχομένου από το ΕΣΡ αφού η σχετική απόφαση που επικυρώνει την απόφαση χορήγησης της Ανεξάρτητης Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Η συγκεκριμένη τηλεοπτική άδεια, όπως και όλες  οι υπόλοιπες, θα έχει δεκαετή διάρκεια.

Το κόστος κάθε άδειας αγγίζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ και ήδη η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε την πρώτη δόση ύψους 3,5 εκατομμυρίων εντός της προθεσμίας.

Με την επικύρωση της εξασφάλισης της αδείας, ο σταθμός μετράει αντίστροφα ώστε να εκπέμψει καθώς ήδη έχουν γίνει οι πρώτες μεταγραφές.

Ποια όμως είναι τα επόμενα βήματα της Alter Ego;

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο σταθμός υποχρεούται να μεταδίδει ημερησίως εικοσιτετράωρο πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια για όλη την χρονική περίοδο της αδείας του και ταυτοχρόνως και σε τυπική ευκρίνεια έως την 31η.12.2021.

Μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, θα πρέπει να είναι έτοιμος ο τόσο ο τεχνολογικός εξοπλισμός του σταθμού όσο και η κτιριακή υποδομή που θα τον φιλοξενήσει.

Εντός της ίδιας προθεσμίας, η Alter Ego οφείλει επίσης να υποβάλει στο ΕΣΡ κατάσταση του απασχολούμενου προσωπικού του, από την οποία να αποδεικνύεται η τήρηση των σχετικών άρθρων.

Υπενθυμίζεται πως άδεια γενικού περιεχομένου έχουν εξασφαλίσει από την πρώτη διαδικασία ο ΑΝΤ1, ο ALPHA, το Open, ο ΣΚΑΪ και το Star.