Πριν από λίγες μέρες, οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ πραγματοποίησαν κάλεσμα σε φίλους και συνεργάτες του σταθμού ώστε να τους παρουσιάσουν το νέο πρόγραμμα. Η στροφή στη μυθοπλασία που επιχειρεί το κανάλι αποτελεί στοίχημα για τους ιθύνοντες. Το διετές πλάνο που έχει τεθεί σε εφαρμογή έχει ως σκοπό να μετατρέψει τον ΣΚΑΪ σε ισχυρό αντίπαλο για τον ανταγωνισμό και να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο.

Ωστόσο η τοποθέτηση της διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου, Εύης Κουτσαφτάκη, κατά την ομιλία της προκάλεσε συζητήσεις στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια και έφερε στο προσκήνιο ακόμα ένα θέμα.

«Από τη νέα κυβέρνηση αναμένουμε να ολοκληρώσει τη χορήγηση νόμιμων θεματικών και περιφερειακών αδειών, ώστε να γνωρίζουμε όλοι την τελική εικόνα του τηλεοπτικού χάρτη» ανέφερε μεταξύ άλλων και οι φήμες περί διεκδίκησης και θεματικής άδειας από τον Γιάννη Αλαφούζο «φούντωσαν».

Ο επιχειρηματίας, από καιρό ήθελε να αποκτήσει και μια δεύτερη τηλεοπτική άδεια προκειμένου να δημιουργήσει τον «ΣΚΑΪ 24».

Δεδομένου ότι η θεματική άδεια έχει σαφώς μικρότερο κόστος από μια τηλεοπτική άδεια για κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας η οποία θα αποκτιόταν μέσω διαγωνισμού, ο Γιάννης Αλαφούζος φαίνεται πως κατευθύνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Εφόσον πραγματοποιήσει αυτή τη κίνηση και δημιουργηθεί θεματικό κανάλι, το πιθανότερο σενάριο είναι να μετακομίσει εκεί όλο το ενημερωτικό πρόγραμμα του καναλιού και να παραμείνουν στη συχνότητα του ΣΚΑΪ τα υπόλοιπα projects τα οποία βασίζονται στον διετή προγραμματισμό του καναλιού.