Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης

Ξεκίνησε στην ιατρική αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία


MEDIA
13:14
17/09/2019
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης
loading

Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Οικονομίδης σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Οικονομίδης

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εγγράφηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έφτασε έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει γιατρός.

Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν αυτή που τον κέρδισε καθώς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία το 1977 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην εφημερίδα «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής» .

«Ο Αλέξης Οικονομίδης», σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, «διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και άφησε το αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση.

Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του, ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής προς όλους κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων. Εργάστηκε πάντοτε με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας και προσωπικής ανεξαρτησίας χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση στις αξίες που πρέσβευε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει