Αν ρωτήσεις τους φαν της σειράς Peaky Blinders ποια είναι η πιο χαρακτηριστική εικόνα σε αυτήν, το σήμα κατατεθέν της, σίγουρα θα απαντήσουν: η εικόνα του «Σέλμπι Τόμας» να καπνίζει. Και η αλήθεια είναι πως ο κεντρικός πρωταγωνιστής της σειράς Κίλιαν Μέρφι καπνίζει συνεχώς για τις ανάγκες του Peaky Blinders.

Με αφορμή την παρουσίαση της πέμπτης σεζόν της σειράς, η συμπρωταγωνίστριά του Έλεν ΜακΡόρι (υποδύεται τη θεία του Τόμας Σέλμπι, Πόλι) αποκάλυψε ότι σε κάθε σεζόν ο Μέρφι «καπνίζει» έως και 1.000 τσιγάρα! Αν και έσπευσε να εξηγήσει πως δεν θέλουν «να ενθαρρύνουμε το κάπνισμα».

Ο ίδιος ο Κίλιαν Μέρφι είχε μιλήσει για το πάθος του Τόμας Σέλμπι με το τσιγάρο, σε συνέντευξή του το 2016. «Στην αρχή του σόου όλοι κάπνιζαν και αυτό έγινε συνήθεια για τον Τόμας. Είχα ρωτήσει τους ανθρώπους της παραγωγής να υπολογίσουν τον αριθμό των τσιγάρων και μου είχαν πει για 3.000 τσιγάρα».

Πάντως, να σημειωθεί πως τα τσιγάρα που «καπνίζει» ο Ιρλανδός ηθοποιός δεν είναι πραγματικά, αλλά είτε ηλεκτρονικά είτε «τσιγάρα» που περιέχουν βότανα και όχι καπνό.