Έχουν περάσει δύο σχεδόν δεκαετίες από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με τον οσκαρικό κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον, που πυροδότησε δύο τριλογίες («Άρχοντας» και «Χόμπιτ») και άνοιξε την όρεξη όλων για ακόμα περισσότερο Τζον Τόλκιν.

Ήταν πίσω στον Νοέμβριο του 2017 όταν πρωτοδιαβάσαμε πως η Amazon, μέσω των Amazon Studios, εξασφάλισε τα δικαιώματα (έναντι 250 εκατ. δολαρίων!) όχι για έναν ή για δύο, αλλά για πέντε κύκλους της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Άρχοντα». Ο Τόλκιν άφησε βλέπετε έναν τεράστιο όγκο υλικού για τη Μέση Γη του απ’ όπου μπορεί να αντλήσει κανείς για χρόνια και χρόνια.

Απ’ ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ο τηλεοπτικός «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του Amazon Prime Video, το οποίο κατάφερε να αρπάξει τη σειρά από τα χέρια του Netflix, θα μας μεταφέρει στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, κάπου 3.441 χρόνια πριν από τα γεγονότα της συντροφιάς του δαχτυλιδιού δηλαδή. Που σε όρους Τόλκιν μεταφράζεται ως Εποχή του Νούμενορ, από τη Νήσο Νούμενορ, όπου ήταν ο τόπος ενός χαμένου ανθρώπινου πολιτισμού από όπου προήλθαν οι απόγονοι του βασιλείου της Γκόντορ.

Η Amazon αποκάλυψε στο διάβα του χρόνου μερικά στοιχεία, ρίχνοντας κι έναν χάρτη στη δημοσιότητα που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό ντελίριο στα εκατομμύρια που καρδιοχτυπούν για λίγη ακόμα Τόλκιν μυθολογία. Η επιλογή της Δεύτερης Εποχής δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς τότε φτιάχτηκαν τα Δαχτυλίδια της Δύναμης και τότε ανέβηκε ο Σάουρον στη σκοτεινή εξουσία.

Η συμφωνία προέβλεπε πως η παραγωγή του «Άρχοντα» θα έπρεπε να ξεκινήσει εντός διετίας. Και μιας και οι υπογραφές έπεσαν το 2017, δεν είναι καθόλου απίθανο να προλάβουμε να δούμε κάνα επεισόδιο πριν εκπνεύσει το 2019! Η Amazon δεσμεύτηκε για 5 χορταστικότατους κύκλους σε αυτό που θα είναι αναμφίβολα η ακριβότερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, πιθανότατα όμως δεν θα περιλαμβάνει τίποτα από τον γνωστό «Άρχοντα», καθώς εκτυλίσσεται μερικές χιλιάδες χρόνια πριν.

Σύμφωνα με φήμες που δεν χαρακτηρίζονται ακριβώς ανυπόστατες, όσα θα δούμε στη σειρά, εκεί στα τέλη της Δεύτερης Εποχής, έχουν να κάνουν με την πτώση του ανθρώπινου πολιτισμού απ’ όπου κρατάει η γενιά του Άραγκορν. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι πως θα δούμε τα παιδικά χρόνια του Άραγκορν, όπως λεγόταν αρχικά. Το επιβεβαίωσαν και οι σεναριογράφοι τελικά.

Στη δημιουργία της σειράς συμμετέχουν πολλοί και καλοί, μεταξύ των οποίων και οι σεναριογράφοι του «Star Trek 4» (JD Payne και Patrick McKay). Αλλά και ο Bryan Cogman, ένα όνομα που θα το θυμάστε από το «Game of Thrones» ως έναν από τους βασικούς σεναριογράφους.

Ξέρουμε ακόμα, διά στόματός του στο γαλλικό περιοδικό «Allocine», πως ο Πίτερ Τζάκσον δεν θα έχει καμία σχέση με τη σειρά. Για την ώρα δεν είναι επίσης τίποτα γνωστό για το cast, ο Ίαν ΜακΚέλεν πάντως, ο Γκάνταλφ και στις 6 ταινίες του franchise, έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του να επαναλάβει τον κινηματογραφικό του ρόλο και στη μικρή οθόνη. «Δεν έχω πει ακόμα ναι γιατί δεν μου το έχουν ζητήσει», είχε πει στα τέλη του 2017 στο BBC.

Τον Νοέμβριο του 2018, η σειρά έφτιαξε δικό της λογαριασμό στο Twitter και από τον Φεβρουάριο του 2019 ρίχνει στη δημοσιότητα χάρτες της Μέσης Γης! Σε έναν τέτοιο βλέπουμε τη Νήσο Νούμενορ με τον ανώτερο ανθρώπινο πολιτισμό. Απόγονος ενός από τους βασιλιάδες της ήταν ο Άραγκορν…