Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice το μεσημέρι της Πέμπτης (04.07.2019) με ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Η αναρχική ομάδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση».

Λίγη ώρα νωρίτερα, η εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι περίπου 10 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στα γραφεία σπάζοντας τα με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες ομάδα αγνώστων ατόμων προχώρησε σε παρέμβαση στα γραφεία της εφημερίδας πετώντας τρικάκια.