Αντιδράσεις στη Λέσβο έχει προκαλέσει η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο του καναλιού «Αρχιπέλαγος», το οποίο σταμάτησε την Πέμπτη να εκπέμπει το πρόγραμμά του.

Η Ασφάλεια Μυτιλήνης σε συνεργασία με το ΕΣΡ, προχώρησε στην εφαρμογή της απόφασής του, για οριστικό κλείσιμο.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση του «Αρχιπελάγους» δεν έλαβε ακόμα την επίσημη κοινοποίηση, ώστε να προχωρήσει στην χρήση των ενδίκων μέσων που του προσφέρει η Ελληνική Νομοθεσία – προσφυγή στο ΣΤΕ – για να αναιρέσει την απόφαση του ΕΣΡ.

Λίγο πριν το μεσημέρι άνδρες της Ασφάλειας Μυτιλήνης πήγαν στις εγκαταστάσεις του καναλιού στην Προκυμαία Μυτιλήνης και αφού συνέλαβαν τον 38χρονο υπεύθυνο βάρδιας του προγράμματος, τον οδήγησαν στις εγκαταστάσεις απ” όπου εκπέμπει το τηλεοπτικό του σήμα το «Αρχιπέλαγος» στον Προφήτη Ηλία και κατέσχεσαν τα μηχανήματα εκπομπής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι υπεύθυνοι του «Αρχιπελάγους» έδωσαν εντολή στο νομικό τους σύμβουλο να προχωρήσει την προσφυγή προς το ΣΤΕ, κατά της απόφασης αυτής.

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ του lesvosnews.gr,  την απόφαση του οριστικού κλεισίματος του καναλιού, την πήρε το ΕΣΡ επειδή υπήρξε ένα πρόβλημα με τη μεταβίβαση κάποιων μετοχών, σε μία μέτοχο της εταιρείας.

Σε αυτούς που  εξέφρασαν τη συμπαράστασή του και την αντίθεσή τους με το κλείσιμο του σταθμού περιλαμβάνονται οι:

1. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

2. ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

4. ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

5. ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

6. Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

7. ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ «Η ΚΥΨΕΛΗ»

9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

10. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ