Μια ονειρεμένη εξωτερική ομαδική δοκιμασία ετοιμάζονται να ζήσουν απόψε οι διαγωνιζόμενοι στο MasterChef 3, οι οποίοι ταξιδεύουν στη Γαλλία και μαγειρεύουν με κριτή τον σεφ Jacques Decoret του εστιατορίου «Relais & Chateaux», που είναι βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Διαγωνιζόμενοι και κριτές θα βρεθούν στην όπερα της πόλης Vichy, για να απολαύσουν δύο διαφορετικά μενού degustation, εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και φτιαγμένα από τις δύο ομάδες.

Στο τρέιλερ του επεισοδίου εμφανίζεται και ο Χαράλαμπος, παρότι είναι ο μάγειρας που αποχώρησε χθες από τον διαγωνισμό, καθώς το πιάτο του ήταν χειρότερο από αυτά της Σπυριδούλας και της Εύας, στη δοκιμασία αποχώρησης. Και δεν εμφανίζεται ο Ζαχίρ, ο οποίος φαίνεται για ακόμα μία φορά, όπως έγινε και με το ταξίδι στη Ρώμη, να μην μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας λόγω κάποιου προβλήματος με τα έγγραφά του.

Την απουσία του Χαράλαμπου από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου», όπου φιλοξενούνται οι παίκτες του MasterChef την επομένη της αποχώρησής τους, εξήγησε η Κατερίνα Καραβάτου: «Είχαμε πει χθες ότι όποιος παίκτης αποχωρούσε θα ήταν σήμερα εδώ. Ο Χαράλαμπος αποχώρησε αλλά δεν είναι σήμερα μαζί μας διότι υπάρχει μία εξέλιξη και μία μεγάλη ανατροπή που θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο, Οπότε δεν μπορούσε να είναι εδώ».