Τα έσπασαν στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Αυτιά ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς και ο Αλέξης Μητρόπουλος, που είχαν προχωρήσει στην ανακοίνωση ίδρυσης νέου κόμματος με τίτλο «Όρθια Ελλάδα».

«Προγραμματίζω την αποχώρησή μου από την Όρθια Ελλάδα, έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης μου με τον Μητρόπουλο από τις 9 του μηνός απ’αυτά που έκανε στην πολιτική μας εκδήλωση στο Τιτάνια. Ο Μητρόπουλος ανακοίνωσε ευρωψηφοδέλτια μοναχός του χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν, την ώρα που μιλούσα εγώ με διακόψαν και μου είπαν ότι έχουν περάσει 10 λεπτά» είπε ο κ. Ρωμανιάς.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση.

«Ο Ρωμανιάς ό,τι και αν σας πει έχει δίκιο, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που πήραμε αποφασίσαμε να είμαι και εγώ υποψήφιος και αν εκλεγώ να πήγαινε ο Γιώργος στις Βρυξέλλες. Ότι πίκρες έχει είναι δικαιολογημένες. Τον αγαπάμε όλοι και τον σεβόμαστε, ό,τι και να σας πει έχει δίκιο» είπε και πρόσθεσε: «Όποιος και να εκλεγεί, στις Βρυξέλλες θα πάει ο Γιώργος. Όταν πήραμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις μας εισηγήθηκαν να είμαι και εγώ υποψήφιος. Έχει δίκιο ό,τι και να λέει».