Με μία ώρα λιγότερη βγήκε το βράδυ της Τρίτης, ο Λάκης Λαζόπουλος μέσα από τη συχνότητα του Open, αφού όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, το «Αλ Σιχτίρι», το μουσικό κομμάτι τους «Αλ Τσαντίρι» δεν θα έβγαινε στον τηλεοπτικό αέρα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος θέλησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και δεν βγήκε η εκπομπή. «Κανονικά ήταν Αλ Σιχτίρι και αυτή τη φορά δεν θα είναι Αλ Σιχτίρι γιατί εγώ είχα μια έμπνευση, σας την είπα στην προηγούμενη εκπομπή. Να οργανώσω μια συζήτηση και να ρίξω φως στην ιστορία. Αλλά το κανάλι θεώρησε και σωστά ότι αυτό πρέπει να γίνει σε μια άλλη εκπομπή», είπε.

Και πρόσθεσε: «Να κάνουμε μια άλλη εκπομπή, να μην ακολουθεί μια ψυχαγωγική εκπομπή. Να φτιάξουμε μια άλλη εκπομπή που θα λέγεται… Φως στην ιστορία, να είμαι εγώ από κάτω με εσάς, να ρωτάμε όλοι, να έχουμε ανθρώπους καλεσμένους κι έναν δημοσιογράφο να συντονίζει».

Ο σατιρικός ηθοποιός απάντησε εμμέσως και στα δημοσιεύματα που έσπευσαν να συνδέσουν την αλλαγή στο πρόγραμμα με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης.

«Και είπαμε να το οργανώσουμε ανεξάρτητα. Οπότε δεν πρόλαβα να το οργανώσω και άκουσα όλα αυτά τα fake news που βγήκαν. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα είναι την επόμενη Τρίτη εδώ, στο Αλ Σιχτίρι. Την άλλη Τρίτη στο Αλ Σιχτίρι ο Γιάννης Πλούταρχος», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκαλύπτοντας και τον καλεσμένο του.