Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ: Γινόμαστε καθημερινά περίγελος

Με «ακυβέρνητο καράβι σε φουρτούνα» παρουσιάζουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι


MEDIA
14:14
21/03/2019
Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ: Γινόμαστε καθημερινά περίγελος
9
loading

Με μία ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ για την «κατάσταση στην ΕΡΤ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Εξαπολύουν πυρά κατά της διοίκησης της ΕΡΤ αλλά και της ηγεσίας των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ παρουσιάζοντας μια εικόνα «ακυβέρνητου καραβιού σε φουρτούνα».

Η Ένωση Εργαζομένων στην ΕΡΤ τονίζει πως η διοίκηση, παρά τις προειδοποιήσεις, βλέπει σε ρόλο θεατή τα θλιβερά γεγονότα να πολλαπλασιάζονται, με την ΕΡΤ να γίνεται καθημερινά περίγελος της κοινωνίας. Ταυτόχρονα η ΠΟΣΠΕΡΤ, καταγγέλλει η Ένωση, λειτουργεί ως δικαστής και πουλά εκδούλευση κατά το δοκούν.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων στην ΕΡΤ:

«Σχετικά με την κατάσταση στην ΕΡΤ

Ακυβέρνητο καράβι σε φουρτούνα μοιάζει η εταιρεία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Από την πρώτη κιόλας συνάντηση με τον Διευθύνοντα είχαμε αναδείξει τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του απαράδεκτου οργανογράμματος στην εταιρεία, που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να βολέψει κάθε λογής υποχρέωση. Τα προβλήματα είναι πια ορατά και η Διοίκηση, σε ρόλο θεατή, βλέπει τα θλιβερά γεγονότα απλά να πολλαπλασιάζονται σε όλο το φάσμα της εταιρείας.

Οι θλιβεροί εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ στα υπηρεσιακά συμβούλια αντί να βλέπουν τη ρίζα του προβλήματος, το παίζουν δικαστές και πουλούν εκδούλευση κατά το δοκούν.

Όσο για τη Διοίκηση παρά τις ρητές δεσμεύσεις της για αλλαγές, είπαμε, δεν θέλει να “σπάσει αυγά”. Με αυτό τον τρόπο βέβαια η ΕΡΤ γίνεται καθημερινά περίγελος της κοινωνίας.

Μηνύσεις μεταξύ προϊσταμένων και εργαζομένων σε περιφερειακούς σταθμούς.

Χειροδικίες μεταξύ συναδέλφων λόγω ανυπαρξίας προϊσταμένων και διευθυντών.

Συνεχόμενες δυσλειτουργίες στα Σαββατιάτικα ματς που υποτίθεται ότι δείχνουμε σε παράλληλη μετάδοση (ζητήθηκαν άραγε ευθύνες και αν ναι από ποιους;).

Απαξίωση και αφαίμαξη τμημάτων που άλλοτε ήταν τα καμάρια της ΕΡΤ. Εν αναμονή Γενικοί Διευθυντές (δεν φταίνε οι ίδιοι) που δεν μπορούν να πάρουν ούτε να τους ζητηθούν ευθύνες.

Ποιος ξέρει άραγε ότι η ΕΡΤ έχει κατ’ αποκλειστικότητα την τελευταία συνέντευξη του Γιάννη Μπεχράκη και δεν κατάφερε να την παίξει στη μνήμη του ακόμα και σήμερα; (η Διοίκηση και βέβαια το ξέρει!!!).

Κατά τον προηγούμενο Διευθύνοντα, η ΕΡΤ δίνοντας 25 εκατ. ευρώ το χρόνο εξυγιαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το είδαμε εξάλλου πρόσφατα στον αγώνα ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που διεκόπη λόγω εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. Ωραία εξυγίανση! Η ΕΡΤ θα ζητήσει αποζημίωση;!

Για το «ανεκτίμητο» προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, κατά τον υπουργό κ. Βασιλειάδη, ποιος ιθύνων νους αποφάσισε να παίξει το ντέρμπι τον δύο αιωνίων μόνο στο ΕΡΤ Sports και όχι, τουλάχιστον αυτό, σε παράλληλη μετάδοση και στην ΕΡΤ1, ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση. Αμέλεια άραγε;

Απειλές σε συναδέλφους από Διευθυντές.

Παράλογες και θρασύτατες αξιώσεις από «εκπομπάρχες» που θα μας δείξουν τάχα το κακό τους πρόσωπο.

Κρυφές συσκέψεις για μεταδόσεις που έγιναν χωρίς καμία υποχρέωση (με εντολή ποιου άραγε;).

Συνεχής απαξίωση συναδέλφων και ειδικοτήτων, τώρα και με τη βούλα της Διοίκησης. Στην ΕΡΤ3 εγκρίθηκε εκπομπή που θα γυρίζεται με κινητό τηλέφωνο. Οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ3 που κατέχουν διοικητικές θέσεις δεν πρέπει να ξεχνούν από που προέρχονται. Θα μας βρείτε απέναντι σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου για να μπορούν να νομιμοποιούνται κάποιοι να κάνουν τους οπερατέρ, τους ηχολήπτες, τους σκηνοθέτες, στην τιμή του ενός. Ντροπή! Επίσης, να σας επισημάνουμε ότι δεν είναι και τόσο αριστερό αυτό, επειδή είστε και ευαίσθητοι!

Και επειδή αναφερθήκαμε και στην ΕΡΤ3 - αλήθεια, τη θυμάται κανείς; Γιατί την ξεχάσατε ακόμη κα στη φιέστα για την παρουσίαση του νέου προγράμματος (αν είναι δυνατόν Μάρτη μήνα). Ας υπογραμμίσουμε τα εξής:

Το Οργανόγραμμα της ΕΡΤ3 ακόμη αγνοείται. Βρίσκεται, μας λένε, σε διαβούλευση. Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΥΑ "βγήκε" πιο γρήγορα.

Η "χρησιμοποίηση" ειδικοτήτων όπως αυτή των Διευθυντών Παραγωγής στην

ενημέρωση και ειδικότερα στις Ειδήσεις και σε ρόλο Δημοσιογράφου Παραγωγού είναι καιρός να σταματήσει.

Και Διευθυντής...και υποψήφιος;! Και το κανάλι στον αυτόματο πιλότο. Μόνο στην ΕΡΤ3».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  Μαύρο ρε [...]

 2. avatar ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ

  ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ 2000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΝΟΣΕΤ ΤΩΡΑ!!!

 3. avatar True

  Μαύρο και ξεκαθάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ tv.

 4. avatar ΣΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΩ

  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗ ΝΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΥΧΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ,ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ!!!

 5. avatar Ο ΕΓΩ

  Εξ ορισμού υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης...

 6. avatar Αήρ

  Κλείστε τη να τελειώνουμε.

 7. avatar Υπάρχει ακόμα η ΕΡΤ;

  Νόμιζα ότι πληρώναμε ΕΡΤ στη ΔΕΗ από συνήθεια όπως και για κάποιους ανύπαρκτους λόγους πχ προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, πράσινα άλογα και άλλα τέτοια.

 8. avatar Αριστεροί

  Αριστερή υποκουλτούρα και παμφάγα αριστερόσκυλα τρώνε τον ιδρώτα του λαού στο όνομα του λαού

 9. avatar olymbitis

  Κομματικό μπούγιο γλυπτών, εξουσιοκολάκων, και ξυστών γεννητικών οργάνων. Μαύρη τρύπα ‘ενημερωτικής’ προπαγάνδας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει