Στο Survivor ήταν το «μαύρο» πρόβατο. Η κόντρα του με τον Γιώργο – Ντάνο – Αγγελόπουλο, είχε στρέψει τον κόσμο εναντίον του και δεν ξέρουμε αν υπήρχε άλλος παίκτης σε ριάλιτι παιγνίδι, που να μισήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο, όσο ο Στέλιος Χανταμπάκης.

Δύο χρόνια μετά το Survivor, ο Χανταμπάκης παίρνει μέρος στο Nomads2 και όλοι περιμένουν να δουν τη συμμετοχή αυτή. Η απόφασή του να μπει στο ριάλιτι του ΑΝΤ1 χαρακτηρίστηκε τολμηρή. Άλλοι, πάλι, είπαν ότι ο Χανταμπάκης μπαίνει για να «ξανασυστηθεί» στο κοινό, για να αλλάξει την εικόνα που σχηματίστηκε για εκείνον, μέσα από το Survivor.

Από την πρώτη του μέρα στο ριάλιτι, έδειξε τις προθέσεις του. Ο Χανταμπάκης του Nomads δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον Χανταμπάκη του Survivor. Και ημέρα με την ημέρα αυτό είναι όλο και πιο ξεκάθαρο. Ακόμη και ο Γιάννης Σπαλιάρας με τον οποίο είχαν έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ, μιλούσε για το ήθος του καλού του φίλου και για το πόσο είχε αδικηθεί στο παρελθόν.

Ο Χανταμπάκης κρατά χαμηλό προφίλ, σκύβει το κεφάλι και κάθε φορά που ο Σάββας Πούμπουρας τον ρωτά για αυτό, αναφέρεται στα λάθη του παρελθόντος και το μάθημα που πήρε. Είπαμε, ο εκρηκτικός «Χάντα» του Survivor αποτελεί μία «μαγική» εικόνα. Οι συμπαίκτες του τον επαινούν όλοι τους. Στο στίβο είναι από τους πιο δυνατούς παίκτες, ενώ στη συμβίωση, όλοι τον θέλουν για συγκάτοικο.

Στο Twitter, ο τόπος που δύο χρόνια πριν τον είχαν σταυρώσει, που είχαν ευχηθεί τα χίλια μύρια δεινά σε εκείνον και στην οικογένειά του, το κλίμα έχει αναστραφεί. Η πάλαι ποτέ «οχιά» έχει γίνει απλά ο Στέλιος. Εξαίρουν τον χαρακτήρα του, την αγωνιστικότητά του, το γεγονός ότι δείχνει μετανιωμένος. Ακόμη και οι ίδιοι οι τουιτεράδες δείχνουν μετανιωμένοι για το «σταύρωμα» που του είχαν κάνει.

Καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για παιγνίδι. Και του δίνουν άφεση αμαρτιών. Αν, τελικά, το Nomads λειτούργησε ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον Χανταμπάκη; Μάλλον, η απάντηση είναι τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής, όπου ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση με τη Μαριάνα Καμαρωτάκη και τον Γιάννη Σπαλιάρα.

Ο «σφάχτης» φάνταζε με το ακλόνητο φαβορί. Λίγοι θα στοιχημάτιζαν ότι θα αποχωρούσε από το παιγνίδι. Κι, όμως, ο κόσμος έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Και μέσα κράτησε τον Χανταμπάκη. Ο παίκτης που κάποτε είχε μισηθεί τόσο, τώρα έχει περάσει στην αντίπερα όχθη των συναισθημάτων του τηλεοπτικού κοινού. Ο κόσμος τού έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία που ζητούσε…