Ξεκίνησε και επίσημα ο μεγάλος τελικός του MasterChef, που θα περιλαμβάνει πολλές δοκιμασίες. Οι δύο φιναλίστ, Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέοντας Διαμαντής, ταξίδεψαν μέχρι τη Βαρκελώνη, συντροφιά με τους Σελίμ Σελτζούκ και Χαράλαμπο Χατζηπροδρόμου. Στη Βαρκελώνη, οι δύο παίχτες επισκέφθηκαν βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και διεθνούς φήμης εστιατόριο Disfrutar. Εκεί κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο, με την τεχνική της αντίστροφης σφαιροποίησης. Δοκιμάζοντας τα πιάτα τους, οι Ισπανοί σεφ που τους έκριναν έδειξαν να μένουν πολύ ικανοποιημένοι, παρά τα μικρά λάθη που έκαναν. Όσο για τις τελικές βαθμολογίες τους, αυτές δεν ανακοινώθηκαν ακόμη. Ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής στην δεύτερη δοκιμασία για τον τελικό του MasterChef στο Λονδίνο βρέθηκαν στο εστιατόριο του Gordon Ramsay. Εκεί κλήθηκαν να ετοιμάσουν δύο απαιτητικά πιάτα: Ψητό περιστέρι με φυστίκι, αβοκάντο και σως μαδέρα και ένα σουφλέ με μούρα και λάιμ και παγωτό βατόμουρο. Με μακρά εμπειρία στην κουζίνα αλλά και στην τηλεόραση ο σεφ Jocky Petrie έκρινε τους φιναλίστ του MasterChef. Ο Jocky έκρινε και βαθμολόγησε, ο φάκελος σφραγίστηκε και τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαΐου στον μεγάλο τελικό. Όμως όταν ο Jocky έφυγε, ο Σωτήρης Κοντιζάς φανερά απογοητευμένος και εκνευρισμένος έκανε τις παρατηρήσεις του στον Τιμολέοντα Διαμαντή και τον Χρήστο Γλωσσίδη βάζοντας ερωτηματικά για την επιλογή τους ως φιναλίστ μετά από αυτή την απόδοση. «Φάνηκε σαν να μην δώσατε την απαραίτητη προσοχή. Ακόμα και ο chef Jocky αναρωτήθηκε που δεν κράτησε κανείς σημειώσεις. Εσείς όχι μόνο δεν κρατήσατε σημειώσεις, δεν είχατε και απορίες! Είναι εξωφρενικό αυτό το πράγμα. Και μετά ρωτούσατε ο ένας τον άλλον. Σας δίνουμε όλα τα εφόδια, όλο τον εξοπλισμό, σας φέρνουμε τους καλύτερους και δεν τους εκμεταλλεύεστε. Αυτό είναι που με ανησυχεί εμένα και λέω «σας έχει μείνει καθόλου ενέργεια;». Βρισκόμαστε στον τελικό. Έχουμε περάσει τόσους μήνες, έχετε περάσει τόσες δοκιμασίες. Εγώ πλέον αυτό δεν το δέχομαι. Ποιο άγχος; Απλώς δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. Με στεναχωρεί που ενθουσιάζεστε και δίνετε τόση μεγάλη σημασία σε κάποιες τεχνικές, όχι ότι τις υποβιβάζω, αλλά που μπορεί να είναι πιο φαντεζί κι όταν ήρθατε εδώ πέρα να κάνουμε αυτά τα βασικά αλλά τέλεια. Σκεφτείτε το καλά, γιατί εμείς ήρθαμε εδώ πέρα και είπαμε φέρνουμε τους καλύτερους και δεν ξέρω αν το βγάλατε αυτό προς τα έξω σήμερα. Μέχρι τώρα εμείς θεωρούσαμε ότι βρίσκεστε δίκαια στον τελικό. Βρίσκεστε δίκαια στον τελικό;».

Ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής οδηγήθηκαν στην κουζίνα όπου συνάντησαν τον Ανδρέα, έναν Έλληνα μάγειρα ο οποίος εργάζεται στο Petrus και παρακολουθεί φανατικά το ελληνικό MasterChef. «Εννοείται πως σας ξέρω. Κάθε βράδυ όταν σχολάω, ένα μπανάκι και MasterChef» είπε ο Ανδρέας. «Ποιος είναι πιο ενοχλητικός;» τον ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Από τους δύο δεν θα έλεγα ότι είναι κάποιος ενοχλητικός», είπε ο Ανδρέας, από τους υπόλοιπους όμως ο Χρήστος Γλωσσίδης πήρε το λόγο για να μαντέψει ο ίδιος «Η Γωγώ!». «Τη Γωγώ δεν την συμπαθούσα, μην πω ψέματα. Ο Τιμολέων ας πούμε, καλό παιδί κι αυτός. Ούτε αυτόν τον πολυσυμπαθώ. Με τον Σάββα δεν τον πολυσυμπαθούσαμε. Μην πω ψέματα. Αλλά οκ, είναι ένας καλός μάγειρας, φτάσαμε μαζί στον τελικό, θα φερθώ ανάλογα» παραδέχτηκε on camera ο Χρήστος Γλωσσίδης… Μετά από μία στάση στην Ιταλία ο τελικός του MasterChef θα προβληθεί στις 7 Μαΐου. Οι δύο παίκτες διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ και τον τίτλο του επόμενου MasterChef.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.