Αν και μικρή σε ηλικία- είναι μόλις 30 ετών – έχει ήδη κάνει σημαντικές εμφανίσεις τόσο στο θέατρο, όσο στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Κάποιοι την γνώρισαν ως Ιωάννα της καρδιάς, άλλοι ταυτίστηκαν με την Πένυ από τα «Μαύρα Μεσάνυχτα και σίγουρα πολλοί την αγάπησαν ως Μαρία από το «Νησί».

Η Γιούλικα Σκαφιδά έχει αποδείξει ότι μπορεί να υποδυθεί πολλά πρόσωπα και να συγκινήσει με τις ερμηνείες της.

Πώς αντιμετωπίζεις την δημοσιότητα ύστερα από τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» και το «Νησί»;

Δεν κάνω κάτι διαφορετικό, απλώς με γνωρίζουν στο δρόμο, με χαιρετάνε, μου μιλάνε για τις σειρές! Κατά τ’ άλλα οι φίλοι μου είναι οι ίδιοι, συχνάζω στα ίδια μέρη.

Υπήρξε κάποια στιγμή κάποιος από τους φίλους σου που ένιωσε πως απομακρύνθηκες από κοντά του λόγω δημοσιότητας;

Όχι, οι φίλοι μου είναι πάντα εκεί για μένα κι εγώ γι’ αυτούς. Ίσως να απομακρυνόμαστε κατά καιρούς λόγω διαφορετικών ωραρίων αλλά όταν ξαναβρισκόμαστε είναι σαν να μην έχει περάσει μια μέρα.

Κέρδισες το Α’ γυναικείου ρόλου κοινού. Πώς νιώθεις για αυτό και τι απαιτήσεις θα ‘χει η Γιούλικα στο μέλλον από τον εαυτό της;

Νιώθω χαρούμενη γι’ αυτό το βραβείο κοινού, νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με πολύ γλυκό τρόπο. Ένα χτύπημα στην πλάτη είναι το βραβείο κοινού. Σε γουστάρουμε! Συνέχισε! Φαίνεται να σου λέει το κοινό και αυτό είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Τα βήματα μου από δουλειά σε δουλειά είναι προσεκτικά πάντα. Ίσως τώρα πια έχω μια μεγαλύτερη ευθύνη προς ένα κοινό που με παρακολουθεί και δεν θέλω να το απογοητεύσω.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχεις πει πολλά όχι σε δουλειές. Τώρα με την οικονομική κρίση θα έλεγες όχι;

Το ότι έχουμε κρίση και γίνονται πολύ λιγότερες δουλειές δεν σημαίνει ότι εμείς οι ηθοποιοί λέμε ναι σε οτιδήποτε. Ισχύουν τα κριτήρια που είχα και προ κρίσης για να πω το ναι σε μια δουλειά. Είπα δύο όχι για φέτος στην τηλεόραση και 2 επίσης όχι σε θεατρικές δουλειές.

Είσαι από τους ανθρώπους που έχουν moto στη ζωή τους «καλύτερα να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες παρά για πράγματα που δεν έκανες»; Ισχύει ή προτιμάς να είσαι επιφυλακτική στις επιλογές σου ώστε το κόστος από τα λάθη σου να είναι μικρότερο;

Νομίζω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν λειτουργώ ανεξέλεγκτα με το σκεπτικό να μη μετανιώσω για κάτι που δεν έκανα αλλά δεν είμαι και τόσο δειλή στις αποφάσεις μου… Προσπαθώ να έχω μια ισορροπία.

Ποια η γνώμη σου για την τηλεόραση που έχουμε στη χώρα μας; Βρίσκεις ότι έχουμε ότι ακριβώς θέλουμε ή ότι κάποιοι μας επέβαλαν για χρόνια;

Η τηλεόραση πρέπει να έχει προγράμματα για όλα τα γούστα. Τις ενημερωτικές εκπομπές, τις κουτσομπολίστικες, τις θεατρικές βραδιές, τις σαπουνόπερες, τα κωμικά, τα δραματικά… και ο κόσμος θα επιλέξει αυτό που τον ενδιαφέρει… Ίσως τα τελευταία χρόνια να ασχοληθήκαμε λίγο παραπάνω με ελαφρού περιεχομένου εκπομπές, ίσως και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση και παίρνουν τις αποφάσεις να υποτίμησαν ελαφρώς τη νοημοσύνη του τηλεοπτικού κοινού.

Ποια είναι η αγαπημένη σου εκπομπή;

Μια εκπομπή στο ΣΚΑΪ  με έναν τύπο που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και τρώει τα πιο περίεργα φαγητά που μπορείς να φανταστείς! Λέγεται bizzare food.

Ποιο σίριαλ ξεχωρίζεις από τη φετινή σεζόν;

Μου αρέσει πολύ η σειρά με το Γιάννη Μπέζο.

Θα έπαιρνες μέρος στο Dancing with the stars; Πιστεύεις ότι όσοι πηγαίνουν το κάνουν για φιλανθρωπικό σκοπό ή για την προσωπική τους προβολή;

Δεν ξέρω για ποιους λόγους πάει ο καθένας, αλλά εγώ μπορώ να πω με σιγουριά ότι δε θα πήγαινα ποτέ γιατί η έκθεση μέσω της δουλειάς μου είναι ήδη υπεραρκετή… Άσε που όποιος θέλει να βοηθήσει το κάνει και χωρίς τις κάμερες.

Τι σε ενοχλεί περισσότερο από όσα μας συμβαίνουν σαν χώρα το τελευταίο διάστημα;

Με ενοχλεί η ατιμωρησία, η απαξίωση του κέντρου της Αθήνας και το γεγονός ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι της σημερινής μας άσχημης κατάστασης ξαφνικά είχαν την αναλαμπή να ξέρουν πως θα βγούμε από αυτή…

Τα τουρκικά σίριαλ εισέβαλαν στο ελληνικό νοικοκυριό!!! Τα παρακολουθείς;

Έχω δει μερικές φορές κάποια απλώς για να δω αν μοιάζουν με τις δικές μας σειρές. Βρήκα πολλές ομοιότητες και στο σενάριο και στον τρόπο παιξίματος. Δεν νομίζω ότι μια ελληνική σειρά υστερεί των Τούρκικων, το αντίθετο μάλιστα. Απλώς να αγοράσεις μια Τούρκικη σειρά κοστίζει πολύ λιγότερο από το να φτιάξεις από την αρχή μια Ελληνική, αυτό είναι όλο.

Ζήλεψες ρόλο από τουρκική σειρά;

Όχι, δεν έχω δει τόσο πολύ τούρκικες σειρές για να μιλήσω για κάποιο ρόλο…

Αν έπρεπε να πεις σε έναν άνθρωπο ευχαριστώ ποιος θα ήταν;

Θυμώνω με την αγένεια των άλλων και τη δική μου αναβλητικότητα.

Έχεις κάνεις φιλίες από τον χώρο ή έχεις νιώσει τον ανταγωνισμό;

Έχω κρατήσει ελάχιστους φίλους από το χώρο γιατί είναι η φύση του επαγγέλματος τέτοια, τσιγγάνικη…

Ποιος ρόλος σε έχει εκφράσει περισσότερο και γιατί;

Όλοι οι ρόλοι μου μέχρι στιγμής είναι ένα κομμάτι μου. Τους αγάπησα εξίσου και θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιον. Όλοι είχαν κάτι από μένα, κάτι δικό μου στο όποιο βασίστηκα για να χτίσω το ρόλο.

Τα σχέδια σου για το μέλλον.

Μετά το Πάσχα θα αρχίσω πρόβες για μια παράσταση στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και τον ερχόμενο χειμώνα θα είμαι στο εθνικό θέατρο σε 2 παραστάσεις.

Η πρεμιέρα από το «Νησί» όταν προβλήθηκε στη Σερβία έκανε υψηλά νούμερα. Το περίμενες;

Νομίζω έχουμε κοινά με τους Σέρβους σαν λαός, είναι πονεμένοι κι αυτοί… Μακάρι να συνεχίσει το ίδιο καλά και στα επόμενα επεισόδια.

Πηγή: www.entertv.gr