Ο γιατρός της καρδιάς, ο χειρουργός που έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, ο Σερ Μαγκντί Γιακούμπ είναι ο καλεσμένος της Έλενας Κατρίτση αυτή την Κυριακή στις 4 το απόγευμα, στην εκπομπή «Προσωπικά».

Ο γνωστός καρδιοχειρούργος θα μιλήσει για όλα: για τις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους, αλλά και για τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην υγεία μας.

Θα κάνει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο σημείο που βρίσκονται οι έρευνες που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της καρδιοχειρουργικής, αλλά και για το όριο ηλικίας της ζωής των ανθρώπων που πρόκειται, όπως πιστεύει, να αυξηθεί σημαντικά.

Ο κ. Γιακούμπ δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στο ίδρυμα «Chain of hope», το οποίο δημιούργησε το 1995, με σκοπό τη θεραπεία παιδιών με καρδιακές παθήσεις από τις αναπτυσσόμενες χώρες και την εκπαίδευση των γιατρών που βρίσκονται εκεί.

Ο γιατρός της καρδιάς θα μιλήσει για τη σύζυγό του, την οποία έχασε τον περασμένο χρόνο, αλλά και τα τρία του παιδιά, που όπως πιστεύει τον έχουν συγχωρέσει για όσα τους στέρησε εξαιτίας της αφοσίωσής του στην επιστήμη.