Δημοσιογράφοι σταματούν την απεργία πείνας έξω από την ΕΣΗΕΑ

«Παραδίδουμε τη σκυτάλη στον κλάδο μας», σημειώνουν και μιλούν για εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική ηγεσία


MEDIA
14:37
24/10/2017
Δημοσιογράφοι σταματούν την απεργία πείνας έξω από την ΕΣΗΕΑ
loading

Με ανακοίνωσή τους μέσω Facebook, δύο δημοσιογράφοι που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας επί δύο σχεδόν εβδομάδες, έξω από την ΕΣΗΕΑ, η Αφροδίτη Υψηλάντη και η Τζώρτζια Κοντράρου, γνωστοποίησαν πως σταματούν την απεργία.

Η απεργία πείνας πραγματοποιείτο για τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο των δημοσιογράφων που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, «παραδίδουμε τη σκυτάλη στον κλάδο μας, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν ισχύει αυτό που του καταλογίζουν, ότι είναι "αλήτες και ρουφιάνοι"».

Παράλληλα, με αφορμή τη 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ, σημειώνουν ότι «δεν δεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία, που ενώ το Ταμείο μας πνέει τα λοίσθια, εξακολουθεί να ανέχεται τον ρόλο "υποχείριου" της κυβέρνησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση, όπως αναρτήθηκε στο Facebook:

«ΤΕΤΕΛΕΣTΑΙ

Σταματάμε την απεργία πείνας, μετά από 13 μερόνυκτα στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20.

Παραδίδουμε τη σκυτάλη στον κλάδο μας, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν ισχύει αυτό που του καταλογίζουν, ότι είναι "αλήτες και ρουφιάνοι".

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα και όσους, με δυσκολίες, κατάφεραν να προβάλουν την απεργία πείνας μας, με ρεπορτάζ σε φιμωμένα Μέσα.

Με αφορμή την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία –παρωδία που αποφάσισε σήμερα η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, κατά παράβαση της ειλημμένης από 4 -7-2017 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, που πάρθηκε με απόλυτη πλειοψηφία, για απεργία διαρκείας δηλώνουμε:

-Ότι δεν δεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία, που ενώ το Ταμείο μας πνέει τα λοίσθια, εξακολουθεί να ανέχεται τον ρόλο <υποχείριου> της κυβέρνησης.

-Kαταγγέλλουμε το γεγονός ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία, με τις συνεχείς υποχωρήσεις της προς τους εργοδότες, έχει ανεχθεί να παίξει τον ρόλο <του αμνού που οδηγείται στη σφαγή>.

-Kαταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική μας ηγεσία ότι ευθύνεται, διότι φτάνουμε στο δεύτερο μήνα, με κομμένες τις επικουρικές συντάξεις και με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη να τινάζεται στον αέρα.

-Καταγγέλλουμε, γιατί οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο, θυσία στους μεγαλοεργολάβους και νταβατζήδες της ενημέρωσης, βάζοντας ταφόπλακα στην ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό, και κατά συνέπεια, επιφέρει καίριο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η λειτουργία του Ταμείου μας ως αυτοδιοίκητου, αυτόνομου οργανισμού υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως λειτουργεί και με τις ασφαλιστικές καλύψεις που οφείλει να παρέχει σε εργαζόμενους, ανέργους, απλήρωτους και συνταξιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια του κλάδου.

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ».

ge

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει