Στα τελευταία επεισόδια, αρχίζει τόσο η αποκαθήλωση της Ξένιας όσο και του Σωτήρη. Οι κάμερες που τοποθετεί στο γραφείο της στο κέτεριγκ ο Χάρης σε συνεργασία με τον Φίλιππο συμβάλουν καταλυτικά σ’ αυτό.

Χωρίς η ίδια να γνωρίζει τίποτα, συναντιέται… με τον Σωτήρη κι όχι μόνο συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πώς θα σκοτώσουν τον Σήφη με σκοπό να του φάνε την περιουσία, αλλά παράλληλα παραδέχονται και όλες τις απόπειρες δολοφονίας που έχουν κατά καιρούς κάνει εναντίον της Κάτιας και της Ελπίδας.

Παράλληλα, οι αρχές παρακολουθούν διακριτικά και τον Σωτήρη στο νοσοκομείο διότι η Μένη με τον Ακριτίδη έχουν αρχίσει να παρατηρούν διάφορες περίεργες επιπλοκές στους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου και του περιστατικού με τη Βάσω που υποπτεύονται ότι προέρχονται από τα φάρμακα. Επειδή, υπεύθυνος της αποθήκης είναι ο Σωτήρης αμέσως το μυαλό τους πηγαίνει εκεί και του στήνουν καρτέρι.

Εν τω μεταξύ, ο Σήφης μαθαίνει όλη την αλήθεια για την Ξένια από τον Φίλιππο και φυσικά προλαβαίνει να αλλάξει και τη διαθήκη του όπου πλέον δεν της αφήνει τίποτα. Ξέρει ότι το βράδυ των υποτιθέμενων γενεθλίων της, όπου εκείνος σκόπευε να της κάνει πρόταση γάμου εκείνη ετοίμαζε να του κάνει την κηδεία του.

Παρόλα αυτά, δεν φοβάται να πάει μόνος του στο ραντεβού. Αλλά δεν δοκιμάζει την περιβόητη κρέπα γιατί προφασίζεται έναν πόνο στο στήθος του. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ο Σήφης όλο αυτό το διάστημα αισθανόταν κάποια πονάκια, τα οποία και είχε εκμυστηρευτεί στον Φίλιππο.

Εκείνος πέφτει για ύπνο και η Ξένια απογοητευμένη κάθεται στον κουζίνα. Το επόμενο πρωί παίρνει την κρέπα για να του τη σερβίρει για πρωινό μόνο που περιχύνει πάνω της και το υπόλοιπο δηλητήριο για να είναι σίγουρη ότι αυτή τη φορά δεν θα πάει τίποτα στραβά. Ωστόσο, ο Σήφης βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση που τον άφησε το βράδυ. Τον σκουντάει αλλά εκείνος δεν αντιδρά. Έχει πεθάνει… και χωρίς η Ξένια να προλάβει να βάλει το χεράκι της, αφού έπαθε καρδιακή προσβολή στον ύπνο του.

Φυσικά, όλοι νομίζουν ότι εκείνη τον «έστειλε». Γι’ αυτό και ζητείται νεκροψία κάτι που βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Ξένια. Ο Φίλιππος μάλιστα την πετάει από την έπαυλη με κλοτσιές. Ωστόσο, όταν πάει να πάρει το λάπτοπ για να το παραδώσει στην αστυνομία δεν το βρίσκει. Το έχει πάρει ο φύλακας της εταιρείας και το έχει φυλάξει για να το παραδώσει στην Ξένια, αλλά για καλή τους τύχη το βρίσκει πρώτος.

Η μεγάλη απόφαση

Την ίδια στιγμή, βλέποντας και η Κάτια το στικεράκι με την παραδοχή όσων έχει κάνει η Ξένια και έχοντας στην κατοχή της το περιβόητο ημερολόγιο του Στέφανου αποφασίζει να την καταγγείλει έστω κι αν είναι παιδί του Πέτρου. Από τη μια παραδίδει στον δικηγόρο της το υλικό και από την άλλη συναντιέται με τον Ανδρόνικο για να του παραδώσει κάτι που του ανήκει και δεν είναι άλλο από το ημερολόγιο του γιου του που τόσο καιρό έψαχνε.

Άνθρωπος από την ασφάλεια έρχεται στην έπαυλη για να συλλάβει την Ξένια. Εκείνη αντιστέκεται. Ισχυρίζεται ότι έχει πένθος και δεν μπορεί να τον ακολουθήσει. Τελικά τον ακολουθεί και μαθαίνει στην ασφάλεια ότι ο Σήφης είχε αφήσει γραπτώς στη διαθήκη του ότι αν του συμβεί κάτι θα φταίει η Ξένια. Ωστόσο, αρχικά οι Αρχές δεν διαθέτουν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της για να μπορέσουν να τη συλλάβουν και την αφήνουν προσωρινά ελεύθερη, αφού και η νεκροψία βγήκε καθαρή. Καθώς είναι ελεύθερη επισκέπτεται τον Σωτήρη για να πανηγυρίσουν μαζί την επιτυχία τους.

Ο Σωτήρης στη φυλακή

Παράλληλα, ο Ζήσης πιέζει τον Σωτήρη να προχωρήσει στις αλλαγές των φαρμάκων άμεσα. Ο τελευταίος κάνει σπασμωδικές κινήσεις κι εκεί παίζει και το τελευταίο του χαρτί, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει. Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούν τον συλλαμβάνουν επί τω έργω την ώρα δηλαδή που ετοιμάζεται να αλλάξει τα φάρμακα με ληγμένα. Η φυλακή τον περιμένει. Την ίδια στιγμή η Ξένια ετοιμάζεται να πουλήσει το σπίτι, αλλά δεν γνωρίζει ότι πια δεν της ανήκει.

Το μαθαίνει από τον Φίλιππο, ενώ την περιμένει ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη: το βίντεο με την ομολογία της. Εκεί πραγματικά τα χάνει! Αυτό το ημίτρελο ύφος επιστρέφει στο πρόσωπό της. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει από την αστυνομία που έχει αρχίσει να την κυνηγάει γιατί έχει βγει ένταλμα σύλληψης. Θέλει να φύγει στο εξωτερικό…

Σταματάει να βγάλει λεφτά στην τράπεζα αλλά ο λογαριασμός της είναι άδειος. Προσπαθεί να βρει τον Σωτήρη, αλλά το κινητό του δεν απαντάει γιατί έχει ήδη συλληφθεί. Πηγαίνει στο νοσοκομείο να τον βρει κι εκεί μαθαίνει τα «ευχάριστα» από τη Μένη.

Φεύγει κι αρχίζει να περιπλανιέται στους δρόμους σαν χαμένη… Δεν ξέρει πού πάει, τι κάνει. Ξαφνικά βλέπει μια ανοιχτή τηλεόραση σε ένα καφενείο και το μάτι της πέφτει πάνω στην εκπομπή της Ελπίδας. Νιώθει αφόρητο μίσος για εκείνη. Θέλει πάση θυσία να πάρει εκδίκηση. Μόνη της ελπίδα πλέον ο Πέτρος.

Τον παίρνει τηλέφωνο και κάπως ξανακερδίζει την χαμένη αισιοδοξία της. Εκείνος εν τω μεταξύ έχει ενημερωθεί ότι είναι η κόρη του. Συναντιούνται στο ξενοδοχείο. Παίζει θέατρο… Προσποιείται την κατατρεγμένη από όλους και από όλα…

Ο Πέτρος πέφτει στην παγίδα της εγκλωβισμένος στις τύψεις του που την εγκατέλειψε και της υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την βοηθήσει. Εκείνη θέλει να φύγουν στην Ιταλία και του υπόσχεται ότι από εδώ και εμπρός θα αλλάξει και θα γίνει άλλος άνθρωπος. Θέλει να φύγουν άμεσα. Δεν θέλει να πάει φυλακή. Προσπαθεί να την ηρεμήσει γιατί την έχει πιάσει αμόκ. Της υπόσχεται ότι θα βγάλει εκείνος τα εισιτήρια και εκείνη φεύγει ήσυχη για να φέρει τα πράγματά της.

Το τέλος

Ωστόσο, στο δρόμο συλλαμβάνεται. Ο Πέτρος ήταν αυτός που υπέγραψε την καταδίκη της και έχει γίνει ράκος. Αυτή τη φορά οδηγείται στο κρατητήριο. Μόνη της. Αλλά δεν έχει συναίσθηση του τι έχει κάνει. Η ώρα της ανάκρισης φτάνει. Η ώρα που θα έρθει αντιμέτωπη με όσα έχει σχεδιάσει.

Ο Στέφανος, η απόπειρα κατά της Κάτιας, της Ελπίδας… Εκεί πραγματικά εκδηλώνεται η έκταση του προβλήματος. Αρχίζει να παραληρεί, φωνάζει, κλαίει… και τελικά παραδέχεται ότι σκότωσε τον Στέφανο, τον μόνο άντρα που αγάπησε πραγματικά και πόνεσε τόσο για την απώλειά του. «Θα τους σκοτώσω όλους και μετά θα φύγω με τον πατέρα μου στην Ιταλία», φωνάζει σε κατάσταση αμόκ.

Είναι ένοχη, αλλά παράλληλα πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο. Γι’ αυτό και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των φυλακών. Κατά τη μεταφορά της η Ξένια παίζει το τελευταίο της χαρτί, αφού αποφασίζει να αποδράσει. Κλέβει το περιπολικό και αρχίζει να περιφέρεται στην Αθήνα.

Οι αρχές την ψάχνουν. Αλλά μάταια… Βλέποντας πλέον ότι έχει μείνει μόνη της και πως χάθηκε και το τελευταίο της στήριγμα, ο «πατέρας» της, αποφασίζει να γράψει το δικό της επίλογο. Παραμονή Χριστουγέννων. Την ίδια στιγμή που όλοι μαζί γιορτάζουν τα γενέθλια της Ελπίδας, η Ξένια έχει αποφασίσει να τους αδειάσει τη γωνιά… όχι όμως όπως εκείνοι διάλεξαν για εκείνη…

 Θέλει να φύγει ελεύθερη, να μην τους δώσει τη χαρά και την ικανοποίηση ότι τη φυλάκισαν. Γι’ αυτό αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της στην πισίνα της έπαυλης. Η Ξένια αυτοκτονεί… και αποφασίζει να μην φύγει ποτέ από το σπίτι αυτό!