Ολοκληρώθηκε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα δανειοδοτήσεων τραπεζών σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα, η κατάθεση του Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της εταιρείας «Παρά Ένα ΕΠΕ», σχετικά με τη δανειοδότηση του ομίλου του. Αρχικά, ο κ. Κουρτάκης διευκρίνισε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Αθηνών για το δάνειο ύψους 800.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία του από την Τράπεζα της Ελλάδος και γι αυτό τον λόγο έχει την ιδιότητα του υπόπτου και δεσμεύεται να παρέχει λεπτομέρειες τις οποίες θα καταθέσει ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Όπως εξήγησε, το δάνειο που πήρε η εταιρεία του από την Εθνική Τράπεζα τον Φεβρουάριο του 2014, ύψους 800.000 ευρώ είναι μη ληξιπρόθεσμο, πλήρες και ενήμερο. Πρόσθεσε, ότι ενώ προβλεπόταν η αποπληρωμή του να γίνει έως το 2019, ήδη σήμερα, έχει μειωθεί στα 111.083 ευρώ, δύομιση χρόνια νωρίτερα, και όπως είπε χαρακτηριστικά, αν με καλούσατε στο τέλος των εργασιών της ΕΕ θα είχε εξοφληθεί.

«Κινούμαι σε παράλληλη τροχιά με το έργο της εξεταστικής σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτάκης σχολιάζοντας τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης. Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, του είχε τηλεφωνήσει για να του ζητήσει να κατεβάσει από το «site» του, το ηχητικό από τη συνομιλία που τον εμφάνιζε να συνομιλεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο και να τον αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια».

«Με πήρε ο κ. Σαμαράς και μου είπε ότι είναι μία αθλιότητα και να κατέβει γιατί δεν είναι η δική του φωνή», υποστήριξε ο κ. Κουρτάκης. Παράλληλα, επιτέθηκε στον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, λέγοντας, ότι κόβει αποκόμματα και ασκεί διώξεις και ότι στοχοποίησε την εφημερίδα “Παραπολιτικά” γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα που τον αφορούν. Σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Ντογιάκου για προφυλάκιση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε, ότι «οι πάντες μπορούν να καταλάβουν πόσο αντικειμενικός είναι ο γνωστός και ως Παναθηναϊκάκιας κ. Ντογιάκος» προσθέτοντας, ότι όπως λέγεται, ο γιος του εισαγγελέα εργάζεται σε εταιρεία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ ένας άλλος πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Πατέρας, φιλοξενεί τον κ. Ντογιάκο στον Αστέρα.

Απαντώντας σχετικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, σχετικά με το δάνειο που έχει πάρει από την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Κουρτάκης έκανε λόγο για δικαιοσύνη που λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σε ερώτηση σχετικά με την αντιδικία που έχει με τον εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Φιλιππάκη, ο κ. Κουρτάκης υποστήριξε, ότι πρέπει να κληθεί στην εξεταστική ο εκδότης, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το μεγάλο «πολιτικό – εκδοτικό» σκάνδαλο της «Proton» και την εμπλοκή του φυγόδικου επιχειρηματία κ. Κυριακίδη που αγόραζε δημοσιογραφικά «σαπάκια», παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα.

Ο κ. Κουρτάκης κατέθεσε ακόμα ότι:

-Η διαπλοκή δεν έχει πολιτική ταυτότητα, δεξιά ή αριστερά.

-Τα μέσα ενημέρωσης της εταιρείας του δεν έχουν πολιτικό προσανατολισμό και όσα, όπως είπε, απευθύνονται σε κομματικούς στρατούς και «οπαδικά στρατόπεδα», συρρικνώνονται

-Είναι φυσιολογική η δική μου διαδρομή να καταλήξω από δημοσιογράφος σε εκδότη. Δεν θεωρώ ότι ένας αμφιλεγόμενος εργολάβος είναι σωστό να δραστηροποιείται στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Ο κ. Κουρτάκης διέψευσε ακόμη, ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές πανελλαδικές άδειες. «Δεν έχω καμία εμπλοκή στο τηλεοπτικό εγχείρημα του κ. Μαρινάκη. Ήμουν δίπλα του ως φίλος», δήλωσε. Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο, λέγοντας ότι είναι από τους πιο επιφανείς φοροφυγάδες της χώρας και ότι η δικαιοσύνη ερευνά για ένα ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.