O Αlpha δεν ήθελε με τίποτα να χάσει τον Λάκη Λαζόπουλο και το «Αλ τσαντίρι νιουζ» και οι διαπραγματεύσεις ήταν λεπτές. Είναι η εκπομπή που δίνει ποσοστά θεαματικότητας άνω του 50% τα βράδια της Τρίτης στο κανάλι και ανεβάζει και τον γενικό μέσο όρο του σταθμού κάθε εβδομάδα. Εξίσου μεγάλα νούμερα έχει και η επανάληψη της σατιρικής εκπομπής.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε δηλώσει πως θα κάνει τη σατιρική εκπομπή που σπάει τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης κάθε Τρίτη ως τον Δεκέμβριο.

Επίσης, είχε προτείνει για το 2012 την κωμική σειρά αυτοτελών επεισοδίων που θα στηριζόταν στην επικαιρότητα. Το RTL όμως είχε άλλα σχέδια.

Έκοψε τη λειτουργία του σταθμού σε μια μόνο βάρδια και περιόρισε όλες τις αμοιβές συμβολαίων. Ο Λάκης Λαζόπουλος για να συνεχίσει, σύμφωνα με την Espresso,  έθεσε σκληρούς όρους στο τιμ των Γερμανών.

Για το πλατό του και τις ώρες λειτουργίας στο στούντιο του Ρέντη, τους συνεργάτες του, τις αμοιβές και τα γυρίσματα.

Τελικά, η συμφωνία υπεγράφη, Το «Αλ τσαντίρι νιουζ» θα παίξει στον αέρα του καναλιού για 18 εβδομάδες, πρακτικά ως τις αρχές Ιουνίου 2012. Αντιθέτως, αναβάλλεται η ανάθεση της κωμικής σειράς και τα σενάρια του Λάκη Λαζόπουλου μπήκαν στο συρτάρι για το μέλλον.