Το The X Factor, το μεγαλύτερο μουσικό show παγκοσμίως, έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 22.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Γιώργος Θεοφάνους, η Πέγκυ Ζήνα, η Τάμτα και ο Θοδωρής Μαραντίνης πήραν θέση και μας παρουσίασαν τους πρώτους υποψήφιους που πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι κριτές αναζήτησαν σε Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Αθήνα τους πιο ταλαντούχους, παθιασμένους και φιλόδοξους τραγουδιστές.

Εκατοντάδες νέοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μπροστά σε live κοινό και στην κριτική επιτροπή διεκδικώντας μια θέση στα Live Shows. Με τη στήριξη της λαμπερής Ευαγγελίας Αραβανή προσπάθησαν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η κριτική επιτροπή δυσκολεύτηκε να «κόψει» κάποιους από αυτούς, αφού οι περισσότεροι διέθεταν ιδιαίτερες φωνές, αλλά και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία.

Η εμφάνιση του Αλέξανδρου Πιτσάνη προκάλεσε πραγματικά μεγάλη συγκίνηση. Ο 30χρονος από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη δουλειά του και το σπίτι του, με αποτέλεσμα να μείνει άστεγος και πλέον προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή με αυτό που αγαπάει περισσότερο απ’ όλα, το τραγούδι.

Ο Αλέξανδρος ερμήνευσε το τραγούδι Use somebody από τους Kings of Leon και πραγματικά ήταν συγκλονιστικός. «Αλέξανδρε, προφανώς μέχρι σήμερα δεν σου συμπεριφέρθηκε πολύ καλά η ζωή. Νομίζω ότι ο θεός δίνει και φτερά στους αγγέλους, σαν εσένα. Ήρθες εδώ και έλαμψε όλο το πράγμα. Μπράβο σου», ήταν τα σχόλια του Γιώργου Θεοφάνους.