Προεκλογικές προσλήψεις και οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ

Το ελεγκτικό πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών επιβεβαιώνει τη εισαγγελική έρευνα που έγινε


MEDIA
11:06
24/07/2010
Προεκλογικές προσλήψεις και οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ
loading

Τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας με βάση την οποία έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις εις βάρος στελεχών της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν το πόρισμα των Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Το Βήμα».

Στο πόρισμα που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας από τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο καταγράφονται παρατυπίες και παράνομες διαδικασίες που έχουν σχέση με οικονομικές ατασθαλίες, διαφυγόντα έσοδα από διαφημιστικά προγράμματα και παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

«Μπορεί τα ποσά τα οποία διακυβεύονταν να είναι για ορισμένους σχετικά μικρά, αλλά η ουσία που έχει σχέση με παράνομες διαδικασίες, μη σύννομες αποφάσεις και παρατυπίες έχει καταγραφεί» αναφέρουν στελέχη του Σώματος τα οποία διενήργησαν την έρευνα.

Ειδικότερα στο πόρισμα που αναμένεται να διαβιβαστεί, εκτός των άλλων, και στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα κληθεί να το αξιολογήσει όσον αφορά την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων, εκτός από τους παχυλούς μισθούς διευθυντικών στελεχών της ΕΡΤ αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία σε συμφωνία που είχε υπογραφεί με ιδιωτική εταιρεία για τη χορήγηση διαφημιστικού χρόνου, από την εξέταση της οποίας προέκυψε ότι υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση, καθώς ουδέποτε καταβλήθηκε το αντίτιμο που προβλεπόταν αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό του με αποτέλεσμα διαφυγόντα κέρδη.

Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης διαπίστωσαν ακόμη ότι πραγματοποιήθηκαν μαζικές προσλήψεις προσωπικού, κυρίως συμβασιούχων, περισσότερο τους προεκλογικούς μήνες, ενώ έχουν αποκαλυφθεί και παρατυπίες που σχετίζονται με τη μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων συμβασιούχων με βάση το 164/2004 Προεδρικό Διάταγμα. Επιβεβαιώνονται, με άλλα λόγια, οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν χορηγηθεί πλαστές βεβαιώσεις για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων οι οποίοι δεν συμπλήρωναν τον αναγκαίο για τη μονιμοποίησή τους χρόνο παραμονής τους στην ΕΡΤ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει