Tο ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις… Ο Μητροπολίτης  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του συντρόφου του γνωστού ηθοποιού, Κώστα Φαλελάκη, αλλά και της ηθοποιού Άννας Βαγενά, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και μίλησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αλλά μαίνεται και κατά της κυβέρνησης.

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας», γράφει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης στο blog του.

Μάλιστ έγραψε: «Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι. Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία!»

Με το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε το Πρωινό και ο Γιώργος Λιάγκας πήρε πρώτος τον λόγο για να εκφράσει την οργή του για το κείμενο του Μητροπολίτη.

«Θα πρέπει να αρχίσει ο κ. Αμβρόσιος από την Ιερά Σύνοδο. Να πάει στην Ιερά Σύνοδο και να αρχίσει να φτύνει, δεν είναι ανάγκη να κοιτάξει και πολύ γύρω του. Είναι σε τέτοια παράκρουση ο κύριος, δεν μπορείς να πάρεις σοβαρά το θέμα. Αυτό δεν είναι σκοταδισμός, δεν είναι Μεσαίωνας. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι προτρέπει το ποίμνιο, τους πιστούς να τους φτύσουν, να τους εξευτελίσουν, προτρέπει σε χειροδικία! Δείρτε τους! Ξεβρακώστε τους! Αυτό πια ξεπερνά κάθε όριο σκοταδισμού, φασισμού κλπ…

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα, είναι κάτι που συμβαίνει δίπλα μας, τους αγαπάμε. Επιστημονικά, το 13% των ανθρώπων είναι ομοφυλόφιλοι. Στις τάξεις της εκκλησίας η ομοφυλοφιλία αγγίζει το 50%. Στην Ιερά Σύνοδο είναι της πάσης γνωστό ότι αποκαλούν τους συναδέλφους τους με γυναικεία ονόματα, η Λέλα, η Λούλα, η έτσι κι αλλιώς. Για μένα δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι που κηρύσσουν τον σκοταδισμό, το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό να κρατούν τις θέσεις τους. Ας βγει ο δημοκράτης Αρχιεπίσκοπος να καλέσει μια Ιερά Σύνοδο και ας αντιμετωπίσει αυτόν τον άνθρωπο όπως πρέπει. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ότι θέλει».