Παραλήρημα Αμβρόσιου για τους ομοφυλόφιλους: Δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, είναι αποβράσματα

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως, κοινωνικό κακούργημα»


ΕΛΛΑΔΑ
18:00
09/12/2015
Παραλήρημα Αμβρόσιου για τους ομοφυλόφιλους: Δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, είναι αποβράσματα
373
loading

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, με φράσεις και χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν σε κληρικό, προχωρά με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας, Αμβρόσιος, με αφορμή τη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για το οποίο ξεκίνησε νέος διάλογος μετά τον θάνατο του Μηνά Χατζησάββα.

Ο Αμβρόσιος εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του συντρόφου του γνωστού ηθοποιού, Κώστα Φαλελάκη, αλλά και της ηθοποιού Άννας Βαγενά, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και μίλησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αλλά μαίνεται και κατά της κυβέρνησης.

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας», γράφει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι».

Προτρέπει μάλιστα τους πιστούς: «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία!».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους ανθρώπους! Κριτής όλων μας είναι ο Θεός. Καρδιογνώστης και Κριτής! Κριτής και Kαρδιογνώστης! Το μόνο που μας επιτρέπεται για τους άλλους, είναι να προσευχώμεθα γι' αυτούς! Να παρακαλούμε τον Πανάγαθο Θεό για "την επιστροφή των πεπλανημμένων"!

Παρά ταύτα αυτό, που μας επιτρέπεται, είναι να κρίνουμε τις πράξεις των, να καταγγέλλουμε δε τις άνομες πράξεις των! Υπάρχει μάλιστα μια αρχή, σύμφωνα με την οποίαν "τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται!"

Αλλά και ο Νόμος του Θεού αυτό μας το επιβάλλει! Ο Απόστολος Παύλος, γράφει πρός τούς κατοίκους της Εφέσου:
«Και μη συγκοινωνείτε τοις έργοις τοις ακάρποις του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε. Τα γάρ κρυφή γινόμενα υπ' αυτών αισχρόν εστιν και λέγειν» (Εφεσ. 5, 11-12).

Με βάση, λοιπόν, αυτό τό αξίωμα της ζωής, κυρίως δε σε εφαρμογή των λόγων του Αγίου Αποστόλου Παύλου, μπορούμε να κρίνουμε τις πράξεις, όχι τα πρόσωπα! Υπάρχει εδώ μια μικρή λεπτομέρεια. Τις πράξεις τις ενεργούν πρόσωπα! Όταν λοιπόν κρίνεις μια πράξη, τότε κατ' ανάγκην δεν αναφέρεσαι και στα πρόσωπα;

Φαινομενικά ο συλλογισμός αυτός φαίνεται να είναι σωστός. Δεν είναι όμως! Έστω ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε, ότι ο Νίκος Κολοκυθόπουλος μπήκε σε ενα σουπερμάρκετ και έκλεψε ένα πακέττο μακαρόνια. Μπορώ, λοιπόν, να κρίνω και να καταδικάσω τήν πράξη του, δηλ. την κλοπή, αλλά δεν ημπορώ να χαρακτηρίσω τόν Νίκο ως κλέφτη! Μπορώ δηλ. να εκφρασθώ ως εξής: Όταν πάμε σε ένα κατάστημα και εκεί κλέψουμε κάτι, αυτό δεν επιρτρέπεται! Διότι η κλοπή είναι αμαρτία! Μπορώ επίσης να είπω, ότι -καθώς εδιάβασα στην εφημερίδα- ο Νικος Κολοκυθόπουλος συνελήφθη, διότι στο σουπερμάρκετ ΑΒ έκλεψε ένα πακέτο μακαρόνια! Αλλά δεν μου επιτρέπεται νά προχωρήσω λέγοντας, «βρε τον παληάνθρωπο, τον κλέφτη» κλπ.

Νομιμοποιούμεθα, λοιπόν, και από το θείο καί από το ανθρώπινο Δίκαιο να κρίνουμε πράξεις των άλλων, μάλιστα δε τις αμαρτωλές πράξεις!

Αυτή όμως η γενική Αρχή, κατά την γνώμη μας, δεν μπορεί να ισχύει για τα πολιτικά Πρόσωπα! Εδώ, αντιθέτως, νομιμοποιούμεθα και μπορούμε να κρίνουμε και τις πράξεις τους και τα πολιτικά πρόσωπα! Διότι τα Πολιτικά Πρόσωπα εκλέγονται, δηλ. επιλέγονται, από τόν Λαό και επομένως λογοδοτούν ενώπιον του Ελληνικού Λαού! Τι άλλο άραγε δηλώνουν οι απεργίες; Την έκφραση μιάς απαρέσκειας εκ μέρους μιάς μερίδος ψηφοφόρων εναντίον ενός νομοθετήματος! Με άλλα λόγια εκφράζουν, και μάλιστα δυναμικά, την απόρριψη και την καταδίκη είτε πράξεων των Πολιτικών Προσώπων, είτε την αποδοκιμασία αυτών των ιδίων των Πολιτικών Προσώπων! Ώστε προκειμένου περί των Πολιτικών μπορούμε να κρίνουμε και τις πράξεις και τά πρόσωπα, μόνον και μόνον διότι με την ψήφο μας τους παρεχωρήσαμε το δικαίωμα να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της Χώρας και να μας κυβερνήσουν!

Επικαλούμενοι, λοιπόν, το δικαίωμα αυτό κι εμείς σήμερα από τη θέση αυτή θα κρίνουμε και θα επικρίνουμε κάποιο πολιτικό πρόσωπο, το οποίο μπροστά στο φέρετρο ενός ηθοποιού, στον οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω, εταύτισε τον εαυτό του με την αθλιότητα της ομοφυλοφιλίας!

Από τα ΜΜΕ σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2015 πληρο-φορηθήκαμε, ότι απεβίωσε ο ηθοποιός Μηνάς Χ....βας. Διαβάζουμε λοιπόν σε κάποιο ιστότοπο: «Πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Με αφορμή όμως την κηδεία του, βγήκε και τον ξεφώνησε, ότι είναι τέτοιος, ο εραστής του (από πάνω ή από κάτω;) ο νεαρός Κώστας Φαλ.....κης, .......μαινόμενος που ο Νόμος δεν του επέτρεψε να παντρευτεί τον ηθοποιό με τον οποίο συζούσε τα τελευταία 25 χρόνια!» (βλ. "xairete.blogspot.gr" 04.12.2015).

Στη συνέχεια στο προσκήνιο προέβαλε μια άλλη ηθοποιός και Βουλευτής, θαυμάστρια και φίλη του αποθανόντος, η κα Άννα Β..., η οποία, απευθυνομένη πρός τον νεκρό, είπε και τα εξής: «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»!!!!!

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, απερίφραστα το θράσος αυτού του πολιτικού προσώπου! Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!

Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας:

«άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!»

Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι' αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γή όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!
Σας υπενθυμίζω τα λόγια αυτών των αμαρτωλών και ανόμων:

«Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, φίλε Μηνάκο, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε φιλώ!

Άννα»!!!!!»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

373
σχόλια
 1. avatar Αμβρόσιος ο τιμωρός!

  Ξεκαθαρίζω ότι είμαι straight, αλλά έχω γνωρίσει πολλούς ομοφυλοφιλους και πραγματικά δεν έχω θέμα με αυτούς(αυτό το λέω για να σας υποδείξω την αντικειμενικοτητα του σχολίου μου). Ξεκινάω λοιπόν λεγοντας οτι είναι πολύ άσχημο ένας άνθρωπος που αντιπροσωπευει την εκκλησία να δείχνει τέτοιο μίσος και να κρίνει τόσο αυστηρά τους ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ συνανθρώπους του. Αυτό δείχνει την παρακμή της εκκλησίας και την αποχή της από την πραγματική πίστη! Αν και κάποιος μίλησε για ιεροσυλία και επίθεση απέναντι στον μητροπολίτη μας, εγώ έχω απλά να συμπληρώσω πως τους μητροπολίτες τους επιλέγουν οι άνθρωποι και όχι ο Θεός!! Όποτε εγώ τον Αμβρόσιο και τον κάθε άλλο μητροπολίτη που έχει περάσει από την ιστορια και θα περάσει στον μέλλον, τον αντιμετωπίζω ως απλό άνθρωπο, και τις γνώμες του ως απλές διατυπώσεις του κοινου. Έτσι, στον λόγο του θέλω να διορθώσω τα εξής. Αρχικά δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλεί το 17% του ανθρώπινου πληθυσμού ως αποβράσματα μόνο και μόνο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Είναι ΙΣΟΤΙΜΟΣ με αυτούς και μπορω να πω πως μετά από αυτή τη δήλωση, στα μάτια μου είναι κατά πολύ κατώτερος!! Επίσης ο Θεός μας δίδαξε να μην κρίνουμε. Πως αυτός μας υποδεικνύει κι ολας πως να τους τιμωρουμε(φτύσετέ τους); Αυτά είναι τα λάθη της εκκλησίας. Βάζουν έναν άνθρωπο σε εξέχουσα θέση και αυτός με τη σειρά του παίρνει τη «θέση» του Θεου! Το μόνο που θέλει πλέον η εκκλησία είναι να μας χειραγωγεί και να εξαλείφει κάθε τι που εναντιώνεται σε αυτή και στην προκειμένη περίπτωση οι ομοφυλόφιλοι

 2. avatar kostasb

  Σύμφωνα με την διατύπωση του νόμου ορθά αθωώθηκε.

  Ο νόμος δεν απαγορεύει την ρατσιστική ρητορική, απαγορεύει την υπόκινηση σε βία.
  Γι\' αυτό και γράφει:
  \"κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων\"

  Κατά τ\' άλλα, ας τον κρίνουν οι οπαδοί του τον Αμβρόσιο.

  Εμείς οι υπόλοιποι θα τον κρίνουμε ως δημόσιο υπάλληλο, που θα έπρεπε να απολυθεί μετά από τις δηλώσεις του, όπως και οποιοσδήποτε εργαζόμενος σε εταιρεία που διατύπωνε τέτοιες απόψεις.

 3. avatar Ανώνυμη

  Κανεις δεν εχει δικαιωμα να κρίνει κανεναν..ουτε εσεις υποτιθέμενοι επαναστάτες μπορειτε να κρίνετε εναν άνθρωπο που λεει την γνωμη του..οπως εσεις θέλετε να εκφράσετε τις προτιμήσεις σας ανοιχτα ετσι και αυτος εκφραζει την απεχθεια του προς αυτες..μπορείτε να κάνετε στο \"κρεβατι\"σας οτι θέλετε αρκει αυτο να μην ενοχλει και να μην παρεκτρέπεται απο τα επιτρεπόμενα όρια της κοινωνίας..δεν με ενδιαφέρει ποιος ειναι γκει η στρειτ με ενδιαφέρει ομως ο σεβασμός προς τις αξιες και τα ιδανικα που με τοσο κοπο μας εχουν γαλουχησει οι προγονοι μας και εσεις τα καταπατατε περιτρανα με αυτη σας την συμπεριφορά..ντροπη και αισχος για την σημαια που κρεμασατε απ εξω απο το σύμβολο της ορθοδοξίας για την οποια οι Ελληνες ματωσαν να διαφυλάξουν για να την μεταγγισουν σε εσας αλώβητη και ακαπηλευτη στο πέρασμα τον αιωνων..ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ!

 4. avatar ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ1

  ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ, EAN EXETE ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.

  ΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ (ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ), ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΑΡΑΓΕ; ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΑΣ GAY ΜΕ ΚΑΜΙΑ LESBIAN (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ\' ΑΝΑΓΚΗ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ;

  ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ 1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ, ΣBHNEI Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...... ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ.

 5. avatar Καποιος 2

  Ο τι και να ειπε ειναι απαραδεκτο να βριζουμε ενα ιερεα μη σας πω ιεροσυλια.Κατι εχουμε να λεμε για ολους...

  1. avatar Μυρτω14

   Ενω ειναι καλυτερο να κρινουμε τους συνανθρωπους μας;;Σε τι κοσμο ζουμε; Και σας ρωταω σε τι ειναι ανωτερος αυτος ο ανθρωπος (αν μπορω να τον χαρακτηρισω ετσι) καλυτερος απο τους ομοφυλοφυλους;; Καποιος που μιλαει ετσι για συνανθρωπους του που δεν τον εχουν ενοχλησει ποτε μονο ιερεας δεν λεγεται. Οι ομοφυλοφυλοι τι θα επρεπε να πουν που θυγονται κατ αυτον τον τροπο; Ανοιξτε τα ματια σας επιτελους!!!!

 6. avatar κκε

  Ρε αμβροσιε για πεσ μου, ποσα κιλα κρασι πινεις την ημερα και ποσα λιβανια καπνιζεις...

 7. avatar Μπαμπης κ

  Μχ μχ μχ. Τι λες βρε [...] θεωρείσαι και μορφωμένος άνθρωπος Μητροπόλεως !!!

 8. avatar Τενια Μπιρη

  Μηοως θα επρεπε κανεις να πει στον παππουλη οτι μας ειναι πολυ δυσκολο να φτυνουμε ολη μερα καθε παπα που βλεπουμε στο δρομο.Και για να μην τους παρει ολους η μπαλα αντε απο τους εκατο να φτυνουμε τους 98.Ας δει η εκκλησια τα δικα της κακως κειμενα και ας αφησει τον καθενα στις δικες του προσωπικες επιλογες.

  1. avatar Greytemples

   Τενια μου.. ειναι απλα τα πραγματα... Το παπαδαριο βλεπει οτι μερα με την ημερα χανει πελατεια... Και προσπαθει να κερδισει τους χαμενους πελατες με οποιοδηποτε τροπο... Ακομα κι αν αυτος ειναι να κραζουμε τους ομοφυλοφιλους (που το μεγαλυτερο ποσοστο απο την φαρα τους το παει το γραμμα) για να κερδισουμε την μεριδα των ομοφοβικων.
   Αλλωστε, ο καβγας δεν ειναι για τους homo... ειναι οτι αμα υπερψηφιστει το συμφωνο συμβιωσης, θα χασουν φραγκα απο την μειωση των γαμων και βαπτισεων... Σιγα μην τους νοιαζει πραγματικα η ηθικη.. αφου δεν υπαρχει πιο ανηθικη καστα απο τους παπαδες.

 9. avatar Greytemples

  ΝΟΜΟΣ 4285 (ΦΕΚ Α 191/10.9.2014) «Αρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
  1.1 Οποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ.
  1.5 Αν η πράξη των προηγουμένων παραγράφων τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται: α) στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2, φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000-25.000) ευρώ.
  Αρθρο 5
  5.1 Οι πράξεις που περιγράφονται στον παρόντα νόμο, καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπαγγέλτως. Ο παθών, κατά την υποβολή της έγκλησης, όπως και όταν παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων, δεν καταβάλλει το σχετικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου.

  1. avatar Θανάσης 71

   \'\'...κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων...\'\'
   Πώς ακριβώς εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή των βουλευτών που θα ψηφίσουν στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους όπως αναφέρει συγκεκριμμένα στο άρθρο του ο εν λόγω Ιεράρχης;!!!;
   Μην τραβάτε τα άκρα,γιατί ορισμένοι στο τέλος καταντάτε γραφικοί...

   1. avatar Greytemples

    \"...ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό...\".
    ΑΥΤΟ δεν προκαλει διακρισεις και μισος? Δεν ειναι υποκινηση σε διακριση? Μ\'αρεσει που τον υπερασπιζεσαι κιολας τον παπα... Α ρε εισαγγελεας που του χρειαζεται!! Απορω γιατι η δικαιοσυνη δεν τον εχει παραλαβει ακομα... !!

    1. avatar Θανάσης 71

     Δεν υπερασπίζομαι τον παπά,την αλήθεια και το κατά φύσιν υπερασπίζομαι...

 10. avatar Χρήστος….

  Χριστός γεννάται δοξάσατε....

 11. avatar Γιώργης2

  1. Δεν δέχομαι βρε άνθρωπε του Θεού (λέμε τώρα) το Ευαγγέλιο, δεν κάνω τίποτα αλα καρτ ή στα μέτρα μου, το απορρίπτω, πως αλλιώς να στο πω.
  2. Κανέναν πόλεμο κατά της ορθοδοξίας δεν κάνω εγώ προσωπικά. Δικαίωμα του καθένα είναι να πιστεύει ότι θέλει. Αρκεί να μην καταπατά η πίστη του καθένα τη δική μου ελευθερία.
  3. Κενό γράμμα βασικά είναι η πίστη χωρίς την ορθοπραξία και αγάπη. Η ορθοπραξία και η αγάπη είναι αρετές που καλό θα ήταν να τις έχουμε όλοι μας ανεξαρτήτως πεποιθήσεων θρησκευτικών, ιδεολογικών κλπ.
  4. Σου μίλησα στα προηγούμενα σχόλια στη γλώσσα σου μπας και συννενοηθούμε, αλλά μπα. Μια τελευταία συμβουλή, κράτα την πίστη σου για τον εαυτό σου και μην απορρίπτεις/κατακρίνεις τους ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί δεν είναι Χριστιανοί - αυτό και μόνο δεν είναι \"χριστιανικό\" να το κάνεις.
  5. Όχι αγαπητέ, καμία εκκλησία δεν θα με \"ελέγξει\" για τις πράξεις μου. Οι πολίτες ελέγχονται από την πολιτεία, την αστυνομία, τη δικαιοσύνη. Το καθήκον της εκκλησίας είναι άλλο, αν δεν το ξέρει, ας ψάξει να το βρει, δε με αφορά.

 12. avatar μεσιε

  αμβροσιε αντε κανε τουμπες κ κουβαλα κανα σταυρο κ μην ζηλευεις

 13. avatar eleftheria_westin

  Τα λεγόμενα του άρθρου και τα σχόλια που ακολουθούν είναι από κωμικά μέχρι απολύτως τρομακτικά.

  Ως ελληνίδα που ζει στο εξωτερικό, δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων που πλέον δεν περιτριγυρίζομαι με άτομα της δικής σας νοοτροπίας. Ως έγκυος με το πρώτο μου παιδί, έχω να πω τα εξής: το μόνο που μπορώ να ευχηθώ για το αγγένητο παιδί μου είναι να είναι ευτυχισμένο και υγιές. Και, ως μελλοντική μητέρα, ένα από αυτά που μπορώ να κάνω για να του εξασφαλίσω χαρά, ηρεμία, αγάπη στη ζωή του και ανοιχτό μυαλό, είναι να μη το μεγαλώσω στην Ελλάδα.

  Ήμουνα τυχερή φαίνεται που μεγάλωσα με ανθρώπους που απέχουν πάρα πολύ από τον τρόπο σκέψης που βλέπω σε αυτήν τη σελίδα. Ντρέπομαι τόσο πολύ για αυτά που διάβασα.

  1. avatar KITRINOS

   Υγεια στο παιδακι σου, αλλα πρωτιστα \"καλη λευτερια\" μιας και ακομη εισαι εγκυος
   Οσο για αυτα που διαβασες, ελπιζω να αναφερεσαι στο ρατσιστικο παραληρημα του παππα (που οπως σοφα ειπε καποιος εδω μεσα, μαλλον \"ζηλευει\")

  2. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

   Αυτα που μας λες για το παιδι σου, καλο θα ηταν να τα ελεγες για καθε παιδι. Ομως δεν περνεις θεση σ\' αυτο το θεμα, για να καταλαβουμε και εμεις, τι ακριβως ειναι αυτο που σε αποστρεφει απο την εδω νοοτροπια..

  3. avatar Θανάσης 71

   Και εμείς δεν στενοχωρηθήκαμε που φύγατε.Να περνάτε καλά και και με το καλό να γεννήσετε το παιδάκι σας.Αν συνεχίσετε ωστόσο να ντρέπεστε,μην του πείτε όταν μεγαλώσει οτι υπήρξατε Ελληνίδα...

   1. avatar eleftheria_westin

    Ευχαριστώ, να περνάτε κι εσείς καλά.

    1. avatar Νίκος Μ.

     Πέστα κυρία μου.... Να γίνουμε πολιτισμένοι (Αγγλία - Γερμανία κλπ) να ανοίξω και εγώ ένα μπορντέλο με πρόβατα να έρθει η ανάπτυξη και να ενδυναμωθεί ο πρωτογενής τομέας. Η να \"φάω\" το γιο μου (ρουτίνα στα \"πολιτισμένα κράτη\" όπως στας Ευρώπας και τα Αμερικές!!! Ευτυχώς μετά που φύγατε έχουμε τηλεόραση και ίντερνετ και τα μαθαίνουμε...

  4. avatar Αναξια

   Αλα νταλα???τι δεν καταλαβς κουκλιτσα μου;

   1. avatar ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ

    ΛΟΥΚΑ ΕΣΥ
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Η ΣΤΕΛΛΑ Α......ΟΥ!!!

    1. avatar Αναξια

     ΑΝΑΞΙΑ σου λεει κατι ; εσυ που εχεις αξια!!! θα σου πω να εισαι καλα .

   2. avatar eleftheria_westin

    Πες μου εσύ τι δεν κατάλαβα κουκλίτσα μου; 🙂

    1. avatar Αναξια

     ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ και σαν την ΕΛΛΑΔΑ πουθενα αυτο θα το δεις , ευχομαι το μωρακι σου να ειναι παντα καλα και με την ΠΑΝΑΓΙΑ μας στην καρδια ......

     1. avatar ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ77

      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ ΘΕΟΥΣΑ
      ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!
      ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΗΣ
      ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

     2. avatar Aναξια

      Δεν μπορει να ειμαστε ολοι ιδιοι,ΑΓΑΠΗ βρε!!! εμεις οι Θεουσες το εχουμε ....φιλακια να εισαι καλα

     3. avatar Greytemples

      Αμ γι αυτο εφυγε η κακομοιρα η μανα.. για να γλυτωσει απο τις θεουσες σαν και σενα... που κοτσαρουν και μια παναγια σε ο,τι λενε... news flash:.. Χριστος, θεος, παναγια κλπ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ειναι παραμυθακια!! Ξυπνα!

     4. avatar Αναξια

      Οπου δεν υπαρχει αγαπη και φοβος Θεου υπαρχει καθε ειδος αταξια και πονηρια.Ομολογια φιλε μου εγω η ΑΝΑΞΙΑ σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου να ειστ παντα ΚΑΛΑ..................

 14. avatar Pamponhros

  Δηλαδή όποιος έχει τις απόψεις που έχει ο Αμβρόσιος θεωρείται \"Χριστιανός\"? Οι δηλώσεις μίσους σε ποιόν βασικό κανόνα της θρησκείας μας αναφέρονται? Α και μην ξεχάσω...οι βιασμοί αγοριών απο κληρικούς εκτός απο παιδοφιλία δεν θεωρείται και ομοφυλοφιλία?

 15. avatar greg180p2

  Δημοσκόπηση---πόσοι gay είναι και Vegans???

 16. avatar greg180p2

  Οι μελλοντικοί Άντρες θα καλοπερνάνε... ήδη τ\'ωρα δηλαδή...οι πιτσιρικαδες βαράνε αβέρτα παλια εμείς σε κανα παρτυ πιαναμε λιγο μεση και πα\'ιρναμε δουλειά για το σπίτι...
  Βέβαια και πάλι θα προτιμούσα να μεγάλωνα έτσι δι\'οτι την κοπέλα-γυναίκα την σεβόμασταν..

 17. avatar leuterisss

  Άθεοι άπιστοι και αμαρτωλοί μετανοείτε τώρα πριν είναι πολύ αργά. Ο θεός ακόμη σας αγαπάει!

  1. avatar Greytemples

   ποιος απο ολους?

 18. avatar Σατανάς

  Στην Ευρώπη πάντως, δύο είναι οι χώροι που παραδοσιακά φιλοξενούνται οι αποκλίνοντες. Η εκκλησία (άπειρα παραδείγματα) και οι ακροδεξιές οργανώσεις ( πχ nicky crane, ενδεικτικό βιβλίο για τους ομοφυλοφίλους πρωτεργάτες ναζί \" η ροζ σβάστικα\").

  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

   Ξέχασες τα ροζ αστέρια που γίνανε ροζ σαπούνια σε κάποια στρατόπεδα...

 19. avatar Σατανάς

  Είτε θέλουμε είτε όχι, η ομοφυλοφιλία είναι από απόκλιση έως και ασθένεια (μέχρι την έλευση του \"political corectness\" υπήρχε και στο DSM ως ασθένεια).
  Το θλιβερό είναι ότι την καταδικάζουν με τόση θέρμη εκπρόσωποι του ιδρύματος που την εκτρέφει παραδοσιακά και είχε αποτελέσει το κύριο καταφύγιο των ομοφυλοφίλων στον ελλαδικό χώρο για πολλές δεκάδες χρόνια...
  Εκτός και αν η ομοφυλοφιλία παύει να είναι αμαρτία φορώντας το πετραχήλι..

 20. avatar Vasilios

  Το θέμα δεν έχει να κάνει με την ορθοδοξία ή γενικότερα με τις θρησκείες αλλά με τη φύση του ανθρώπου. Δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι πιστεύουν πως η ορθοδοξία σα μοναδική αληθινή θρησκεία πρέπει να αποτελεί το βασικό μας σκοπό σ αυτή τη ζωή, κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως η τάδε ιδεολογία είναι ότι καλύτερο (π.χ. αριστερή ή δεξιά παράταξη), άλλοι πάλι πεθαίνουν για την ομάδας τους και βλέπουν όλους που ακολουθούν μια διαφορετική ποδοσφαιρική ομάδα ως διαφορετικούς ανθρώπους (π.χ. ολυμπιακοί - παναθηναϊκοί) κ.ο.κ.
  Σίγουρα είναι καλό να μην είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι γιατί έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο και συμπληρώνουμε τις αδυναμίες μας. Αλλά όταν όμως φτάνω σε σημείο να πιστεύω πως κατέχω την αλήθεια και πως όποιος δεν έχει το ίδιο με μένα πιστεύω είναι εχθρός και κακός, τότε δημιουργούνται θέματα σαν αυτά που βλέπουμε γύρω μας όχι μόνο στις διαπροσωπικές αλλά και στις διακρατικές σχέσεις.
  Δε νομίζω πως μπορεί να αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση, γιατί η συγκριτική πλειοψηφία των ανθρώπων του πλανήτη κινείται με αυτό το απόλυτο σωστό για τον εαυτό της, και ό,τι επιχειρήματα κι αν προβάλεις, δεν κατορθώνουν να τους μεταπείσουν. Φαίνεται πως πρόκειται σαν αμυντικό μηχανισμό της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Γι αυτό σκοπός δεν είναι τελικά να πείσουμε κάποιον πως το πιστεύω του δεν είναι αληθινό, πόσο μάλλον να τον κατηγορήσουμε, αλλά να τον βοηθήσουμε να καταλάβει αυτή την ανθρώπινη στάση και συμπεριφορά απέναντι στη ζωή.
  Σας ευχαριστώ

  1. avatar KITRINOS

   Σωστα οσα λες φιλε μου, αλλα καποιοι εδω μεσα απο οτι βλεπεις πιστευουν στους .........πνευματικους και αναμασουν οτι τους λενε/μεταδιδουν
   Αυτοι πως ........σωνονται απο το αναμασημα και την πλυση εγκεφαλου που γουσταρουν να υποβαλονται (με την θεληση τους !!!!!)
   Και εχουν και γνωμη βλεπεις (οχι προσωπικη, οτι τους λενε βεβαια)την οποια μοιραζονται μαζι μας (αυτην που μεταφερουν απο τους πνευματικους) !!!
   Και μιλαμε για τον 21ο αιωνα, ετσι !!!!!!!!! Εχουμε παει στην Αρη και αυτοι εχουν ακομη ..........πνευματικους !!!!!!!!!!!!

   1. avatar Αναξια

    Με τ αιωνα παει η πιστη Στον Θεο; οσοι δεν ειναι υποδουλωμενοι σε παθη, και καθε λογης αδυναμιες? αραγε ποσο τραγικη ειναι η ζωη που δεν πιστευουν και αναγκαστικα κανουν τα παραπανω; λεω εγω η ΑΝΑΞΙΑ...........

    1. avatar ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ77

     ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΡΟΣΟΧΗ!
     ΣΑΛΕΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ
     ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ Ν.ΜΠΗΣΤ
     ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!

     1. avatar Αναξια

      φιλακια καλο μου!!!!

     2. avatar KITRINOS

      Βρε συ αναξια, με ολα αυτα τα θεωρητικα που σου \"μεταλαμπαδευσαν\" και εσυ αναμασας (οφθαλμοφανως δεν στηριζονται πουθενα, αλλα αποτελουν αποτελεσμα πλυσης εγκεφαλου μεσω \"πιστης\") τα ζηταει ο οργανισμος σου (τα σχολια). Οταν αποκτησεις προσωπικη γνωμη που να βασιζεται καπου, οχι σε θεωριες και \"πιστη\" (πιασε το αυτο και κουρευτο δηλαδη), τοτε να δεις πως θα αναφρωθεις και εσυ η ιδια (ρωτα εισαι \"μαιμου\" αλαφρωμενη μιας και απλα αναμασας οτι σου λενε). Για παραδειγμα ειναι σαν να σου λεω εγω \"πιστευε οτι ο ουρανος ειναι μπλε και εσυ να το αναμασας χωρις να το ψαχνεις (για την ιστορια, ο ουρανος δεν εχει χρωμα. Αυτο που εσυ \"βλεπεις\" ειναι ατμοσφαιρικη πλανη). Αν προσεξεις, το παραδειγμα μου εχει πολλα ομοια με την συζητηση μας! Τι λεω τωρα, ε ???

    2. avatar Greytemples

     Και παλι news flash: Ο θεος σου δεν υπαρχει... οπως δεν υπαρχει κανενας απο τους περιπου 5000 διαφορετικους θεους / θεοτητες που λατρευονται σημερα στον πλανητη.... και ναι.. η πιστη παει με τον αιωνα: τον μεσαιωνα, το παπαδαριο επεβαλλε την \"πιστη\" με μαρτυρια, απειλη και φοβο.... τωρα ο κοσμος μορφωνεται και αποτασσει σιγα σιγα το μιασμα της θρησκειας και του κληρου απο πανω του. Τον επομενο αιωνα, ο θεος - ολοι οι θεοι - θα πανε εκει που τους αρμοζει: στον καλαθο των αχρηστων και στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει