Στο σημερινό επεισόδιο του «Νησιού» τα παιδιά της Ευγενίας περνούν στη Σπιναλόγκα, ενώ ο πατέρας τους, Βασίλης, αυτοκτονεί. Ο Παπαδημητρίου μαθαίνει για την αυτοκτονία από το Λαπάκη και θα το πει αυτός στην Ευγενία. Η Ηλέκτρα καταλαβαίνει πλέον ότι σταδιακά χάνει την όρασή της, ενώ ο Παπαδημητρίου αντιλαμβανόμενος τις συνέπειες της προμίνης διαφωνεί με τον Κυρίτση, ο οποίος θέλει να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών. Ο Δημήτρης μαθαίνει από τον Κυρίτση ότι έχει ψωρίαση και όχι λέπρα, ωστόσο ζητά από τους γιατρούς να το κρατήσουν μυστικό.

Παράλληλα, η Άννα στη Νεάπολη περνά το χρόνο της με την ενασχόληση με τη μουσική και διακοσμώντας, μέχρι που η άφιξη του Μανώλη Βανδουλάκη, ξαδέρφου του Αντρέα θα την αναστατώσει. Από την πρώτη στιγμή θα γοητευτεί από την ομορφιά του άντρα, τον οποίο υποδύεται ο Αιμίλιος Χειλάκης. Από την άλλη, ο Στέφανος δουλεύει συνεχώς επιδιώκοντας τη συγκατάθεση του Παυλή για να παντρευτεί τη Φωτεινή.

Η Ευγενία μαθαίνει για το θάνατο του Βασίλη και πέφτει στην αγκαλιά του Παπαδημητρίου, σκηνικό που θα δουν τα παιδιά της…