Ιδιαίτερα αιχμηρός προς την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα, με εμπλοκή στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και της Ειρήνης Μουρτζούκου, ήταν ο Πέτρος Κουσουλός.

Ο παρουσιαστής διερωτήθηκε για τον λόγο που διαμαρτύρεται η κα.Τσιόλα για το «λουκέτο» στην Ιατροδικαστική Πατρών, τη στιγμή που φαίνεται ότι έχει γίνει λάθος στη διαχείρηση των υποθέσεων.

Ως παράδειγμα έφερε την πρόσφατη υπόθεση της Αμαλιάδας. Ιατροδικαστικά δεν προέκυπτε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η Μουρτζούκου παραδέχτηκε τις δολοφονίες, με την περιγραφή που έδωσε να πείθει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι η 25χρονη πρέπει να προφυλακιστεί.

«Κα. Τσιόλα, τώρα τελείτε σε αργία. Γιατί δεν βγαίνετε δημόσια στην εκπομπή; Σας έχουμε καλέσει να έχουμε ένα γόνιμο διάλογο. Γιατί χρησιμοποιείτε μέχρι και σήμερα τα κέντρα, τα παράκεντρα και τους κύκλους; Είδα ότι μέσω κύκλων διαμαρτύρεται γιατί γίνεται μόνο έλεγχος στην Ιατροδικαστική Πάτρας και όχι σε άλλες ιατροδικαστικές υπηρεσίες, όπως στην Αθήνα», είπε ο Πέτρος Κουσουλός κατά τη διάρκεια της εκπομπής του «Open Τώρα».

«Παντού θα γίνει, μην αγχώνεστε. Όμως, με αυτό τον τρόπο είναι σαν να συνομολογείτε ότι κάτι λάθος έχει γίνει στην Πάτρα. Δεν στοχοποιείται η Πάτρα. Στοχοποιούνται εκείνοι που έβαλαν το χεράκι τους να συγκαλυφθούν εγκλήματα. Επειδή ξέρω ότι θέλετε να έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας, σας επαναλαμβάνω ότι εσείς ήσασταν που πήρατε αντίγραφα της δικογραφίας της Πισπιρίγκου, πριν αλλάξετε άποψη για τρίτη φορά. Εσείς ήσασταν που πήρατε την ιστιοπαθολογική του μωρού της Κατερίνας και πήγατε στο δικαστήριο της Πάτρας και λέγατε ότι η Ίριδα κατέρρευσε από παθολογική αιτία θανάτου. Και έρχεται τώρα μια Μουρτζούκου να σας ξεβρακώσει», είπε με έμφαση.

«Τώρα τι έχετε να πείτε όταν η Μουρτζούκου αποκάλυψε ότι δολοφόνησε δια ασφυξίας το μωρό της Κατερίνας; Άρα η Ίριδα από τι έφυγε; Αυτό το πανηγύρι δεν θέλατε να ξεκινήσει. Για αυτό είχατε βάλει και άλλοι συνάδελφοί σας λυτούς και δεμένους και δημοσιογράφους να γράφουν άλλες μάρες κουκουνάρες και εσχάτως να μας λένε ότι φταίνε οι οικογένειες των θυμάτων της Αμαλιάδας που παραλίγο να παραπλανήσουν την έρευνα. Τι γράφετε βρε; Τι γράφετε; Τρεις μανάδες είχαν βγει και είχαν πει “η Μουρτζούκου είναι δολοφόνος”. Και εσείς λέγατε ότι “Αμαλιάδα γιοκ” και εκφράζατε τον έντονο φόβο ότι αν αποδειχθεί πως τα πέντε βρέφη της Αμαλιάδας έφυγαν από εγκληματική ενέργεια, τότε θα χρειαστεί να ανοίξουμε όλους τους φακέλους. Τώρα ανοίγουν όλοι οι φάκελοι και θα ανοίξουν κι άλλοι», πρόσθεσε στη συνέχεια.