Με τις προσθήκες των νέων παικτών κλήθηκαν οι Διάσημοι και οι Μαχητές του Survivor να ριχθούν ξανά στη μάχη, τη νύχτα της Κυριακής, στο νέο επεισόδιο που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Οι δυο ομάδες έπρεπε να δώσουν για μια ακόμα φορά το 100% των δυνάμεων τους προκειμένου να κερδίσουν την πρώτη ασυλία.

Ο παρουσιαστής του Survivor, Γιώργος Λιανός είχε όμως μια ιδιαίτερη ανακοίνωση να κάνει στην μπλε και την κόκκινη ομάδα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. «To Survivor είναι γεμάτο ανατροπές! Ανακοινώνω λοιπόν έναν καινούργιο κανόνα στους αγώνες. Τι ακριβώς θα γίνει; Σήμερα παίζετε στους 12 πόντους, όπου θα έρθει η νίκη με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η ομάδα που θα καταφέρει να φτάσει πρώτη τους 10 πόντους θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και μετά από αυτό θα αρχίσουμε να παίζουμε όλες τις αναμετρήσεις στη μορφή flag race».

Έτσι, πρώτοι στους 10 πόντους έφτασαν οι Μαχητές με τους Διάσημους να τους ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Γι’ αυτό και λίγο πριν την αυλαία του αγωνίσματος, ο πίνακας του σκορ στο Survivor έδειξε 11 – 10 υπέρ της μπλε ομάδας. Τότε λοιπόν ρίχθηκαν στον αγώνα ο Σάββας Γκέντσογλου και η Κατερίνα Δαλάκα ώστε να «σώσουν» την παρτίδα.

Κάτι που όμως έκαναν με επιτυχία και, εν μέσω φωνών από τον παρουσιαστή και κραυγών από τους δυο πάγκους, έφεραν στα ίσα το παιχνίδι. Γι’ αυτό και τα πάντα θα έκρινε η τελευταία μονομαχία για την οποία τους μπλε εκπροσώπησαν η Μαριλίνα και ο Σταμάτης και τους κόκκινους η Όλγα Πηλιάκη και ο νεοφερμένος Ντάνιελ Νούρκα.

Σε έναν αγώνα άνευ προηγουμένου, στο Survivor της Κυριακής, η πρώτη ασυλία κρίθηκε και δόθηκε με… φόρα στους Διάσημους!