Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega, «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο Κουράκος πείθει τη Δήμητρα να φέρει μερικά ρούχα της στο σπίτι του προκειμένου να κοιμάται εκεί κάποια βράδια. Ο Πότης προσπαθεί να αποτρέψει την Άννα από το να τραγουδήσει στο μπουζουξίδικο, αλλά εκείνη είναι αμετάπειστη. Η Αμαλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της σχέσης της με την Αθηνά, αλλά εκείνη παραμένει συγκρατημένη.

Την ίδια ώρα, ο Δημοσθένης μαθαίνει το μυστικό που συνδέει τον Ισίδωρο με τη γυναίκα που αναφέρεται στη διαθήκη του. Η Ιουλία διεκδικεί μια θέση στη ζωή του Στάθη, αλλά εκείνος δεν τολμάει να κάνει το επόμενο βήμα μαζί της. Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να παρηγορήσει τη Θεοδώρα που βιώνει την πρώτη ερωτική απογοήτευση της ζωής της.

Τι θα δούμε απόψε στις 21:00, στο Mega στη «Γη της ελιάς»;

Έντρομοι ο Φίλιππος και η Βασιλική ακούν από τους γιατρούς ότι η Χάιδω έχει υποστεί ρήξη ανευρύσματος και πρέπει επειγόντως να χειρουργηθεί. Η αγωνία για τη ζωή της είναι μεγάλη και η πρώτη νύχτα περνάει πολύ δύσκολα. Στο μεταξύ, κανένας δεν έχει ειδοποιήσει τον Λυκούργο, ο οποίος το μαθαίνει την άλλη μέρα από τον Πότη και τρέχει στο νοσοκομείο. Ένα ακόμη περιστατικό με την Αγγελική γίνεται αφορμή για να συγκρουστούν ο Μάνος και η Μαρίνα με την Αμαλία, η οποία συνεχίζει να παρεμβαίνει στην ανατροφή της μικρής.

Ο Κουράκος προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του Ορέστη, αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε. Ο Στράτος αποκαλύπτει στον Κουράκο ότι τον κουτσομπολεύει ο Πότης και γίνεται έξαλλος, με αποτέλεσμα να πάει στο καφενείο για να του τρίξει τα δόντια. Η Ασπασία προσπαθεί να πείσει τον Δημοσθένη να της δώσει διαζύγιο, αλλά εκείνος την εκβιάζει λέγοντάς της ότι θα μιλήσει σε όλους για τα καμώματά της. Η Άννα συναντά τον Ελευθερέα, τον ιδιοκτήτη του μπουζουξίδικου, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνισή της εκεί κι αυτός της ρίχνεται.