Σε ένα εκ βαθέων ξέσπασμα προχώρησε ο Νάσος Γουμενίδης, το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα από τον αέρα της εκπομπής «Επί τόπου» στο OPEN. Αφορμή στάθηκε το περιστατικό γηπεδικής βίας για το οποίο μέχρι σήμερα ένας αστυνομικός δίνει μάχη για την ζωή του στην εντατική και ο δημοσιογράφος κούνησε το δάχτυλο σε όσους ευαισθητοποιούνται κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, ο Νάσος Γουμενίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είπαμε από την αρχή ότι ένα 18χρονο παιδί, γεννημένο το 2005, ήταν αυτό το οποίο πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο διάθεση τον αστυνομικό, ο οποίος χαροπαλεύει. Γεννημένο το 2005! Η προσωπική ιστορία του αστυνομικού είναι συγκλονιστική. Ένα παιδί το οποίο ήταν πρόωρο, γεννήθηκε 1.200 γραμμάρια και σήμερα η μάνα του καλείται να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ένα παλικάρι το οποίο πάλεψε να γεννηθεί, πάλεψε να μεγαλώσει και σήμερα χαροπαλεύει γιατί πήγε απλά να κάνει το καθήκον του».

«Θέλω όλοι εσείς οι instagrammers εκεί έξω και οι ευαισθητοποιημένοι μεμονωμένα να σκεφτείτε ότι ένα παιδί χαροπαλεύει! Να μην ευαισθητοποιείστε μόνο για εκείνους που τους θεωρείτε αδύναμους ή από επιλογή θεωρούνται, από κάποιους, κοινωνικά παρεκκλίνοντες. Να μην ευαισθητοποιείστε μόνο για εκείνους που έχουν δεχθεί ρατσιστική βία, που μαζί σας είμαι».

«Να ευαισθητοποιείστε όμως και για τους αστυνομικούς μας. Για αυτούς που είναι εκεί για να μας φυλάνε όλους. Εμάς, τα παιδιά μας, τα παιδιά των παιδιών μας. Αυτή η επιλεκτική ευαισθητοποίηση εμένα με ενοχλεί! Ανατριχιάζω! Βγάζω σπυριά» υπογράμμισε, σε πολύ αυστηρό τόνο, ο Νάσος Γουμενίδης στον αέρα της εκπομπής που παρουσιάζει στο OPEN