Στο χώρο των παραγωγών μπαίνει το ERTFLIX και το πρώτο εγχείρημα ονομάζεται «Έρημη χώρα». Η νέα σειρά με all cast συντελεστές θα κάνει πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου αποκλειστικά στην πλατφόρμα της ΕΡΤ και αποτελεί παραγωγή της.

Το μεσημέρι της Τρίτης (28/11), οι τηλεοπτικοί συντάκτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους συντελεστές της «Έρημης χώρας», το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς μυθοπλασίας σε μια αποκλειστική προβολή στον κινηματογράφο «Δαναό»

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους συντάκτες και αφού μίλησε για το ERTFLIX μίλησε για τη νέα κίνηση της ΕΡΤ ενώ αναφέρθηκε και στην επισκεψιμότητα του ERTFLIX.

Ο κ. Ζούλας ανέφερε συγκεκριμένα ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας, δεχόμενη περισσότερες από 12 εκατομμύρια επισκέψεις σε μόλις έναν μήνα. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 410.000 θεάσεις κάθε μέρα και εξ αυτών -τόνισε- η πλειοψηφία δεν έγινε μέσα από τηλεοράσεις, αλλά από μικρότερες οθόνες.

«Το 25% των θεάσεων των σειρών μυθοπλασίας της ΕΡΤ γίνονται πλέον από κινητά τηλέφωνα κι ένα επιπλέον 32% από υπολογιστές και τάμπλετ» είπε χαρακτηριστικά και ενημέρωσε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνον με τις σειρές που έχουν λίγα επεισόδια, αλλά ακόμη και με τις καθημερινές σειρές της ΕΡΤ.

Έφερε ως παράδειγμα τη σειρά της ΕΡΤ «Η παραλία», η οποία μετρά έως σήμερα 7,8 εκατομμύρια θεάσεις. «Περισσότεροι από 660.000 τηλεθεατές παρακολουθούν κάθε εβδομάδα την ”Παραλία” από το ERTFLIX και όχι στη ζωντανή της μετάδοση, ενώ ανάλογη δημοφιλία έχει και ο δεύτερος κύκλος του «Κάνε ότι κοιμάσαι», καθώς περισσότεροι από 285.000 τηλεθεατές την παρακολουθούν κάθε εβδομάδα στο ΕRTFLIX. «Και αυτές, βέβαια, είναι θεάσεις που», όπως είπε, «δεν προσμετρώνται σε καμιά από τις γνωστές μετρήσεις τηλεθέασης».

Οι συντελεστές της σειράς «Έρημη χώρα»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΡΤ ευχαρίστησε θερμά όλους τους παριστάμενους ηθοποιούς και τους συντελεστές της «Έρημης χώρας» και εκμυστηρεύθηκε, μάλιστα, πως όταν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιώργος Γκικαπέππας τού έστειλε το πρώτο επεισόδιο, ένιωσε για πρώτη φορά ότι αυτή η σειρά δεν θα μείνει μόνο στα όρια της Ελλάδας.

Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της «Έρημης χώρας» θα ανεβούν στο ERTFLIX την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια στις 15 Δεκεμβρίου. Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.