Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος για τη θεατρική παράσταση του Μάρκου Σεφερλή, ξέσπασε η Ελεονώρα Μελέτη. Ο ίδιος ζητά να γίνει εισαγγελική παρέμβαση για την παράσταση «Πράκτωρ 00Λεφτά». Και ο λόγος μεταξύ άλλων είναι πως «εράντιζε δέ μέ τόν ἁγιασμό τήν φαλάκρα κάποιου θεατή γιά νά βγάλει ἤ καί νά μεγαλώσουν τά μαλλιά του καί στή συνέχεια τά γεννητικά του ὄργανα γιατί ὁ ἁγιασμός ἔχει δυνατότητα νά τά μεγαλώνει ὅλα».

Όπως είπε η παρουσιάστρια, προσβάλλεται από την εκκλησία όταν η γυναίκες λόγω της έμμηνου ρύσης, μένουν εκτός ναών. Μάλιστα στο τέλος της κουβέντας είπε ότι θα πάει στον εισαγγελέα να ζητήσει παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εγώ πραγματικά νιώθω πως δεν προβάλλονται έτσι εύκολα τα χρηστά ήθη, ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν βαθιά πίστη. Αντιθέτως, πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι – εκπρόσωποι της Εκκλησίας – που το προσβάλουν πολύ χειρότερα. Δηλαδή, εγώ προσβάλλομαι πολύ περισσότερο όταν οι γυναίκες μένουν εκτός ναών λόγω της έμμηνου ρύσης και επιτρέπεται αυτό, επιτρέπεται αυτή η διάκριση ανάμεσα στις γυναίκες και στους άνδρες. Πολύ περισσότερο με προσβάλει αυτό, παρά ο Σεφερλής».

Έπειτα με τον καλεσμένο της εκπομπής να σημειώνει πως πρόκειται περί παραδόσεων, η Ελεωνόρα Μελέτη, είπε: «Ποιες παραδόσεις… Ακόμη κι αυτές οι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες ισχύουν, θα πρέπει να σταματήσουν να ισχύουν. Έχουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις προσβολής των χρηστών ηθών σε σύγκριση με αυτή του Μάρκου Σεφερλή, κι άλλες τέτοιες που δεν έχουν και την πρόθεση και τη δύναμη του λόγου που έχει ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας. Κι αν είναι συγχωρητικοί θα δώσουν άφεση αμαρτιών στον Μάρκο Σεφερλή». Κι έκλεισε λέγοντας: «Θα πάω κι εγώ στον εισαγγελέα για να ζητήσω παρέμβαση για το θέμα της έμμηνου ρύσης».

«Ο Χριστιανισμός πρεσβεύει την αγάπη, αλλά πολλοί εκπρόσωποί του επιτίθεται αισχρά στους ομοφυλόφιλους και στις γυναίκες για την έμμηνο ρύση»

Για να συνεχίσει η παρουσιάστρια: «Το δέχομαι κι εγώ ότι όντως ο καθένας που είναι πιστός έχει το δικαίωμα να προσβληθεί από αυτό που είδε. Από την άλλη, εγώ διαφωνώ στην υπερβολή που μπορεί να παίρνει η ανησυχία, αν θέλετε, του Σεβασμιότατου, ο οποίος φοβάται ότι με αυτόν τον τρόπο γεννιούνται τζιχαντιστές ή άνθρωποι ξέρω κι εγώ τι…» και κατέληξε: «Στο κομμάτι που λέει ο Σεβασμιότατος πως εμείς προάγουμε την αγάπη και την ανεκτικότητα, συμφωνώ “ναι” πως αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα του Χριστιανισμού. Δεν το κάνουν, όμως, όλοι οι εκπρόσωποι. Πολλές φορές εμείς εδώ έχουμε φιλοξενήσει ανθρώπους που επιτίθενται αισχρά στους ομοφυλόφιλους και ακόμη και κάνουν διάκριση στις γυναίκες επειδή έχουν έμμηνο ρύση. Μην τα ξεχνάμε κι αυτά, σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν είναι όλοι οι εκπρόσωποι το ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση αναγνωρίζω ότι ο Σεβασμιότατος είναι ένας εκπρόσωπος αγάπης και ήθους».