Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Αναλυτικά θα δούμε πως: Ο Κουράκος και η Δήμητρα νιώθουν αμηχανία μέσα στο Τμήμα. Ο Μάνος, απελπισμένος από την αντίδραση της Μαρίνας η οποία δείχνει να συμφωνεί με τον χωρισμό, ζητά τη βοήθεια του Ισίδωρου. Εκείνος μιλά στη Μαρίνα, αλλά δεν καταφέρνει να τη μεταπείσει. Ακόμα και η Μαργαρίτα προσπαθεί να της μιλήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Στάθης, βλέπει τη στάση της Ασπασίας και του Δημοσθένη απέναντι στον Ορέστη και προσπαθεί να τους συνετίσει για να μην γαντζωθούν πάνω του. Η Μαργαρίτα δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη που της δίνει τις απαντήσεις για την επίθεση και τις απειλές που δέχεται. Η Δήμητρα και ο Κουράκος δεν μπορούν να αντισταθούν στην έλξη που υπάρχει μεταξύ τους. Ο Στάθης και η Ιουλία μαθαίνουν ποια είναι η κόρη τους και ότι ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Στο αποψινό επεισόδιο στην «Γη της ελιάς» στις 21:00, οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Η Ιουλία παίρνει τη μεγάλη απόφαση να συναντήσει την κόρη της, η Θεοδώρα δέχεται σφοδρή επίθεση από αγνώστους, ενώ ο Αποστόλης τρακάρει με το αυτοκίνητο.

Αναλυτικά θα δούμε πως: Η Ειρήνη παροτρύνει την Ασπασία να εξελίξει τη βιοτεχνία και της δίνει συμβουλές. Ο Μάνος πηγαίνει στο καφενείο για να ξεσκάσει και συναντά εκεί την Αφροδίτη, με την οποία περνά ένα όμορφο απόγευμα παίζοντας τάβλι και κουβεντιάζοντας. Η Άννα και η Βασιλική τούς βλέπουν και πηγαίνουν στη Μαρίνα για να την ταρακουνήσουν. Ο Μιλτιάδης και η Αλκμήνη έρχονται ακόμα πιο κοντά και το ζευγάρι λέει για πρώτη φορά «σ’ αγαπώ». Στο μεταξύ, η Αφροδίτη με τον Χρήστο βρίσκονται σε τέλμα και αποφασίζουν να μη συνεχίσουν να βρίσκονται. Η οικογένεια Βρεττάκου, σε κλίμα συγκίνησης, αποχαιρετά την Ντάρνα η οποία επιστρέφει στις Φιλιππίνες. Η Αρετή πετυχαίνει την Αλκμήνη με τον Μιλτιάδη στον δρόμο και δεν χάνει την ευκαιρία να πετάξει το «καρφί» της. Θύμα ξυλοδαρμού πέφτει η Θεοδώρα από τον ίδιο άνθρωπο που απειλεί τη Μαργαρίτα. Ένα σφοδρό τρακάρισμα στέλνει τον Αποστόλη εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι γιατροί κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να τον περιθάλψουν. Η Ιουλία αποφασίζει να πάει στη Θεσσαλονίκη για να βρει την κόρη της.