Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Αναλυτικά όσα θα δούμε απόψε το βράδυ στις 20:50: Ο Δημοσθένης, μετά τη δραματική αποκάλυψη πως η Ειρήνη δεν είναι κόρη του, διαχωρίζει τη θέση του σχετικά με την ανατροφή της. Η Άννα και ο Πότης απολαμβάνουν τις πρώτες ημέρες του έρωτά τους. Την ίδια ώρα, ο Ορέστης και η Δήμητρα εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας. Η Μαρίνα συγχωρεί τον Μάνο για την επιπολαιότητά του, όμως η σχέση τους θα μπει σε ένα δύσβατο μονοπάτι, όταν η Μαρίνα αναγκαστεί να γεννήσει πρόωρα και το μωρό τους γεννιέται νεκρό. Η μανία της εκδίκησης «χτυπά» τον Φίλιππο.

Το αποψινό επεισόδιο της μεγάλης παραγωγής του Mega «Η γη της ελιάς» αναμένεται να συγκινήσει βαθιά το τηλεοπτικό κοινό καθώς βαρύ πένθος και ανείπωτος πόνος σκεπάζει τη Μάνη. Η Μαρίνα και ο Μάνος ζουν την απόλυτη δυστυχία.

Η «Γη της ελιάς» έρχεται απόψε στις 21:00, στο Mega, με ένα ανατριχιαστικό επεισόδιο.

Ο θάνατος του μωρού της Μαρίνας και του Μάνου σκορπίζει θλίψη. Ο Ισίδωρος το μαθαίνει τελευταίος απ΄ όλους, καθώς η Ιουλία δεν έχει καταφέρει να τον βρει στην Αθήνα, όπου βρίσκεται μαζί με την Αμαλία. Όταν τελικά το μάθει, θα φύγει και θα γυρίσει επειγόντως στη Μάνη για να συμπαρασταθεί στη νύφη και τον γιο του. Ο Δημοσθένης βγάζει για φαγητό στην ταβέρνα μία άγνωστη γυναίκα, την Ξένια (Άντρεα Χάννα), και όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ζευγάρι. Από την άλλη, η Αρετή πιέζει την Ασπασία να της πει τι είναι αυτό που την απασχολεί, αλλά εκείνη ντρέπεται να της μιλήσει και κρατάει για τον εαυτό της το ένοχο μυστικό της.

Η Αθηνά και η Μαργαρίτα, όσο περνούν οι μέρες, προβληματίζονται με τη στάση της Φιλιώς η οποία έχει κλειστεί στο δωμάτιό της και ζωγραφίζει δυσάρεστες και ζοφερές εικόνες. Η Ασπασία, μην αντέχοντας άλλο την ψυχρή στάση του Δημοσθένη απέναντί της, τον ρωτάει ευθέως ποια θα είναι στο εξής η σχέση τους και εκείνος εκρήγνυται.