Μέσα από τα social media επέλεξε ο Έκτορας Μποτρίνι να εκφράσει, το βράδυ του Σαββάτου, την προσωπική του άποψη για την σημερινή εικόνα της ελληνικής γαστρονομίας. Μάλιστα, ο δημοφιλής σεφ χαρακτήρισε την ευρύτερη άνθιση της γαστρονομίας σαν φούσκα.

Ειδικότερα, ο Έκτορας Μποτρίνι σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σήμερα στις κουζίνες επιτυγχάνουν ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν. Όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, δεν είναι πια απαραίτητο να δίνεις έμφαση στην πρώτη ύλη, να χρησιμοποιείς ένα καλό προϊόν, να έχεις καλές τεχνικές ή να ξέρεις να μαγειρεύεις νόστιμα».

«Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει ένα εστιατόριο ή μια αλυσίδα εστιατορίων όπου ούτε το φαγητό θα είναι εξαιρετικό, ούτε η εξυπηρέτηση άψογη, ούτε και τα μαχαιροπίρουνα ή το art de la table θα είναι προσεγμένα… και τελικά να κάνει μεγάλη επιτυχία. Ζούμε σε ένα είδος γαστρονομικής φούσκας όπου τα βασικά στοιχεία ενός εστιατορίου, που υποτίθεται ότι είναι το φαγητό, το ποτό και η εξυπηρέτηση, καταλαμβάνουν την έκτη θέση. Για μένα αυτή είναι η πιο απογοητευτική όψη της εποχής που ζούμε. Αλλά δεν φταίνε, βέβαια, αποκλειστικά οι μάγειρες».

«Όταν η ίδια η «βιομηχανία της εστίασης» έχει αναδείξει κάποιες επιχειρήσεις, τοποθετώντας τες στην κορυφή της πυραμίδας, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνιση, στην πολυτέλεια, στις εντυπώσεις ή στην ατμόσφαιρα, σε στοιχεία, δηλαδή, που έχουν ελάχιστη σχέση με τις γαστρονομικές αξίες, τότε και ο πιο άσχετος επιχειρηματίας μπορεί να πετύχει ως εστιάτορας» καταλήγει ο Έκτορας Μποτρίνι στη μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.