Έως την Τετάρτη 23.08.2023, οι δασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα μας έχουν κατακάψει περισσότερα από 1.200.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών. Τα τελευταία 3 έτη δε, (2021, 2022, 2023), οι δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας έχουν κατακάψει σχεδόν 3.000.000 στρέμματα.

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η χώρα μας ήρθε αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη που άφησε πίσω του εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Ρόδος, Κέρκυρα, Μάνδρα, Έβρος, Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Βοιωτία, Πάρνηθα, Μενίδι, Εύβοια μετρούν τις πληγές τους από τις φωτιές που δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

Με τα όσα συμβαίνουν η Δανάη Μπάρκα προχώρησε σε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες όπου οποίες ποζάρει με ένα μικρό αγοράκι, τις οποίες συνόδευσε με ένα ηχηρό μήνυμα, στο οποίο γίνεται σαφής υπαινιγμός το σχόλιο της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Αλεξάνδρας Δουβαρά και το οποίο αφορούσε στις ανθρώπινες ζωές που «χάθηκαν» από τα πύρινα μέτωπα των τελευταίων ημερών: «Το μόνο ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από τους 18 ταλαίπωρους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

«Μόνο με τα παιδιά περνάει ο χρόνος ομορφότερα.

Και τι θα τους πούμε όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν;

Ότι τα κάψαμε όλα και τους αφήσαμε βουνά ορφανά;

Ότι κάηκαν τα σπίτια των συνανθρώπων μας;;

Ότι άνθρωποι υπέφεραν, άνθρωποι κάηκαν κι εμείς κοιτούσαμε αν έχουν λευκό δέρμα ή μαύρο, ή αν είναι Έλληνες ή όχι Έλληνες;

Ότι καταστράφηκε το περιβάλλον;;

Ότι θα αναπνέουμε στάχτες;;

Ότι δεν θα ξέρουν πώς είναι σε όψη τα έλατα, τα κυπαρίσσια, τα πεύκα, τα πλατάνια, οι λεύκες, και δε θα γνωρίσουν ολόκληρα χωριά που εμείς ίσως παίζαμε σ’ αυτά;

Τι να πρώτο σκεφτείς, τι να πεις, πώς να εξηγήσεις και από που να κρατηθείς;

Από τα παιδιά!

Καλημέρα αγαπημένοι μου

Ας το αντέξουμε κι αυτό και μετά ας γίνουμε ένα.

Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς εμφύλιους πολέμους.

Ο ένας έχουμε μόνο τον άλλον πάντα και για πάντα».