Οι «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τις πρώτες κριτικές να μην είναι θετικές. Οι περισσότεροι θεατές της παράστασης έσπευσαν να σχολιάσουν την ελεύθερη απόδοση του κειμένου του Αριστοφάνη από την Κιτσοπούλου, αναφέροντας πως υπήρχαν άτομα που έφευγαν στα μέσα της παράστασης.

Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν τις «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας, στον οποίο γίνεται αναφορά στην παράσταση. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ είχε κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είμαι υπέρ της ελευθερίας στην όποια τέχνη, υπέρ της όποιας Λένας που θυμίζει πολύ την Ξενουδάκη του 80 που έβριζε το κοινό και άρεσε, η οποία όμως δεν είχε καμία κρατική υποστήριξή καμία βοήθεια κι επέμενε με δικά της έξοδα και μικρές βοήθειες από φίλους σε αντίθεση με τη Λένα που όλα είναι δοσμένα σε αυτήν από το σύστημα που κατακρίνει ορθώς και εξευτελίζει. Ασφαλώς και θα δω την παράσταση της».

Λίγες μέρες αργότερα, η ανάρτηση αυτή του Σπύρου Μπιμπίλα έχει κατέβει από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος, ωστόσο, έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» με τη Μαριάντα Πιερίδη, τη Φελίσια Τσαλαπάτη και τον Τριαντάφυλλο, και ερωτήθηκε ξανά για τη συγκεκριμένη παράσταση.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν δίστασε να πει τη γνώμη του. Συγκεκριμένα, ανέφερε αρχικά πως «είμαι ένας άνθρωπος ψύχραιμος που την τέχνη την αντιμετωπίζω με πολλή αγάπη. Στην τέχνη είναι όλα επιτρεπτά. Ο καθένας μπορεί να καταθέτει αυτό που αισθάνεται, άσχετα με το αν προκαλεί τους άλλους. Αυτό που εμένα μπορεί να μου αρέσει, σε άλλους μπορεί να μην αρέσει καθόλου».

«Εγώ θαυμάζω τη Λένα Κιτσοπούλου, κάποιοι κράτησαν ένα κομμάτι από την ανάρτησή μου και είπαν ότι ήμουν οργισμένος μαζί της γιατί με κανιβάλισε. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι, πολλοί άνθρωποι που είδαν την παράσταση είπαν ότι με κανιβάλισε, άλλος ότι με πρόσβαλε, ότι με διαφήμισε και άλλοι ότι με ανέφερε… Άρα λέω αυτό που μου είπαν οι άλλοι, δεν λέω τη δική μου προσλαμβάνουσα, η οποία θα γίνει δική μου όταν δω την παράσταση», συμπλήρωσε ο ηθοποιός. «Ακόμη και αν διαφωνώ με την παράσταση, θα την υπερασπιστώ, γιατί η τέχνη είναι από μόνη της δυνατή ώστε να αντέχει στην πιο κακή κριτική. Έχουν όμως δικαίωμα και κάποιοι άλλοι άνθρωποι να μην τους αρέσει καθόλου, να δυσανασχετούν. Κι αυτό μέσα στη δημοκρατία είναι».

Ο ίδιος συνέχισε απαντώντας στο γιατί κατέβηκε η ανάρτησή του, λέγοντας πως «το Instagram κατέβασε την ανάρτησή μου γιατί τη θεώρησε κριτική μίσους. Πως γίνεται εγώ να μιλάω υπέρ της τέχνης και της Κιτσοπούλου και της ελευθερίας της τέχνης και το Instagram να μου λέει ότι είναι κριτική μίσους, δεν το καταλαβαίνω. Πιθανόν η αναφορά μου στους Χριστιανοταλιμπάν να θεωρήθηκε κριτική μίσους.

Θεωρώ ανεπίτρεπτο το Instagram να κατεβάζει μια ανάρτηση που είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής σκέψης. Από την άλλη, τα site που απομονώνουν τις φράσεις για τους τίτλους είναι απαράδεκτα. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο».

«Εμένα δεν με ενοχλεί τίποτα στην Τέχνη. Μπορεί να διαφωνώ αλλά λέω ότι, ο άλλος έχει δικαίωμα να το κάνει… Αν δεν μου αρέσει αυτό που εκφράζεις, μπορώ να το αποδοκιμάσω, αλλά δε θα σε κατακρεουργήσω», είπε.

«Η κυρία Κιτσοπούλου δε μου έχει κάνει ποτέ πρόταση συνεργασίας. Έχω δει πάρα πολλές παραστάσεις της. Μερικές τις έχω θαυμάσει και σε μερικές άλλες έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό, γιατί δε μπόρεσα να καταλάβω τι ήθελε να πει. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος άλλος δε κατάλαβε. Παραμένει μια καλλιτέχνης αιρετική, μια καλλιτέχνης ενδιαφέρουσα που όμως – αυτό το τόνισα στην ανάρτησή μου – που πολύ συχνά επιδοτείται από κρατικά κονδύλια», κατέληξε ο ηθοποιός.