Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε από χθες (14/06) η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το σκάφος ήταν ασφυκτικά γεμάτο κόσμο (μαρτυρίες προσφύγων αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν 750 άνθρωποι) και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, υπήρξε μετατόπιση βάρους με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Ο Νίκος Μουτσινάς, το μεσημέρι της Πέμπτης (15/06) βρέθηκε κανονικά στο τηλεοπτικό του πόστο, στο πλατό της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι» του ΣΚΑΪ και στην έναρξη προχώρησε σε μια τοποθέτηση σχετικά με την έννοια του Εθνικού Πένθους.

Ο παρουσιαστής αρχικά αναφέρθηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο και τις δεκάδες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους ενώ στην συνέχεια αναρωτήθηκε γιατί από την στιγμή που έχει κηρυχθεί τριήμερο Εθνικό Πένθος εκείνος βρίσκεται στο πλατό προκειμένου να διασκεδάσει το τηλεοπτικό κοινό. «Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Νίκος Μουτσινάς ανέφερε: «Ακούστε τώρα, ήρθαμε. Ήρθαμε; Δεν ήταν επιλογή μας, αλλά ήρθαμε και τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάποια εκπομπή. Αυτές οι τελευταίες δέκα ημέρες να βγούνε από το κ…ο. Θυμάστε τι ωραία που ξεκινήσαμε αυτήν την εκπομπή; Μετά έσκασε η κορόνα μαύρα κι άραχνα, μετά η Πισπιρίγκου, μετά ο πόλεμος ο οποίος ακόμα συμβαίνει αλλά τώρα έφυγε το εφέ, τελειώσανε. Πεθαίνει κόσμος γενικά, αλλά δεν μας ενδιαφέρει και προχωράμε κανονικά την ζωή μας. Τώρα αυτό το αδιανόητο πράγμα. Να καταλάβουμε λίγο το πόσο η ανθρώπινη ζωή είναι… μηδέν. Τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι. Έχει κατέβει πάρα πολύ κάτω. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν, δεν γνωρίζω το δίκαιο, δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά γι’ αυτό και μένω στο κομμάτι ότι χάθηκε πάρα πολύς κόσμος. Να συνειδητοποιήσουμε λίγο πόσο “τυχεροί” είμαστε, που δεν μας αναγκάζει κάτι να φύγουμε από το σπίτι μας και να βρεθούμε από τον πάτο της θάλασσας μέχρι σε άλλη χώρα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ είπε: «Έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος. Τι σημαίνει όμως αυτό; Γιατί είμαι εγώ εδώ αν είναι τριήμερο πένθος; Γιατί είναι οι εκπομπές κανονικά; Μόνο κάποιες συναυλίες δεν θα γίνουν. Τι είναι το τριήμερο; Τι με νοιάζει η δημόσια υπηρεσία για να κάνει πένθος; Δεν το καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός του πένθους. Πενθείτε αυτήν την στιγμή; Γιατί εγώ δεν πενθώ, είμαι εδώ και σε λίγο θα χορεύω. Άρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε το ντιμπέιτ».