Στο Ισραήλ ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες η Σοφία Μουτίδου. Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ για ταξίδι αναψυχής και όπως αποκαλύπτει σε ανάρτησή της στο Instagram, κατά την παραμονή της εκεί βίωσε τις επιθέσεις με ρουκέτες που έγιναν μέσα στην εβδομάδα και την κατάσταση συναγερμού στην οποία περιήλθε η πόλη.

Τις τελευταίες ώρες η Αίγυπτος, παραδοσιακός μεσολαβητής μεταξύ των εμπολέμων, δραστηριοποιείται για να πετύχει κατάπαυση του πυρός, τη στιγμή που οι διεθνείς εκκλήσεις πολλαπλασιάζονται για να μπει τέλος στην κλιμάκωση, που είναι η σοβαρότερη από τον Αύγουστο του 2022 ανάμεσα στις ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κατά την τελευταία κλιμάκωση 866 παλαιστινιακές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, από τις οποίες 672 έπληξαν την ισραηλινή επικράτεια και 194 έπεσαν στο έδαφος της Γάζας ή στη Μεσόγειο.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 30 νεκρούς από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων παιδιά, και για περισσότερους από 90 τραυματίες.

«Τη Δευτέρα θα σας κάνω ένα βίντεο για την εμπειρία μου στο Ισραήλ, στην οποία υπήρξε και ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Όσο ήμουν στο Τελ Αβίβ, η πόλη δέχθηκε επιθέσεις με ρουκέτες. Ήμουν εκεί, έζησα αυτή την τρομερή κατάσταση με το καταφύγιο, τις σειρήνες, τις ανακοινώσεις, τον φόβο», αποκαλύπτει η Σοφία Μουτίδου.

«Δεν είπα τίποτα στα stories μου, γιατί δεν είχα ενημερώσει ακόμα την κόρη μου και δεν ήθελα να τρομάξει πριν της το πω από κοντά αναλυτικά», τονίζει η ηθοποιός.

«Μέχρι τη Δευτέρα, που θα κάνω το βίντεο, το μόνο που προτείνω είναι να απολαύσουμε κάτι πάρα πολύ αυτονόητο: την ειρήνη», είπε κλείνοντας το βίντεο η Σοφία Μουτίδου, στη λεζάντα του οποίου έγραψε: «Στα 51 μου έζησα κάτι πολύ τραγικό, το απεύχομαι».