Η Brooke Shields έδωσε συνέντευξη με αφορμή ντοκιμαντέρ που πρόκειται να κυκλοφορήσει για τη ζωή της και αναφέρθηκε στο βιασμό της, ο οποίος έγινε από πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ, σύμφωνα με όσα είπε.

Μιλώντας στο people.com, δήλωσε πως πριν από περίπου 30 χρόνια θεώρησε πως βγήκε επαγγελματικό δείπνο με έναν παραγωγό που μεσουρανούσε εκείνη την περίοδο και τη στιγμή που πήρε πτυχίο γαλλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1987.

Μετά το δείπνο λοιπόν, ο παραγωγός την προσκάλεσε να πάνε μαζί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε για να μπορέσει να καλέσει ταξί και να την πάει σπίτι της. Τότε ήταν που της «όρμηξε», με την ηθοποιό να λέει ότι «δεν αντιστάθηκα. Απλά “πάγωσα”».

«Συνέχισα να σκέφτομαι “γιατί το έκανα αυτό; Γιατί πήγα μαζί του στο δωμάτιό του. Δεν έπρεπε να πιώ αλκοόλ μετά το δείπνο”», δήλωσε η Μπρουκ Σιλντς και πρόσθεσε ότι «ήταν πολύ εύκολο να κάνω το μυαλό μου να αποσυνδεθεί από εκείνη τη στιγμή».

Σύμφωνα με την ίδια, τότε κατηγόρησε τον εαυτό της και μάλιστα αρνιόταν πως είχε πέσει θύμα βιασμού, παρόλο που αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του, από την πρώτη στιγμή, κάτι που γνώριζε ο παραγωγός, ο οποίος συνέχισε και την βίασε.