Ο Σωτήρης Χατζάκης βρέθηκε καλεσμένος της Μπέττυς Μαγγίρα στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του Open. Ο ηθοποιός και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση του με τον Νίκο Κούρκουλο αλλά και την απόφασή του να μη δημιουργήσει οικογένεια.

«Ο Νίκος Κούρκουλος μου έδωσε τη ντομπροσύνη, την ευθύτητα και τη γενναιοδωρία. Συναντηθήκαμε, με κάλεσε όταν έφυγε ο Κώστας Τσιάνος από αναπληρωτής διευθυντής λόγω κόπωσης και τότε διημείφθη το εξής, που έγινε ακριβώς έτσι, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι κάτι άλλο έγινε. Μου λέει θέλω να σε ρωτήσω κάτι: αν γυρίσω την πλάτη θα με μαχαιρώσεις ή θα με προστατεύσεις; Και του λέω: εγώ λέω ότι θα σας προστατεύσω αλλά η ζωή θα δείξει».

«Και μου δίνει το χέρι και μου λέει πάμε. Κι έτσι πήγαμε μέχρι τέλους. Παρασκευή δουλεύαμε, Κυριακή μπήκε στο νοσοκομείο και τελείωσε εκεί την απίστευτη ζωή του» αναφέρει για τον Νίκο Κούρκουλο ο Σωτήρης Χατζάκης.

Η απόφαση να μην δημιουργήσει οικογένεια

Για την απόφασή του να μην αποκτήσει παιδιά και οικογένεια, ο γνωστός ηθοποιός εξομολογείται: «Από μικρός το σκέφτηκα, αφού κάναμε τις πρώτες χαζομάρες με τα κορίτσια και «έφυγαν» παιδιά πριν γεννηθούν και το μετανιώνω πολύ αυτό. Τότε όμως δεν είχαμε μυαλό, το μυαλό ήταν κάτω απ’ τη μέση. Μετά άρχισα να αγαπώ πολύ τα παιδιά και συνειδητοποίησα ότι προσωποποιείται η ευθύνη».

Το κεφάλαιο Metoo

Ο Σωτήρης Χατζάκης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του #metoo στον χώρο του θεάτρου. «Το θέμα είναι τόσο σοβαρό όσο δεν γίνεται. Πρέπει να θεσμοθετηθεί. Είχα πει στα κορίτσια: μπράβο σας που βγάλατε μία βαρβαρότητα στην επιφάνεια, τώρα πρέπει να μην το αφήσετε εκεί, χαθείτε και πάει. Μπορεί να γίνει το κίνημα #metoo όπως ο Συνήγορος του Πολίτη» επισημαίνει.