Ο Πέτρος Τατσόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» της ΕΡΤ απέναντι από τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά. Ο συγγραφέας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πόσο έχει αλλάξει από όταν απέκτησε παιδιά.

«Επειδή ήμουν εξώγαμο τέκνο αγνώστου πατρός -μέχρι σήμερα δεν τον ξέρω τον πατέρα μου- το πρώτο πράγμα που έμαθα είναι ότι γονιός είναι να είσαι εκεί. Το one night stand είναι πολύ ωραίο, κάναμε πολλά κι εμείς στην εποχή μας, αλλά μετά πρέπει να είσαι stand by και μετά το one night stand. Δηλαδή, να μην εξαφανίζεσαι, να μη γίνεσαι Λούης», είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Γονιό εγώ δεν θεωρώ ούτε θετό ούτε βιολογικό, θεωρώ εκείνον που είναι εκεί. Εκείνον που είναι εκεί, δίπλα του», τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πολιτικός και συγγραφέας αναφέρθηκε στη ζωή του ως παιδί που ξεκίνησε από ένα ίδρυμα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στον ψυχισμό ενός ανηλίκου.

«Αυτό είναι το μόνο καλό, όταν δεν ξέρεις τον πατέρα σου, ότι μπορείς να φαντάζεσαι στη θέση του οποιονδήποτε. Αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό, σου δημιουργεί μία αίσθηση ελευθερίας, ότι μπορώ κι εγώ να γίνω οποισδήποτε ή να μου συμβεί οτιδήποτε. Έζησα σε ίδρυμα τα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής μου, στο ΠΙΚΠΑ. Ήταν ο όρος που της επέβαλε ο πρώτος της σύζυγος, να με δώσει για υιοθεσία σε ίδρυμα, γιατί δεν ήθελε να υπάρχει νόθο στην οικογένεια. Η μητέρα μου έκανε 5 παιδιά με 3 άντρες, με τους οποίους παντρεύτηκε τους 2. Δεν παντρεύτηκε μόνο τον πατέρα μου. Εγώ έζησα μαζί της στην Κρήτη βδομάδες» εξομολογήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Δεν έχω ανάμνηση από το ίδρυμα, γιατί μετά πήγα σε ανάδοχη οικογένεια στον Κορυδαλλό, μία πολύ φτωχή οικογένεια που έπαιρναν ένα επίδομα. Δεν πάνε μόνο τα ορφανά στα ιδρύματα, είναι μύθος. Πάνε και τα παιδιά διαζευγμένων γονιών και παιδιά από προβληματικές οικογένειες με εισαγγελική εντολή» σημείωσε ο συγγραφέας.