Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» παραχώρησε συνέντευξη ο Δημήτρης Αρβανίτης και κλήθηκε να σχολιάσει τη δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και τα όσα συνέβησαν μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Σπύρου Μπίμπιλα.

«Ο Σπύρος είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να πει ψέματα οπότε στο δικαστήριο δεν μίλησε δικονομικά. Άκουσα αρκετούς μάρτυρες που ήταν δασκαλεμένοι από τους δικηγόρους και ακούς από πίσω τον δικηγόρο να μιλάει. Εδώ μίλαγε ο Σπύρος» ανέφερε αρχικά ο σκηνοθέτης.

«Κατά τη γνώμη μου ο Φιλιππίδης είναι ένας αυτοκαταστροφικός τύπος.  Ήταν πάντα έτσι. Ήταν επιθετικός παντού. Δεν κουνάω το δάχτυλο ότι “πρέπει να τον κρεμάσουμε στον τοίχο” αλλά αν ξεφύγεις μια φορά είναι πολύ διαφορετικό από το να ξεφεύγεις συνέχεια. Και τώρα δυστυχώς για αυτόν τον άνθρωπο, δεν πρόσεξε, δεν χαλιναγώγησε τον εαυτό του και θα πληρώσει την κακή του διάθεση» τόνισε ο Δημήτρης Αρβανίτης και πρόσθεσε: «Ο Σπύρος μίλησε και για τη φιλία και για την πραγματικότητα. Δεν είναι φίδι. Είναι ένας πραγματικός, σκεπτόμενος άνθρωπος. Πώς λες έναν άνθρωπο φίδι κολοβό όταν τον έχεις μπροστά σου και δίνει την πραγματικότητα που έχει βιώσει; Το αν εσύ τον θεωρείς φίδι κολοβό κράτα το για τον εαυτό σου. Να το φωνάξεις στο δικαστήριο είναι άλλη μια προβοκάτσια».

Δημήτρης Αρβανίτης: «Συνεργός» του Πέτρου Φιλιππίδη η σύζυγος του, Ελπίδα – «Κοίταζε πως θα τα καπελώσει»

Την στήριξη που δείχνει η Ελπίδα Νίνου στον σύζυγό της, Πέτρο Φιλιππίδη σχολίασε ο Δημήτρης Αρβανίτης και την χαρακτήρισε «συνεργό» του ηθοποιού.

«Αυτή η γυναίκα προφανώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος προφανώς δεν έχει προσωπικότητα. Αν έχεις προσωπικότητα και έχουν συμβεί όλα αυτά, τουλάχιστον έχεις αμφιβολίες. Αυτή βγαίνει και μιλάει σαν να μην τρέχει τίποτα και σαν να μην έχει συμβεί τίποτα δίπλα της. Και φαίνεται κατά τη γνώμη μου ότι είναι συνεργός, τα ήξερε και δεν αντιδρούσε. Αντίθετα κοίταζε πως θα τα καπελώσει. Καταλαβαίνω ένα πάθος αλλά εδώ πέρα έχουμε μια παθητική θέση δική της που, αυτό για μένα είναι το τραγικό, γίνεται αυτές τις μέρες ενεργητική» τόνισε ο Δημήτρης Αρβανίτης.