Όταν ο Χιου Χέφνερ έφυγε από την ζωή το 2017, ο θάνατός του σήμανε το τέλος μιας εποχής. Αφού εγκαινίασε το θρυλικό περιοδικό Playboy το 1953, ο Χέφνερ εξελίχθηκε σε μια αμφιλεγόμενη φιγούρα της αμερικανικής κουλτούρας. Από τη μία πλευρά, προωθούσε έναν ηδονιστικό τρόπο ζωής που αντικειμενοποιούσε τις γυναίκες και από την άλλη, το περιοδικό του δημοσίευε σοβαρούς συγγραφείς και διεισδυτικές συνεντεύξεις με ένα ευρύ φάσμα δημόσιων προσώπων και διασημοτήτων. Και αφού ο Χέφνερ αγόρασε αυτό που θα γινόταν γνωστό ως Playboy Mansion το 1971, το όνομά του συνδέθηκε με κάτι άλλο: πολυέξοδα και εκκεντρικά πάρτι στο όριο της… ακολασίας.

Για χρόνια τα πάρτι στο Playboy Mansion χαρακτηρίζονταν θρυλικά ενώ αποτελούσαν σύμβολο του απόλυτου τρόπου ζωής του Χέφνερ. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν μόνο να φανταστούν τη δίνη των διασημοτήτων, των όμορφων μοντέλων και της πολυτέλειας που συγκέντρωνε ένα τέτοιο πάρτι, και όλα αυτά συμβολίζονταν από την εικόνα ενός Χέφνερ που κάπνιζε πίπα και άραζε με τις πιτζάμες και τις παντόφλες του καθώς επέβλεπε το γλέντι.

Το 2016, καθώς ο Χιου Χέφνερ πλησίαζε στο τέλος της ζωής του, πούλησε την έπαυλη στον γείτονά του και από το 2020 υποβάλλεται σε εκτεταμένη ανακαίνιση, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής των πάρτι του Playboy. Αλλά πώς ήταν στην πραγματικότητα αυτά τα πάρτι; Ανταποκρίνονταν, όντως, στη μετέπειτα φήμη τους;

Τώρα, λοιπόν, που δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά, δείτε πώς ήταν πραγματικά ένα πάρτι στην έπαυλη του Playboy.

Υπήρχε ένα περίεργο μείγμα διασημοτήτων

Ένα πάρτι στην έπαυλη του Playboy ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό πάρτι. Ήταν, επίσης, μια εκδήλωση δημοσιότητας, μια προσπάθεια branding και ένα πολυπόθητο μέρος για να σε δουν. Σύμφωνα με τον ηθοποιό Rob Lowe και όσα δήλωσε στο Esquire, μία από τις πιο δύσκολες προσκλήσεις για να λάβει κανείς ήταν οι τακτικές «κινηματογραφικές βραδιές» του Χιου Χέφνερ, όταν πρόβαλλε μια αγαπημένη του ταινία και προσκαλούσε ένα σωρό ανθρώπους να τον συνοδεύσουν. Και ένα από τα βασικά στοιχεία αυτών των πάρτι ήταν το εκλεκτικό μείγμα διασημοτήτων που παρευρίσκονταν.

Για παράδειγμα, ο Lowe σημειώνει ότι θα έβρισκες σεναριογράφους της Α’ κατηγορίας, όπως ο Buck Henry, να συναναστρέφονται με αστέρες του κινηματογράφου ή αθλητές-σταρ, όπως ο Magic Johnson. Και το Vice περιέγραψε τη λίστα των καλεσμένων σε ένα πάρτι το 2000 για τον εορτασμό της κυκλοφορίας του άλμπουμ των Limp Bizkit «Chocolate Starfish and the Hotdog Flavored Water» ως «παράξενη».

Στις διασημότητες που είχαν προσκληθεί περιλαμβάνονταν η Courtney Love, η Debbie Harry, ο Tony Bennett, η Katrina Witt και ο Paul Sorvino. Και το πρώην κουνελάκι του Playboy, η Jenna Bentley, σημείωσε στην εφημερίδα New York Post ότι η λίστα των καλεσμένων σε ένα πάρτι του Playboy Mansion ήταν «πιο άγρια απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε», ξεχωρίζοντας το πάρτι όπου ο Tommy Lee από τους Mötley Crüe και η Pamela Anderson κουβέντιαζαν με την Angelina Jolie και τον Dennis Rodman.

Το μόνο πράγμα που συνδέει αυτούς τους ανθρώπους είναι η φήμη -ήταν όλοι διάσημοι, αλλά ήταν διάσημοι για διαφορετικά πράγματα και κινούνταν σε πολύ διαφορετικούς κύκλους. Και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που έκανε τα πάρτι στην έπαυλη Playboy μη βαρετά.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικά άγρια

Σύμφωνα με την New York Post και το πρώην κουνελάκι του Playboy Jenna Bentley, ένα πάρτι στο Playboy Mansion θα μπορούσε να εξελιχθεί ως αρκετά άγριο. Η Bentley, μάλιστα αποκάλυψε ότι «Έχω δει πολλές διασημότητες να κάνουν σεξ εκεί». Και υπάρχουν πολλές ιστορίες που επιβεβαιώνουν αυτές τις εξαιρετικά εκκεντρικές εμπειρίες που βίωναν οι καλεσμένοι του Χέφνερ.

Ο Bill Higgins του Hollywood Reporter θυμάται ότι το πρώτο πάρτι που παρακολούθησε εκεί περιλάμβανε μια παράσταση από έναν γαλλικό θίασο με μπαλαρίνες, αλλά όταν οι χορεύτριες έφτασαν, έβγαλαν αμέσως τα ρούχα τους και πήδηξαν στην πισίνα -προτρέποντας όλους τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Το People αναφέρει ότι η Jenny McCarthy επιβεβαίωσε ότι η θρυλική σπηλιά ήταν συχνά ο τόπος μεγάλων σεξουαλικών οργιών σε αυτά τα πάρτι, αν και, σύμφωνα με το grunge.com, σημειώνει επίσης ότι «δεν ήταν σέξι … είναι πραγματικά αηδιαστικό».

Ο Rob Lowe μιλώντας στο Esquire υπέθεσε ότι ένας λόγος που τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν τόσο τρελά σε αυτά τα κλασικά πάρτι είναι ότι τα περισσότερα από αυτά προϋπήρχαν της εποχής που όλοι είχαν κάμερα στα τηλέφωνά τους και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε υπήρχε λιγότερη ανησυχία από τους διάσημους ότι η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους θα διαδιδόταν σε όλο το διαδίκτυο.

Ο Χιου Χέφνερ επιμελούνταν τη λίστα των καλεσμένων προσωπικά

Η πρόσκληση σε πάρτι στην έπαυλη του Playboy ήταν συνήθως πολυπόθητη για πολλούς. Ο συνδυασμός του coolness της παλιάς σχολής, της παρουσίας διασημοτήτων και της δυνατότητας για τρέλα σήμαινε ότι το να προσκληθείς σε ένα πάρτι στο σπίτι του Χιου Χέφνερ ήταν κάτι που πολλοί άνθρωποι φιλοδοξούσαν να πετύχουν. Ένας λόγος για αυτό ήταν η αποκλειστικότητα, κι αυτό γιατί ο Χιου Χέφνερ καταλάβαινε ότι οι άνθρωποι θέλουν πάντα αυτό που δεν μπορούν να έχουν.

Όταν επρόκειτο για ένα επίσημο πάρτι στην έπαυλη του Playboy -όχι απλώς μια εταιρική εκδήλωση όπου νοικιάζονταν οι χώροι- το κλειδί για να μπει κανείς στη λίστα των αποκλειστικών καλεσμένων ήταν ο ίδιος ο Χιου Χέφνερ. Όπως ανέφερε ο Rob Lowe στο Esquire, οι προσκλήσεις για τις διάσημες κινηματογραφικές βραδιές στην έπαυλη προέρχονταν απευθείας από τον Χέφνερ. Δεν μπορούσες να αγοράσεις εισιτήριο ή να χρησιμοποιήσεις τις διασυνδέσεις σου –ο Χέφνερ έπρεπε να σε θέλει εκεί, και συνήθως ήταν εκεί για να σε υποδεχτεί και να σε ευχαριστήσει που ήρθες.

Σύμφωνα με το ESPN, ακόμη και όταν ο Χέφνερ δεν σκόπευε να παρευρεθεί σε ένα πάρτι, επέβλεπε τη λίστα των καλεσμένων και αποφάσιζε, προσωπικά, ποιος θα ερχόταν. Το Reuters αναφέρει ότι μια από τις μοναδικές εξαιρέσεις αφορούσε μια σπάνια προωθητική ενέργεια το 2010, η οποία απένειμε «χρυσά εισιτήρια» σε 10 άτομα, επιτρέποντάς τους να παρευρεθούν στο κλασικό «Πάρτι του Ονείρου Θερινής Νυχτός» του Playboy, που διοργανωνόταν κάθε Αύγουστο. Αυτή ήταν μία από τις πρώτες φορές που η λίστα των καλεσμένων στο πάρτι δεν επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο τον Χέφνερ.

Δεν υπήρχε dress code

Αν δεν γνωρίζει κάποιος τίποτα άλλο για τα πάρτι στην έπαυλη του Playboy, πιθανότατα ξέρει ότι αν εμφανιζόταν ο Χιου Χέφνερ, θα φορούσε την τυπική του στολή: Πιτζάμες και ρόμπα. Σύμφωνα με τον ηθοποιό Rob Lowe, και όσα αναφέρει το grunge.com, ο Χέφνερ πράγματι περιπλανιόταν στα πάρτι στο Playboy Mansion με τις πιτζάμες του.

Η εικόνα του Χέφνερ με τις πιτζάμες του έχει τόσο πολύ συνδυαστεί στη συνείδηση όλων, μάλιστα, που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι αυτά τα πάρτι είχαν κάτι σαν dress code. Στην πραγματικότητα, όμως, συνέβαινε το αντίθετο.

Όπως αναφέρει το Vice, η ατμόσφαιρα σε ένα τυπικό πάρτι στο Playboy Mansion ήταν αρκετά χαλαρή -οι άνθρωποι που είχαν πρόσβαση είχαν την τάση να εμφανίζονται ντυμένοι πολύ χαλαρά, με τον Lowe να περιγράφει ότι πολλοί από τους άνδρες στο πάρτι που βρέθηκε και ο ίδιος ήταν ντυμένοι «σαν γιατροί» ή «μάνατζερ».

Ωστόσο, υπήρχε τουλάχιστον μία αυστηρή εξαίρεση σε αυτό: Το ετήσιο πάρτι για το Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτός. Σύμφωνα με τους Financial Times, το πάρτι αυτό συνοδεύονταν πάντα από την αυστηρή προτροπή να φοράτε «εσώρουχα ή λιγότερα». Ο Piers Morgan σημείωσε ότι όταν προσκλήθηκε το 2007, η πρόσκληση όριζε «πιτζάμες ή εσώρουχα».

Ο κόσμος ερχόταν για τα δωρεάν ναρκωτικά και το φαγητό

Πάρτι στη βίλα του Χιου Χέφνερ

Ενώ κάποιοι συνέρρεαν στα πάρτι στο Playboy Mansion για τις διασημότητες και τις όμορφες γυναίκες -ή απλά για να τους δουν- πολλοί ήταν εκείνοι που έδιναν το παρών σε αυτά τα επικά πάρτι για τα δωρεάν ναρκωτικά και το φαγητό.

Όπως σημείωσε ο ηθοποιός Rob Lowe, τα μπαρ σε αυτές τις εκδηλώσεις ήταν ανοιχτά -που σημαίνει ότι μπορούσε κανείς να πιει όσα ποτά ήθελε. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το αλκοόλ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να φέρει τους ανθρώπους σε διάθεση για πάρτι, ενώ λίγο πιο εκπληκτικό είναι η επικράτηση σκληρότερων, πιο παράνομων ουσιών σε αυτά τα πάρτι.

Σύμφωνα με το Vice, αυτές περιλάμβαναν τους συνήθεις υπόπτους -«διεγερτικά, έκσταση, μανιτάρια και χόρτο». Η New York Post αναφέρει ότι η πρώην Playmate Jenna Bentley περιέγραψε πιατέλες με «party favors» που κυκλοφορούσαν στα πάρτι, ενώ και το Complex αναφέρει ότι η χρήση ναρκωτικών ήταν από πάνω προς τα κάτω σε αυτά τα πάρτι. Αν και ο Χέφνερ συχνά αρνιόταν ότι εμπλέκεται σε κάθε είδους παράνομα ναρκωτικά, η πρώην Playmate Sondra Theodore επιβεβαίωσε ότι ενθάρρυνε τη χρήση κάποιων εξ αυτών, όπως τα υπνωτικά.

Η ασφάλεια ήταν απίστευτα αυστηρή

Η είσοδος στην έπαυλη του Playboy

Η έπαυλη του Playboy ήταν σύμβολο μιας εταιρικής αυτοκρατορίας και θρυλικός χώρος για πάρτι, αλλά ήταν, επίσης, μια ιδιωτική κατοικία όπου ζούσε ο Χιου Χέφνερ με τα «λαγουδάκια» του. Έτσι, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τυπικά πάρτι στην έπαυλη ήταν στελεχωμένα με μεγάλη ασφάλεια.

Σύμφωνα με το US Weekly, στον Χέφνερ άρεσε να προσλαμβάνει πρώην αστυνομικούς για την ασφάλεια της έπαυλης και των πάρτι που γίνονταν εκεί -συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων ντετέκτιβ, οι οποίοι έφεραν στη δουλειά τους πολυετή εμπειρία σε υψηλόβαθμες αστυνομικές υπηρεσίες.

Η Playmate Izabella St. James στο βιβλίο της «Bunny Tales», αναφέρει ότι όλη αυτή η ασφάλεια ήταν απαραίτητη για να κρατήσει έξω τους διαρρήκτες των πάρτι, με το προσωπικό ασφαλείας της έπαυλης να πρέπει συχνά να συνεργαστεί με την τοπική αστυνομία ώστε να σταματήσει τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν στους τοίχους για να τρυπώσουν μέσα.

Οι καλεσμένοι, ωστόσο, έπρεπε να θυμούνται ότι οι φρουροί ασφαλείας ήταν εκεί για να προστατεύουν τα συμφέροντα του Χιου Χέφνερ και το εμπορικό σήμα του Playboy -όχι τους ίδιους.