Όσο αξιοπερίεργο κι αν φαίνεται ο Χιου Χέφνερ έχει μια πολύ μακρινή και συγκεκριμένη σύνδεση με δύο από τα πιο διάσημα και πολυπόθητα πανεπιστήμια στον κόσμο -το Γέιλ και το Κολούμπια.

Σημείο αναφοράς για τον εμβληματικό Χιου Χέφνερ, λοιπόν, είναι γνωστό τοις πάσι ότι αποτελούσε η περίφημη έπαυλή του γνωστή και ως Playboy Mansion. Τοποθετημένη στο Χόλμπι Χιλς της Καλιφόρνια κάποτε αποτελούσε τον ορισμό της εξαχρείωσης και της αυταρέσκειας, αναφέρει το grunge.com, ενώ σύμφωνα με το CBS News, το «αρχιτεκτονικό θαύμα» είναι 2.043 τ.μ. και περιλαμβάνει, ακόμη, και ζωολογικό κήπο, σπήλαιο, αίθουσα προβολών και πολλά άλλα.

Η έπαυλη Playboy του Χιου Χέφνερ

Χτισμένη το 1927, η έπαυλη ανακαλύφθηκε από την τότε φίλη του Χιου Χέφνερ, Μπάρμπι Μπέντον. Ο Χέφνερ θα αγόραζε το κτήμα των 30 δωματίων το 1971 για 1,1 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό που ακολούθησε θα ήταν χρόνια πολυτελών πάρτι και γεγονότων που τροφοδοτούνταν από ηδονισμό που θα γίνονταν τίποτα λιγότερο από θρυλικά. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη Playboy έπαυλη του Χέφνερ.

Η πρώτη έπαυλη του Χέφνερ στο Σικάγο

Χιου Χέφνερ: Ποια η σχέση του με τα πανεπιστήμια Γέιλ και Κολούμπια

Στην πραγματικότητα, η πρώτη έπαυλη του Αμερικανού μεγιστάνα δεν βρισκόταν καν στο Λος Άντζελες, αλλά στη γενέτειρα του Χέφνερ, το Σικάγο. Σύμφωνα με το grunge.com, η αρχική έπαυλη του Playboy βρίσκεται στο 1340 North State Parkway και είναι χτισμένη από τον James Gamble Rogers το 1899, τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε και δύο από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια παγκοσμίως: το Γέιλ και το Κολούμπια. Τον Δεκέμβριο του 1959, λοιπόν, ο Χέφνερ αγόρασε την έπαυλη Gold Coast για 400.000 δολάρια, ενώ δήλωσε ότι την ήθελε ως το σπίτι του και ως «μια εταιρική εγκατάσταση που θα γινόταν το κέντρο του κόσμου του Playboy».

Η πρώτη έπαυλη του Χέφνερ στο Σικάγο

Ποια η τύχη της πρώτης έπαυλης του Χέφνερ

Ο Χιου Χέφνερ εξόπλισε το πολυτελές αρχοντικό με μια πισίνα στο υπόγειο, ηλιόλουστο χαμάμ, μια αίθουσα μπόουλινγκ και πολλά άλλα. Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σε στυλ κομμωτηρίου, η Magnum Photos γράφει ότι εισήγαγε «διασημότητες, μοντέλα και πολιτιστικές προσωπικότητες». Έτσι ξεκίνησε η πολυτελής κουλτούρα του πάρτι για την οποία θα γινόταν αργότερα διάσημη η θρυλική έπαυλη Playboy στο Λος Άντζελες.

Η πρώτη έπαυλη του Χέφνερ στο Σικάγο

Ο Χέφνερ χρησιμοποίησε την κρεβατοκάμαρά του ως γραφείο και αργότερα είπε ότι το κυκλικό κρεβάτι του είχε «περισσότερα gadget από ένα Boeing 747». Δεν ήταν, όμως, ο μόνος που ζούσε στην έπαυλη των 72 δωματίων. Ενώ ο προσωπικός του χώρος καταλάμβανε τον πρώτο όροφο, οι δύο τελευταίοι όροφοι ήταν για τα κουνελάκια του Playboy. Τα κορίτσια πλήρωναν 50 δολάρια το μήνα για να ζήσουν εκεί και τηρούσαν αυστηρούς κανόνες. Τελικά, θα περνούσε λιγότερο χρόνο στο Σικάγο όταν αγόρασε την διάσημη, πια, έπαυλή του το 1971.

Η πρώτη έπαυλη του Χέφνερ στο Σικάγο

Το 1984, το grunge.com αναφέρει ότι ο Χέφνερ μίσθωσε την έπαυλη στο School of the Art Institute του Σικάγο για 10 δολάρια το χρόνο. Το κτίριο μετατράπηκε σε κοιτώνες, ενώ αργότερα το δώρισε εξ ολοκλήρου στο σχολείο. Το 1993, το Art Institute πούλησε την έπαυλη και το περιοδικό Chicago Magazine γράφει ότι μετατράπηκε σε πολυτελή διαμερίσματα. Το 2018, τρία από αυτά βγήκαν προς πώληση με το πιο ακριβό να κοστολογείται στα 3,7 εκατομμύρια δολάρια.