Όταν η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ παντρεύτηκαν στα μέσα Ιουλίου στο Λας Βέγκας, σχεδόν 20 χρόνια μετά την ακύρωση του πρώτου τους γάμου, ήταν μια στιγμή που φάνηκε να αποδεικνύει το παλιό ρητό ότι η αληθινή αγάπη αξίζει την αναμονή.

Με τρεις αποτυχημένους γάμους πίσω της, η J Lo, σήμερα 53 ετών, παντρεύτηκε τελικά τον άνδρα που αποκαλεί «αδελφή ψυχή» της, λέγοντας: «Ίσως να βρεις την καλύτερη στιγμή της ζωής σου στο Λας Βέγκας στις 12:30 το πρωί στο drive-through του τούνελ της αγάπης με τα παιδιά σου και αυτόν με τον οποίο θα περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου».

Αλλά ενώ ο κόσμος έχει γοητευτεί από τη ρομαντική ιστορία των «Μπένιφερ» -το παρατσούκλι που δόθηκε στη σταρ των 300 εκατομμυρίων λιρών και τον βραβευμένο με Όσκαρ σύζυγό της- η είδηση άνοιξε ξανά παλιές οδυνηρές πληγές για έναν συγκεκριμένο άνδρα.

Ο πρώτος σύζυγος της Τζένιφερ Λόπεζ

Ο Ojani Noa, ο πρώτος σύζυγος της Λόπεζ, ζει σήμερα μακριά από τη λάμψη και τη γοητεία του Χόλιγουντ. Αλλά και σε εκείνον η J Lo είχε πει ότι ήταν ο άνδρας με τον οποίο ήθελε να περάσει μαζί του το «για πάντα» -και αυτό, λέει στη Daily Mail, ανασηκώνοντας τους ώμους του «ήταν πριν από τρεις συζύγους και πέντε αρραβώνες».

«Εύχομαι σε εκείνη και τον Μπεν τα καλύτερα, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα διαρκέσει», λέει τώρα ο Ojani. «Η Τζεν λατρεύει να είναι ερωτευμένη, αλλά έχει αρραβωνιαστεί έξι φορές. Ο Μπεν είναι ο τέταρτος σύζυγός της. Εγώ ήμουν ο σύζυγος νούμερο ένα και μου είπε ότι ήμουν ο έρωτας της ζωής της. Όταν ξαπλώσαμε στο κρεβάτι τη νύχτα του γάμου μας, είπε ότι θα είμαστε μαζί «για πάντα».

Αν και χώρισαν το 1998, παρέμειναν φίλοι για πολλά χρόνια μετά. Τώρα, όμως, μιλάει δημοσίως επειδή έχει κουραστεί να τον απορρίπτουν ως τον «απένταρο σερβιτόρο» που παράτησε η J Lo μετά από μόλις ένα χρόνο γάμου.

«Ήμασταν μαζί για δύο χρόνια, αλλά φίλοι για σχεδόν μια δεκαετία», λέει, καθισμένος στο λόμπι ενός ξενοδοχείου στο Μαϊάμι. Αυτοπροσώπως, το 1,80 μ. πρώην μοντέλο εξακολουθεί να έχει την άγρια εμφάνιση που τράβηξε το ενδιαφέρον της νεαρής J Lo. Καθώς μιλάει για σχεδόν τέσσερις ώρες, γίνεται φανερό ότι η «Τζεν» -όπως την αποκαλεί- παραμένει βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του, μια γυναίκα που πιστεύει ακράδαντα ότι θα ήταν ακόμα παντρεμένος μαζί της, αν η φήμη και εκείνοι που απορρίπτει ως «παράσιτα που τρέφονται από διασημότητες» δεν είχαν μπει στη μέση.

Αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο Ojani μπήκε στην ζωή της «Jenny from the Block» είναι αξιοσημείωτο και από μόνο του αποτελεί μια συναρπαστική, σχεδόν παραμυθένια ιστορία.

«Υπήρχαν πολλές φορές που ένιωθα σαν τον κύριο Σταχτοπούτα», παραδέχεται. «Ήταν η πιο όμορφη γυναίκα που είχα δει ποτέ. Στην αρχή, δεν είχα ιδέα ποια ήταν. Ερωτευτήκαμε όταν ήταν ήδη διάσημη. Αλλά κατά τη διάρκεια του γάμου μας έγινε το όνομα που είναι σήμερα. Για χρόνια ήταν πολύ οδυνηρό να μιλάμε γι’ αυτό. Ήθελα να κρυφτώ και να ζήσω τη ζωή μου. Αλλά όταν είδα ότι παντρεύτηκε τον Μπεν, ο οποίος είναι καλό παιδί, τα συναισθήματα επέστρεψαν».

Και προσθέτει: «Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για την Τζεν και εμένα, ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα περισσότερα από τα οποία είναι λάθος. Θέλω ο κόσμος να μάθει την πραγματική ιστορία».

Ο Ojani, που τώρα είναι personal trainer, γνώρισε την J Lo το 1996 όταν στα 22 του, όταν η Λατίνα σταρ μπήκε στο κουβανέζικο εστιατόριο της Gloria Estefan στο διάσημο Ocean Drive του Μαϊάμι, όπου ο ίδιος εργαζόταν.

Στα 28 της, η ηθοποιός ήταν ήδη διάσημη. Είχε πρωταγωνιστήσει ως χορεύτρια «fly girl» στο τηλεοπτικό σόου In Living Colour και στο πλευρό του Woody Harrelson στην ταινία Money Train. Όταν γνώρισε τον Ojani, γύριζε το Blood And Wine δίπλα στον Τζακ Νίκολσον και τον Μάικλ Κέιν.

«Δεν είχα ιδέα ποια ήταν», επιμένει ο Ojani. «Τα μάτια μας κοιτάχτηκαν και σκέφτηκα ότι ήταν η πιο όμορφη γυναίκα που είχα δει ποτέ. Ήταν μαζί με τη φίλη της, την Ανίτα, και την Αρλίν, τη βοηθό της».

«Είχα ξετρελαθεί. Φορούσε μια λευκή μπλούζα και ένα παντελόνι και θυμάμαι ότι σκεφτόμουν ότι είχε το καλύτερο σώμα που είχα δει ποτέ. Αργότερα μου είπε ότι ήξερε από εκείνη την πρώτη νύχτα ότι θα με παντρευόταν».

Η Arlene είπε στον Ojani ότι θα πήγαιναν στο πάρτι για το κλείσιμο της ταινίας για να γιορτάσουν το τέλος των γυρισμάτων, αλλά ήθελαν να συναντηθούν μετά σε ένα κλαμπ που ονομάζεται Commune.

«Όταν φτάσαμε στο κλαμπ, ο φίλος μου ο Leo πήρε την Jen στην πίστα και σκέφτηκα: “Ω φίλε, είσαι τυχερός”. Τότε η Ανίτα είπε: “Όταν γυρίσουν πίσω, πάρε την Τζεν εκεί έξω. Εσύ την ενδιαφέρεις”».

«Επιστρέφουν και παίρνω το χέρι της και την οδηγώ στην πίστα, και ακούγεται ένα αργό τραγούδι. Ήταν ηλεκτρικό. Έτρεμε και είπε: “Με αγχώνεις”».

«Μπορούσαμε και οι δύο να νιώσουμε τη ρομαντική ενέργεια. Ήταν άμεση και έντονη. Σαν να διαπερνούσε τα σώματά μας. Είπα, “Νιώθω το ίδιο με σένα”. Σήκωσα το πηγούνι της και της έδωσα ένα φιλί -ήταν ένα φιλί σαν να γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον από πάντα».

Μέρος της γοητείας του, πιστεύει ο Ojani, ήταν ότι δεν ήταν εντυπωσιασμένος από τη λάμψη του Χόλιγουντ. «Είναι ένα παραδοσιακό κορίτσι. Προέρχεται από μια ταπεινή οικογένεια από το Πουέρτο Ρίκο. Ήθελε κάποιον να την προστατεύει, κάποιον που θα την υπερασπιζόταν. Ερωτευτήκαμε απόλυτα».

«Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και μετακόμισα στο Λος ‘ντζελες. Ζούσαμε σε ένα ωραίο διαμέρισμα. Αλλά σύντομα μετακομίσαμε στο πρώτο μας σπίτι και μετά τα σπίτια μεγάλωναν. Της άρεσε που ήμουν ένας balseros [ράφτης] από την Κούβα. Ποτέ δεν ήθελα τίποτα από εκείνη. Πάντα δούλευα και είχα τα δικά μου χρήματα. Μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στο Μπρονξ. Αγαπάει τον πατέρα της, τον Ντέιβιντ. Είναι τόσο καλός, γλυκός τύπος. Η μητέρα της, η Γκουανταλούπε, είναι η σκληρή. Πίεζε την Τζεν να πετύχει».

Το πρώτο σημάδι ότι το Χόλιγουντ θα έφερνε «τα πάνω κάτω» στη ζωή του ήρθε όταν το κορίτσι του πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Selena του 1997, για την καταδικασμένη Λατίνα τραγουδίστρια που πυροβολήθηκε από έναν διαταραγμένο θαυμαστή. Ήταν ένας ρόλος που έκανε την J Lo να γίνει αισθητή στο Χόλιγουντ μέσα σε μια νύχτα. Οι προσφορές πλημμύρισαν, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τη Sony για την παραγωγή του πρώτου της άλμπουμ, On The 6.

«Ήμασταν μαζί περίπου έξι μήνες όταν πήρε το ρόλο της Selena. Πήγαμε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας για τα γυρίσματα και κάθε βράδυ επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο και εκείνη κατέρρεε στην αγκαλιά μου γεμάτη ανασφάλεια. Δεν πίστευε ότι ήταν αρκετά καλή. Στη μέση της νύχτας ξέσπαγε σε κλάματα. Την παρηγορούσα και της έλεγα ότι ήταν η καλύτερη, ότι τα κατάφερνε».

«Της αρέσουν τα ψώνια, και όταν δεν γύριζε ταινίες πηγαίναμε στο τοπικό εμπορικό κέντρο. Μια μέρα μπήκαμε σε ένα κοσμηματοπωλείο και άρχισε να κοιτάζει δαχτυλίδια. Έδειξε ένα και είπε: “Το λατρεύω αυτό”».

Η πρόταση γάμου μπροστά στο κοινό

Τζένιφερ Λόπεζ

«Έφυγε και εγώ προσποιήθηκα ότι έπρεπε να πάω στην τουαλέτα. Επέστρεψα κρυφά στο κατάστημα και είπα στην κοπέλα να το βάλει στην άκρη. Είχα μαζέψει χρήματα. Είχα δουλέψει ως προσωπικός γυμναστής της, αλλά είχα και χρήματα για το μόντελινγκ. Το δαχτυλίδι κόστιζε 15.000 δολάρια -μια περιουσία τότε. Έκρυψα το δαχτυλίδι σε μια πλαστική σακούλα πίσω από τον νεροχύτη».

Το πάρτι για την Selena έγινε στο Hard Rock Cafe. «Έβγαζαν λόγους. Πήρα το μικρόφωνο και είπα: “Τζένιφερ, σ’ αγαπώ. Θα με παντρευτείς;” Όλοι ζητωκραύγαζαν. Γονάτισα και της έδωσα το δαχτυλίδι. Έκλαιγε και γελούσε και είπε το “ναι”».

Το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί τον Φεβρουάριο του 1997 στον κήπο ενός φίλου πάνω στο νερό στο Μαϊάμι. Τότε ήταν που άρχισαν να φαίνονται και οι πρώτες ρωγμές στη σχέση τους.

«Από Jen έγινε η J Lo, αυτή η μεγάλη επιχείρηση που έφερνε εκατομμύρια. Είχε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους γύρω της, που όλοι ήθελαν να βγάλουν λεφτά από αυτήν. Τηλεφωνούσα και ένας βοηθός μου έλεγε: “Λυπάμαι, δεν είναι διαθέσιμη”».

Τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά το γάμο. Ο Ojani ανέλαβε να ξεκινήσει ένα νυχτερινό κέντρο στο Λος Άντζελες, το The Conga Room, το οποίο ανήκε εν μέρει στην J Lo, ενώ εκείνη πήγε να κάνει το άλμπουμ της στη Νέα Υόρκη. Ο Ojani άρχισε να βλέπει φωτογραφίες της γυναίκας του με τον ράπερ Sean Combs, γνωστό ως P. Diddy, ο οποίος ήταν παραγωγός σε αρκετά από τα κομμάτια.

Τζένιφερ Λόπεζ

«Τηλεφώνησα στην Τζεν και τη ρώτησα γιατί έβγαινε μαζί του σε ραντεβού και μου είπε: “Είναι απλώς δουλειά. Αυτό μου λένε ότι πρέπει να κάνω”. Ζήλευα και φώναζα: “Μα είσαι παντρεμένη”».

Τα όνειρά τους να δημιουργήσουν οικογένεια έπεσαν, επίσης, στο κενό. «Θέλαμε παιδιά, συζητούσαμε να κάνουμε παιδιά. Μετά μου είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδί γιατί θα εμπόδιζε την καριέρα της». Ο Ojani λέει ότι έχασε 40 κιλά από το άγχος καθώς πάλευε να σώσει το γάμο του, «ενώ ταυτόχρονα όλη μας η ζωή έγινε ένα ψέμα».

Εν τω μεταξύ, η Τζένιφερ Λόπεζ ταξίδευε από το ένα μέρος στο άλλο, καθώς η ταινία Selena κατακλυζόταν από υποψηφιότητες για βραβεία. «Πήγαμε στις Χρυσές Σφαίρες και καθίσαμε με τον Τζακ [Νίκολσον]. Είπε: “Φαίνεστε τόσο ευτυχισμένοι”. Του είπα, “Δεν είναι αυτό που φαίνεται”. Μου είπε να κάνω υπομονή. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα συμβουλές για τις σχέσεις μου από τον Τζακ Νίκολσον».

Το ζευγάρι τελικά χώρισε το 1998 και η J Lo συνέχισε να βγαίνει δημοσίως με τον P. Diddy λίγο μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου τους. Ο Ojani έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail 50.000 δολάρια στο διακανονισμό και το ζευγάρι παρέμεινε κοντά. Ο Ojani συνέχισε μάλιστα να φοράει τη βέρα του.

Οι υπόλοιποι τρεις γάμοι της Τζένιφερ Λόπεζ

Τζένιφερ Λόπεζ

Μετά τον χωρισμό της με τον Diddy η Τζένιφερ Λόπεζ παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Cris Judd. Ωστόσο, κατά ειρωνεία της τύχης, ο Ojani ισχυρίζεται ότι ήταν εκεί όταν ξεκίνησε η σχέση της με τον Άφλεκ το 2002, καθώς ο δεύτερος γάμος της έπεφτε στα βράχια. Μέχρι τότε η J Lo είχε ανοίξει ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες, το Madres, και είχε ζητήσει από τον Ojani να το διευθύνει.

«Το Madres είχε ένα μεγάλο άνοιγμα. Περπάτησε στο κόκκινο χαλί με την Cris, αλλά ο Μπεν περίμενε πίσω με ένα μάτσο κόκκινα τριαντάφυλλα», λέει. «Ο Cris και ο Μπεν είναι και οι δύο καλά παιδιά. Εκείνο το βράδυ καθόμουν στην αυλή με τον Μπεν και μου είπε πόσο καταπληκτική γυναίκα είναι η Τζεν. Είπα, “Το ξέρω”».

«Χαίρομαι που επέστρεψε στον Μπεν, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν θα διαρκέσει», λέει ο πρώην σύζυγος της Λατίνας σταρ στη Daily Mail.

«Νομίζω ότι είναι κάποια που θα παντρευτεί επτά ή οκτώ φορές. Δεν μπορώ να τη δω να κατασταλάζει ποτέ με ένα άτομο. Πιέζει τον εαυτό της να πηγαίνει συνεχώς μπροστά στην επαγγελματική της ζωή, γι’ αυτό και έχει κάνει καριέρα τριών δεκαετιών, αλλά προχωράει και στην ιδιωτική της ζωή».

Τζένιφερ Λόπεζ

Ο Ojani λέει ότι οι δυο τους τελικά διαφώνησαν όταν τον απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες από μάνατζερ του Madres το 2005. Έκανε μήνυση για άδικη απόλυση και η υπόθεση διευθετήθηκε. Ο Ojani μετακόμισε πίσω στο Μαϊάμι και έχει ξαναπαντρευτεί μόνο μία φορά μετά την Τζένιφερ Λόπεζ.

«Για πολλά χρόνια ένιωθα καμένος, σημαδεμένος. Νομίζω ότι αν δεν είχε όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω της, τότε μπορεί να ήμασταν ακόμα μαζί. Αλλά έχω τη ζωή μου και είμαι ευτυχισμένη. Εξακολουθώ να πιστεύω στην αγάπη και ελπίζω η Τζεν να έχει βρει επιτέλους την αγάπη που έψαχνε».

Μετά τον χωρισμό της με τον Cris Judd, η Τζένιφερ Λόπεζ αρραβωνιάστηκε για πρώτη φορά με τον Μπεν Άφλεκ, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας μαζί του. Ακολούθησε ο γάμος της με τον Μαρκ Άντονι, με τον οποίο απέκτησε και τα δίδυμα παιδιά της. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2003, παντρεύτηκε το 2004 και χώρισε το 2011.

Η σχέση της με τον θρύλο του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεζ ξεκίνησε το 2017 και τελείωσε το 2021, λίγο καιρό πριν συνδεθεί και πάλι με τον Μπεν Άφλεκ, τον οποίο παντρεύτηκε μετά από 20 χρόνια, στα μέσα του Ιουλίου.