Λίγοι ηθοποιοί μπορούν να ανταγωνιστούν το βιογραφικό του Τζακ Νίκολσον. Ταινίες όπως «Τσάιναταουν», «Η Λάμψη», «Στη Φωλιά του Κούκου», «Σχέσεις Στοργής», «Ξένοιαστος Καβαλάρης», «Batman» βοήθησαν τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό, ο οποίος κλείνει τα 85 του φέτος, να επιτύχει μια άκρως αξιοσέβαστη καριέρα στο Χόλιγουντ. Πόσα, όμως, γνωρίζετε για την ζωή και τις επιλογές του θρυλικού πρωταγωνιστή της μεγάλης οθόνης;

Δούλευε σε κατάστημα παιχνιδιών όταν έφτασε για πρώτη φορά στο Χόλιγουντ

Τζακ Νίκολσον

Στη δεκαετία του 1950, ο Νίκολσον ακολούθησε την αδερφή του –η οποία, τελικά, αποδείχθηκε ότι ήταν η μητέρα του– Τζουν στην Καλιφόρνια για να μπορέσει, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, «να δει αστέρες του κινηματογράφου». Τότε, λοιπόν, εργάστηκε σε κατάστημα παιχνιδιών καθώς και στο τμήμα κινουμένων σχεδίων της MGM, ενώ στο στούντιο, τον εντόπισε ο παραγωγός Joe Pasternak, ο οποίος πίστευε ότι ο Νίκολσον θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως πρωταγωνιστής. Κάτι που όντως συνέβη, καθώς ο Νίκολσον από εκείνη τη στιγμή άρχισε να συμμετέχει σε μια σειρά ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού.

Απέρριψε τη συμμετοχή του στο Νονό

Τζακ Νίκολσον

Ο κατάλογος των ανθρώπων που φημολογούνται ότι απέρριψαν έναν ρόλο στο κλασικό έργο του 1972 «Ο Νονός» είναι μεγάλος. Ωστόσο, ο Νίκολσον παραδέχτηκε κάποτε ότι, τουλάχιστον στην περίπτωσή του, ήταν απολύτως ακριβές. «Απέρριψα τον αρχικό Νονό γιατί σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παίξει ένας Ιταλός», είπε,σύμφωνα με το mentalfloss.com. «Και μετανιώνω και δεν μετανιώνω για αυτήν την απόφαση, αλλά ξέρω ότι ήταν σωστή. Ο Αλ Πατσίνο ήταν ο τέλειος ηθοποιός γι’ αυτό και η ταινία είναι καλύτερη χάρη σε αυτόν».

Προέβλεψε την επιτυχία του Μπάτμαν -και ανταμείφθηκε για αυτό

Το «Batman» (1989) του Τιμ Μπάρτον ήταν μια τεράστια επιτυχία σε μια εποχή που οι ταινίες κόμικς δεν ήταν ακριβώς εγγυημένες επιτυχίες, και πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη ερμηνεία του Τζακ Νίκολσον ως Τζόκερ. Μάλιστα, ο Νίκολσον κανόνισε μια συμφωνία στην οποία έλαβε μερίδιο από τα κέρδη της ταινίας, μια προφητική, για τα δεδομένα της εποχής, κίνηση που του απέφερε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν αγαπάει καθόλου την τηλεόραση

Τζακ Νίκολσον

Παρόλη την επιτυχία που σημείωσε στον κινηματογράφο, σύμφωνα με το mentalfloss.com, ο Τζακ Νίκολσον δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην τηλεόραση. Ενώ ήταν φίλος του Τζόνι Κάρσον, του παρουσιαστή του show Carson’s Tonight, δεν εμφανίστηκε ποτέ απέναντι από το φίλο του. Μάλιστα, η συμπρωταγωνίστρια και πρώην σύντροφός του Αντζέλικα Χιούστον είπε στον Λάρι Κινγκ το 2013 ότι ο Νίκολσον «απέχει από την τηλεόραση. Και δεν έχει κάνει ποτέ τηλεόραση… Η μόνη φορά που θα δεις τον Τζακ στην τηλεόραση είναι σε κάποιον αγώνα των Lakers».