Τι άλλο μπορούμε να πούμε εμείς για τον σπουδαίο Αλ Πατσίνο που δεν έχει ήδη λεχθεί; Υπάρχουν μόνο λίγοι σπουδαίοι στη βιομηχανία του Χόλιγουντ που μπορούν να ταξινομηθούν στην κατηγορία «ζωντανοί θρύλοι» και ο Αλ Πατσίνο είναι ένας από αυτούς.

Το 2023 θα συμπληρωθούν σαράντα χρόνια από την κυκλοφορία της σπουδαίας ταινίας «Ο Σημαδεμένος» («Scarface»), και όταν αναφέρεται ο Αλ Πατσίνο, οι θαυμαστές εξακολουθούν να φαντάζουν τον αδίστακτο Κουβανό Τόνι Μοντάνα.

Ωστόσο, η καριέρα του ως ηθοποιός ξεκίνησε πολύ πριν από το 1983. Ξεκινώντας με εμφανίσεις σε θεατρικές παραστάσεις το 1967, μόλις το 1971 ο Πατσίνο έπαιξε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ως Μπόμπι στην πρώτη του ταινία, Panic In Needle Park. Λίγο αργότερα, αναζητήθηκε για έναν ρόλο στην ταινία της μαφίας του 1972, The Godfather. Από τότε, ο Αλ Πατσίνο έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κιάνου Ριβς, Άνταμ Σάντλερ και Τζορτζ Κλούνεϊ για να αναφέρουμε μερικούς.

Ας δούμε τις 6 ταινίες του Πατσίνο με τις υψηλότερες εισπράξεις της καριέρας του.

1. Once Upon A Time In… Hollywood (2019)

Πιθανότατα δεν υπάρχει ούτε ένας ηθοποιός από το υψηλότερο ράφι του Χόλιγουντ που ο Αλ Πατσίνο να μην έχει δουλέψει μαζί του. Το απέδειξε το 2019 όταν πρωταγωνίστησε ως διευθυντής κάστινγκ με το όνομα Marvin Schwartz στο Once Upon A Time In… Hollywood. Η ταινία ακολουθεί έναν απαρχαιωμένο ηθοποιό του Χόλιγουντ ονόματι Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) που αγωνίζεται να βρει δουλειά αφού πρωταγωνιστούσε σε μια σειρά Western της δεκαετίας του 1950. Ο Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ) είναι ο κασκαντέρ και ο καλύτερος φίλος του Ντάλτον, ο οποίος επίσης δυσκολεύεται να βρει δουλειά λόγω φημών ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Η ταινία επιχείρησε ένα υπέροχο κωμικό ριμέικ και εναλλακτικό τέλος των δολοφονιών της οικογένειας Manson και απέσπασε 377,5 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

2. Ocean’s Thirteen (2007)

Το Ocean’s Thirteen είναι η μόνη ταινία από το franchise στην οποία συμμετέχει ο Αλ Πατσίνο, γεγονός που την κάνει μια από τις πιο αξιομνημόνευτες. Το Ocean’s Thirteen απεικονίζει τον Πατσίνο ως έναν ιδιοκτήτη καζίνο, ονόματι Willy Bank, ο οποίος γίνεται στόχος του Danny Ocean (Τζορτζ Κλούνεϊ) και της συμμορίας του μετά από μια επένδυση που έκανε μαζί του τον μέντορα του Ocean, Ρούμπεν Τίσκοφ (Έλιοτ Γκουλντ). Ο Ρούμπεν παθαίνει καρδιακή προσβολή ως αποτέλεσμα, κάτι που βάζει τον Danny Ocean σε διάθεση για εκδίκηση. Με ένα καστ από εξαιρετικούς ηθοποιούς, η ταινία απέφερε 311,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

3. Ο Νονός (1972)

Εκτός από το Scarface, το οποίο ήρθε αργότερα στην καριέρα του Pacino το 1983, είναι πιο διάσημος για την ερμηνεία του ως Μάικλ Κορλεόνε στην φανταστική ταινία εγκλήματος της μαφίας του 1972, «Ο Νονός». Η ταινία θεωρείται ως μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και θεωρείται υπεύθυνη για την εκτόξευση της καριέρας τόσο του Αλ Πατσίνο όσο και της σκηνοθετικής καριέρας του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Εκτός από τεράστια καλλιτεχνική επιτυχία είχε και τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με έσοδα 268,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office.

4. Heat (1995)

To τέλειο δίδυμο, Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Αυτό ακριβώς εκτόξευσε την αστυνομική ταινία του 1995, Heat, στην οποία πρωταγωνιστούν οι 2 αστέρες. Μετά από μια ληστεία σε ένα τεθωρακισμένο φορτηγό που αφήνει νεκρούς δύο αξιωματικούς ασφαλείας, ο υπολοχαγός Hanna κυνηγά τον εγκέφαλο πίσω από τη ληστεία, τον Neil McCauley (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) και το πλήρωμά του, τους Michael Cherrito (Τομ Σάιζμορ), Chris Shiherlis, Trejo (Ντάνι Τρέχο) και Waingro (Κέβιν Κέιτζ). Η αινιγματική ταινία απέφερε συνολικά 187,4 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

5. Dick Tracy (1990)

Το 1990, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουόρεν Μπίτι μπήκε σε κάθε κουστούμι της ταινίας που έκανε την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, Dick Tracy, μια προσαρμογή ενός κωμικού χαρακτήρα της δεκαετίας του 1930. Όπως αναφέρθηκε, ο Μπίτι πρωταγωνίστησε ως ο κύριος πρωταγωνιστής, ο Tracy, ένας αστυνομικός ντετέκτιβ που είναι αποφασισμένος να καταστρέψει ένα συνδικάτο εγκλήματος που διευθύνεται από τον Άλφονς «Big Boy» Κάπρις (Αλ Πατσίνο). Στην ταινία εμφανίζονται επίσης μεγάλα ονόματα όπως η Madonna. Η ταινία απέσπασε 162,7 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office.

6. Devil’s Advocate (1997)

Πιθανώς μια από τις πιο καλογραμμένες υπερφυσικές ταινίες τρόμου στην ιστορία του Χόλιγουντ, το The Devil’s Advocate αποκαλύπτει μια τρομακτική πληροφορία για το πώς λειτουργούν οι δυνάμεις του σκότους στην υψηλή κοινωνία. Η ταινία του 1997 περιγράφει τη ζωή ενός πειστικού δικηγόρου υπεράσπισης από τη Φλόριντα, ονόματι Kevin Lomax (Κιάνου Ριβς), ο οποίος δέχεται μια φαινομενικά πιο πλεονεκτική θέση σε μια δικηγορική εταιρεία της Νέας Υόρκης που διευθύνεται από τον John Milton (Αλ Πατσίνο). Δελεασμένος από την πλούσια ζωή, ο Lomax μετακομίζει στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του, Mary Ann (Σαρλίζ Θερόν). Αλλά αμέσως μετά τη λήψη της θέσης, αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα και αλλόκοτα περιστατικά, με αποτέλεσμα η Mary Ann να δεύτερες σκέψεις σχετικά την απόφασή τους, καθώς ο χαρακτήρας του John Milton μοιάζει περισσότερο με αυτόν του ίδιου του διαβόλου. Η ταινία απέφερε 153 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.