Απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη βρέθηκε καλεσμένη η Μιμή Ντενίση το μεσημέρι της Τετάρτης (04/05) στην εκπομπή «Ελένη». Η ηθοποιός και η παρουσιάστρια μίλησαν για όλα και η κουβέντα σύντομα έφτασε στα φετινά γενέθλια της Μιμής Ντενίση εκείνη τόνισε πως θα είναι διαφορετικά και αναφέρθηκε στην απώλεια της πολυαγαπημένης μητέρας της.

«Τα φετινά μου γενέθλια θα είναι λίγο περίεργα γιατί θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα είναι ούτε η κόρη μου μαζί μου, ούτε η αδελφή μου, ούτε ο ανιψιός μου. Πρέπει να είμαι εκείνες τις μέρες στο Παρίσι και δεν θα είναι κανείς μαζί», είπε η Μιμή Ντενίση.

«Τα πιο συγκινητικά γενέθλια -που δεν το ήξερα τότε- ήταν τα τελευταία της μαμάς μου πριν από δύο χρόνια. Κάθε στιγμή πρέπει να την ζούμε με πάρα πολύ ένταση. Είχα επιβάλει στον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να έχεις τύψεις όταν φύγει η μητέρα σου, πρέπει να το δεχτείς. Ξέρεις πόσο πιο ωραία αισθάνομαι -που μου λείπει φοβερά η μητέρα μου και δεν μου έχει φύγει ο πόνος καθόλου και η απώλειά της, γιατί ήταν μεγάλο στήριγμα για μένα- όμως αισθάνομαι καλά ότι ήμουν πάντα πλάι της. Θα είχα φοβερές τύψεις» εξομολογήθηκε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας να δίνουμε τον χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάμε».

«Νόμιζα ότι όσο προχωράνε τα χρόνια, αυτό γίνεται πιο εύκολο»

«Όταν μου λένε “κάνε αυτή τη δουλειά για μένα”, τότε το πάω μέχρι τέλους. Δεν μπορώ να αφήνω τα πράγματα στη μέση, ακόμα και αν την εγκαταλείψουν όλοι, εγώ θα την πάω μέχρι τέλους» είπε η Μιμή Ντενίση σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Είχα μια ψευδαίσθηση, ότι επειδή ξεκίνησα πολύ μικρή και επειδή η επιτυχία ήρθε αμέσως, νόμιζα ότι όσο προχωράνε τα χρόνια, αυτό γίνεται πιο εύκολο. Όμως, όσο προχωράνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολο, γιατί έχεις πιο πολλές αμφισβητήσεις για το έργο σου».

«Είναι ένας διαρκής αγώνας, απλώς μεγαλώνοντας τα βλέπουμε όλα λίγο πιο ήρεμα» συμπλήρωσε η ηθοποιός. Μιλώντας για την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» η Μιμή Ντενίση σημείωσε ότι οι Τούρκοι την είδαν θετικά. «Για μένα, για να πιάσεις το θέμα της Σμύρνης δεν μπορείς να πας κατευθείαν στην καταστροφή. Δεν θα πονέσεις τους ήρωες αν δεις μόνο την καταστροφή. Αν δεις τη ζωή τους όμως και το δεις να διαλύεται, τότε θα πονέσεις τους ήρωες» συμπλήρωσε.