Συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή Τετ α Τετ του Alpha Κύπρου παραχώρησε ο Ηλίας Ψινάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συναυλία που είχε δώσει ο Σάκης Ρουβάς στην Πράσινη Γραμμή το Μάιο του 1997 μαζί με τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κουτ.

Τότε, προκλήθηκαν αντιδράσεις αλλά και επεισόδια εξαιτίας της συναυλίας του Σάκη Ρουβά καθώς η ημερομηνία που είχε επιλεγεί ήταν η 19η Μάϊου, η οποία, όμως, είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από το τουρκικό κράτος.

«Η συναυλία το 1997 στην Πράσινη Γραμμή ήταν δική μου ιδέα. Πάμε εκεί και ήταν, πως είναι οι Beatles που πάνε και είναι όλοι έτοιμοι να τους αποθεώσουν, μπήκαμε και σε θωρακισμένα. Ήρθε η Έλλη Κοκκίνου, η καημένη ήταν η μόνη που ήρθε, η ορχήστρα μας δεν ήρθε. Παίξαμε αναγκαστικά με την ορχήστρα του Μπουράτ. Μπήκαμε μέσα και έγινε αυτό το πράγμα και δεν ξέρεις πόσο συγκινητικό ήταν. Το μόνο λάθος ήταν ότι δεν ήξερα ότι ήταν η ημερομηνία των Ποντίων», είπε αρχικά ο Ηλίας Ψινάκης στην εκπομπή «Τετ α Τετ».

Επί σειρά ετών, ο Ηλίας Ψινάκης ήταν μάνατζερ του Σάκη Ρουβά και μάλιστα τον χαρακτήρισε «κομάντο». «Ο Σάκης ήταν και πολύ εργατικός και κομάντο. Του έλεγες πήδα, πήδαγε και μετά σε ρώταγε γιατί», ανέφερε ο Ηλίας Ψινάκης.

Σε ότι αφορά την Αλική Βουγιουκλάκη με την οποία έκανε στενή παρέα, ο Ηλίας Ψινάκης τόνισε: «Την Αλίκη τη γνώρισα λίγο πριν το Βλάσση και από τότε γίναμε κολλητοί. Είχε τρομερό χιούμορ. Αυτοσαρκαζόταν. Στην οικογένεια μου μεγάλωσα με την ιδέα ότι είναι σαχλοκούδουνο. Με το που τη γνώρισα τη λάτρεψα».