Οι ψυχολόγοι έχουν χωρίσει τα στυλ γονικής μέριμνας σε 4 τύπους: χαλαρό, προστακτικό, αμελή και αυταρχικό. Και σύμφωνα με αυτούς, η αυταρχική προσέγγιση είναι αυτή που έχει περισσότερες πιθανότητες να μεγαλώσει ανεξάρτητα και κοινωνικά ικανά παιδιά.

Αλλά ανεξάρτητα από το πώς επιλέγει να αναθρέψει ο καθένας τα παιδιά του, είναι κοινός τόπος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών θέλουν το καλύτερο για αυτά. Εξάλλου, η ανατροφή των παιδιών είναι ένα προσωπικό ταξίδι, όπου κάθε γονιός φτιάχνει τους δικούς του κανόνες ανάλογα με τις πεποιθήσεις και τις συνθήκες της ζωής του.

Ας δούμε λοιπόν τους κανόνες που 6 celebrities βάζουν στα παιδιά τους να ακολουθούν ή ίσχυαν μέχρι αυτά να γίνουν 18.

1 – Τζούλια Ρόμπερτς – Τα παιδιά δεν μπορούν να δουν τις ταινίες της

Παρόλο που είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η Τζούλια Ρόμπερτς αποκάλυψε ότι τα 3 παιδιά της δεν βλέπουν πολλές ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές και σίγουρα όχι τις δικές της. Η ίδια δήλωσε: «Έχουμε ένα αρκετά άκαμπτο αίσθημα θέασης στο σπίτι μας». Στη συνέχεια η ηθοποιός πρόσθεσε: «Θα βρούμε την κατάλληλη στιγμή που θα είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη για να το μοιραστούμε όλοι μαζί».

2 – Μαντόνα – Όχι ραντεβού μέχρι τα 18

Η ‘Βασίλισσα της Ποπ αποκάλυψε κάποτε ότι η μεγάλη της κόρη είναι ακόμα πολύ μικρή για να βγει ραντεβού, λέγοντας: «Όχι αγόρια για τη Lourdes μέχρι να γίνει 18 χρονών». Και φαίνεται ότι αυτός δεν είναι ο μόνος κανόνας που έχει για τα παιδιά της. Η Μαντόνα είχε παραδεχτεί ότι είναι πειθαρχημένη στο σπίτι και πρόσθεσε: «Η τηλεόραση αργά το βράδυ, το πρόχειρο φαγητό και η ακαταστασία δεν είναι ανεκτά στο σπίτι μου».

3 – Μίλα Κούνις και Άστον Κούτσερ – Δεν υπάρχουν χριστουγεννιάτικα δώρα

Το ζευγάρι των σταρ, που είναι γονείς μιας 7χρονης κόρης και ενός 5χρονου γιου, εξομολογήθηκε ότι δεν τους αρέσει να τους κακομαθαίνουν με δώρα. Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά, λέγοντας: «Μέχρι στιγμής, η παράδοσή μας είναι να μην υπάρχουν δώρα για τα παιδιά… Πέρυσι που γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, η Wyatt ήταν 2 ετών… και δεν της δώσαμε τίποτα – ήταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες». Εξήγησε, «Το παιδί δεν εκτιμά πλέον το ένα δώρο. Δεν ξέρουν καν τι περιμένουν- απλά περιμένουν πράγματα».

4 – Γκουίνεθ Πάλτροου – Τηλεόραση μόνο στα γαλλικά ή στα ισπανικά

Η ηθοποιός, η οποία είναι επίσης μητέρα 2 παιδιών, είχε έναν περίεργο κανόνα όσον αφορά την παρακολούθηση τηλεόρασης. Παραδέχτηκε ότι ο γιος και η κόρη της περιορίζονται στο να παρακολουθούν στη μητρική τους αγγλική γλώσσα. Είπε: «Τους αφήνω να βλέπουν τηλεόραση μόνο στα γαλλικά ή στα ισπανικά». Εξήγησε ακόμη ότι αγοράζει τα κινούμενα σχέδια τους όποτε βρίσκεται στη Γαλλία.

5 – Αλίσια Σίλβερστοουν – Όχι πάνες για το μωρό

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση του γιου της στο γιο της σε ηλικία 6 μηνών. Η ίδια εξήγησε: «Όπως το μωρό σου λέει ότι θέλει να φάει ή ότι είναι κουρασμένο, έτσι και εκείνα σου λένε πότε πρέπει να πάνε στην τουαλέτα». Πρόσθεσε επίσης: «Είναι το πιο φυσικό, αρχέγονο πράγμα». Η Αλίσια Σίλβερστοουν συνέχισε στη συνέχεια να παραδέχεται ότι αυτή η προσέγγιση είναι επίσης καλή για τον πλανήτη μας, λέγοντας: «Γλιτώνετε τόνους χρημάτων από τις πάνες, τόνους χρόνου επειδή δεν είναι τόσο βρώμικο, και βοηθάτε επίσης τη γη!»

6 – Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ – Τα παιδιά δεν μπορούν να τους γκουγκλάρουν

Ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος τότε ήταν ακόμα παντρεμένος με την Αντζελίνα Τζολί, είχε αποκαλύψει: «Σε όλους τους υπολογιστές των παιδιών είχαμε μπλοκάρει τα ονόματά μας». Εξήγησε ότι «οι 3 κόρες και οι 3 γιοι μας δεν μπορούν να γκουγκλάρουν τη μαμά και τον μπαμπά τους». Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να εξαρτώμαι από το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι».